Skocz do zawartości

Kapturki Gumowe Króćców Podciśnienia - Gaźniki - Sunchronizacja - B12

Mad Jaro
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj chciałem się wziaść za synchro, dobieram się do krućców, nie dość, że ledwo tam palce wpycham to jeszcze ni knedla nie idzie zdjąć tych gumowych kapturków...myślę dobra wyciągnę gaźniory bo i tak chciałem je wyczyścić. Gaźniki na stole probuję zdjąćte kapturki i ni huhu. Albo się zwulkanizowała ta guma na nich, albo ktoś poprzednio to zapodał na jakimś kleju co by na stówe uszczelniło...brak słów.

Musiałem nacinać kapturki nożykiem i ściągać na chama kombinerkami a i tak zostało sporo gumy na króćcach. Teraz głowię się skąd dorwać takie kapturki, w sumie myślałem nawet o przedłużeniu wężykiem tych króćców bo po założeniu gaźników to dojście tam jest w ciul trudne.

Swoją drogą gaźniki nieźle były zawalone w środku osadem.

ihost_1404069093__19170001.jpg

ihost_1404069119__19180001.jpg

ihost_1404069164__18210001.jpg

Nie będę mówił w jakim ASO, ale w mojej SV ktoś tak podkleił kapturki- kilka godzin jebałem się z jednym króćcem żeby przepchać... 

A kapturki ponoć kosztują grosze w aso. 

Edytowane przez Magpie

Z tego co widzę to 20+ zł  za sztukę... Nie ma w ASO rzeczy które kosztują grosze :D

Trzeba szukać używanych.

Ewentualnie budżetowe rozwiązanie to zgrzany na jednym końcu kawałek rurki lub zrobić tak jak piszesz wypuścić króćce i zaślepić na końcach.

Edytowane przez �ukasz S.

Bardziej myślałem o kapturku od odpowietrznika hamulców :D

Ja też miałem potargane i koleś mi załatwił "po znajomości" ze sklepu ściągnięte z jakiś nowych wtrysków.

Faktycznie, pasują jak ulał i na razie dają rade. Czyli jakieś dwa miechy. Pozdrawiam

zmien gazniki na takie z gixa 90', tam cycuszki sa na samej gorze. Synchro robie z przyjemnoscia :D

Z tego co widzę to 20+ zł  za sztukę... Nie ma w ASO rzeczy które kosztują grosze :D

Trzeba szukać używanych.

Ewentualnie budżetowe rozwiązanie to zgrzany na jednym końcu kawałek rurki lub zrobić tak jak piszesz wypuścić króćce i zaślepić na końcach.

Ja mam tylko 2 więc jakoś nie było problemem dla mnie ogarnięcie nowych w razie W ;P Używek bym nie brał, kupisz luźne i potem co? Przykleisz? :D 

Bardziej myślałem o kapturku od odpowietrznika hamulców :D

Nie ten rozmiar niestety :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.