Skocz do zawartości

Krciczek - Prośba O Ocenę Pierwszego Moto

Gość Krciczek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam drogich forumowiczów, prosiłbym o ocenę następujących trzech egzemplarzy. Który według Was jest wart obejrzenia? 
1. http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600-n-CID5-ID5TKoh.html#8275fc088d
2. http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-n600-CID5-ID68UHj.html#8275fc088d
3. http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600n-w-bdb-stanie-technicznym-CID5-ID5uXaX.html#8275fc088d

Będę wdzięczny za wszystkie opienie ;)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Angol - może byc problem ze śrubami ;)

Poza tym motocykl poza kierunkowskazami wygląda jak oryginał

Ma dodatkowo tylne nadkole i pług a po kolektorach można stwierdzić ze raczej był dbany ;) idzie tez  z tym że nie jest obcięty tylni błotnik ;)

Foty to foty jedz z kimś mądrym i oglądaj

Witaj

Generalnie bardzo ostrożnie podchodziłbym do ogłoszeń,bo najeżdzisz się po Polsce i przeżyjesz rozczarowanie.

Trzeba nauczyć się też czytać między wierszami.W jednej ofercie stoi napisane;miesiąc temu przygotowany do sezonu,

z datą lipcową.Od kiedy sezon zaczyna się w czerwcu?

Nieuszkodzony a po szlifie,wgnieciony bak,przejechany bok,tzn. nie zabity,być może jeszcze jeżdzi.

Mi zawsze zapala się wtedy w głowie czerwona żarówka.

Co prawda ponoć cena czyni cuda,ale na forum pełno jest opinii takich co kupili moto za 5-10 k zł,a potem

włożyli ze 2 razy tyle ,żeby móc latać.

Zawsze możesz przycisnąć sprzedającego ,żądając dodatkowych zdjęć,dokumentów zakupu i historii przebiegu,

możliwości sprawdzenia w serwisie lub u Twojego mechanika.Przy jakiejkolwiek odmowie

lub kręceniu odpuść sobie,bo masz doczynienia z przekrętem dla naiwnych.

Niestety moto z powyższego ogłoszenia niewypał, mam kolejne na oku:

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600-n-97r-warszawa-CID5-ID6IjIj.html#160a1fb389

Ktoś z Wawy widział go, wie coś o nim?

Mega mało zdjęć, ale: kierunki nieoryginalne (najtańsze z allegro), lampa przód też nieoryginalna, naklejka na ogonie chyba świadczy o tym, że to była kiedyś S'ka,  na tarczach chyba widze mega rant - czyli tarcze raczej cieniutkie (ale tutaj tylko zgaduje bo na moim monitorze mało co widać :D), osłony koło filtra powietrza powinny być już takie "błyszczące" a i lakier wydaje mi się jakiś taki za "świerzy" ale tutaj może mi się wydawać tylko. Same "tylko" i "chyba" więc niech ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie :D

Taki ot w sumie to ma fajny patent na wyświetlacz biegów :driving_moto:

Edytowane przez Zimo

Za 5kPLN nie spodziewajcie się fajerwerków. Jeśli moto jeździ prosto i hamuje, wszystkie gary równo pracują, opony nie są łyse i kwadratowe, to ja bym zaryzykował.

Mój kumpel kupił B6 z końcówki lat 90', za właśnie takie małe pieniądze i poza tym, że motocykl ma kilka blizn, to mięso jest jeszcze zdrowe. Wymieniliśmy oliwę, filtry i przejeździł sezon. Jesienią motocykl będzie na sprzedaż, bo kolega przesiada się na B12. 

Wg mnie, stare B6 jest fajne na pierwsze moto, nawet jeśli jego stan nie jest salonowy i tutaj nie ma co wybrzydzać - niektóre egzemplarze są już przecież pełnoletnie:-)

• Upvote 1