Skocz do zawartości

Toczydło Na 4 Kołach Do 4 000 Euro

quanti86
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Jestem w sumie w kropce, bo potrzebuje puszki na dojazdy do pracy.

Z początku miałem pozostać tylko przy motocyklu z racji lekkich zim, jednak nie uwzględniłem w tym letnich ulew :-D

Istna masakra szczególnie wymijajac katamarany no i ten cały syf, który tworzy się na jezdni.

Poddałem się i plany nowego moto odłożyłem na później - wolę sucho i bezpiecznie dojechać w obydwie strony.

Na obecnym rynku aut nie znam się praktycznie wcale i liczę, że ktoś podrzuci jakaś ciekawa propozycje.

Do rzeczy :

1. Kompletnie nie zależy mi na wyglądzie - w sensie design, bo rudego to nie chcę :-D

2. Trasa to 50km w jedną stronę, co daje tygodniowo 500km samych dojazdów do pracy.

3. 95% drogi to autostrada/droga szybkiego ruchu, stąd też prędkość 110-120 km/h

4. Przy powyższej prędkości, żeby mi nie pił więcej jak 6l/100km

5. Żadnej wloszczyzno - franszczyzny ;-)

6. Cena max 4000 Euro (podaję w Euro, bo zakup planuję w Belgii)

7. Auto max 8 letnie.

8. Najlepiej coś małego, może być 3 drzwiowe.

9. Cieszące się bezawaryjną pracą

Mam obecnie na celowniku Nissana Micre 1.4 16v z 2007. Jak sądzicie czy przy tych 120km/h silnik nie będzie wyć juz na wysokich obrotach? Głównie chodzi o spalanie.

Wszelkie rady bardzo miło widziane :-)

Dziękuję wszystkim z góry i pozdrawiam!

Verstuurd vanaf mijn GT-N7000 met Tapatalk

Mylisz się bładzisz ale podpowiem.Fiat Punto lub GrandePunto.Jak trafisz 1,3 Multijet to wracaj i całuj w sygnet.

micra na takie coś ok

ogólnie micra cieszy się niezawodnością bynajmniej te starsze

wbrew pozorom. mały silnik NIE równa się małemu spalaniu

6 litrów to mit współczesne auta chleją

opel astra 3 z fiatowskim silnikiem 1.9 diesla  lub benzyna 1.8

fabia sdi?

sie toczy i mało paliła kiedyś :)

6 litrów to mit? Cokolwiek ze 105 konnym (chociaż 130km i 90km też spokojnie się mieszczą w 6 takich prędkościach) 1.9tdi vw będzie paliło 5, lub mniej.

Wysłane ze Srapatalka

Toyota Yaris 1,3 VVT-i?

Jak zauważył krzysiek Fiat , to już nie te auta co kiedyś produkował Fiat ,teraz naprawdę można nimi posmigać ekonomicznie.Toyota Yaris jak najbardziej , Ople też, w sumie prędkość rzędu 110-120 to dla każdego pojazdu jest prędkością ekonomiczną.Więc wybór naprawdę duży jest jeszcze takie autko jak Smart a w dieslu to on chyba nic nie pali :zeby:

A moze Smart cdi Ale tylko 2 miejsca

A może honda civic VII w hatchback'u z silnikiem benzynowym 1.4 spełnia wszystkie Twoje wymagania.

Dzięki za pomoc koledzy :-D jutro obadam oferty. Właśnie chodzi o małe autko żeby mnie OC i podatek drogowy nie dobił do reszty ;-)

patrz że za grupę VW i podobne zaplacisz 'za markę" a to juz niestety nie są te auta co kiedys.Generalnie Fiat (kazdy silnik)lub Scenic 1,6w Pb

Hmm Punto 1.3 multijet dość ciekawa opcja. Ciekawe jak blachy i ogólnie silnik.

Micra jest 1.2 i 1.4 jest różnica w spalaniu w trasie?

Przejechałem się VW Polo kolegi i pomimo 1.4 benzyny jadąc 120-130 spalił ponad 8l/100 :o do tego lubi olej... Może to tylko ten jeden tak miał.

Edytowane przez quanti86

A może Fiesta 3 cylindrowa ? Ostatnio ten silnik znowu wygrał jakiś tam ranking silników pobijając silnik z ferrari chyba. To jest 1.0 EcoBoost czy coś takiego :D Tylko nie sprawdzałem czy to coś mieści się w przedziale cenowym ;)

Edytowane przez DaVVidMB

3 gary nie idz tą drogą

wnioskuje ze masz już Swoje auto

a do pracy to opel corsa

bedzie pan zadowolony

żaden Niemiec czy Amerykanin nie da Ci tak wiele, za tak  nie wiele, co Francuz....

ale w Polakach siedzą stare stereotypy.... a tak poważnie to nie patrz na markę tylko na stan!

Edytowane przez lelon

znajac jebliwosc renówek odradzam czego kol wiek co posiada silniki tego koncernu, czyli miedzy innymi nisanów 

Sorry Grand, ale chyba jesteś ze wsi, gdzie jedyną słuszną marką jest vw z tdi - no offence of koz. francuzy są ok. Sam jeździłem kilkoma i zawsze, ale to zawsze byłem zadowolony. To naprawdę dobre auta. Teraz mam focusa i jak do tej pory jest ok.

Według mnie, nie sugeruj sie marką, ważniejszy jest stan auta. Zadbany i dopieszczony Włoch czy Francuz będzie lepszy od zajeżdżonego Niemca. Popatrz co możesz kupić i szukaj auta, które było serwisowane i jest bezwypadkowe. Dzisiaj w autach jest tyle elektroniki i innych pierdół, że szybka naprawa moze przynieść w przyszłości wiele problemów.

Poszukaj civica, będziesz zadowolony.

Krzys-68 ma racje. Latalem swego czasu takim grande punto firmowym. Spalanie bajka. Na autostradzie spalanie komputer pokazywal 4,5l. Druga opcja to fabia SDI. Kumpel lata taka i jest bardzo zadowolony-tanie czesci.

W sumie Grand ma po części racje, bo robiąc rozeznanie okazało się ze nissanowe silniki 1.5 w dieslu miały poważna fabryczna usterkę (to samo było w renault). Pójdę waszym tropem i poszukam tego Fiata.

znajac jebliwosc renówek odradzam czego kol wiek co posiada silniki tego koncernu, czyli miedzy innymi nisanów 

Nie zgodzę się. Powożę Laguną IIPHII z 2 litrami w benzynie. Kupiłem przy przebiegi 40 kkm, w tej chwili ma 154 kkm. Odpukać, złego słowa nie mogę powiedzieć. Jak na razie pracuje niezawodnie.

W tej kwocie kupił bym cokolwiek co mi się podoba i szukał zadbanego egzemplarza , bo przede wszystkim ważny jest jego stan ,a nie model. Tyle nauczyło mnie życie, co do marki jestem monotematyczny więc się nie wypowiadam.

Sorry Grand, ale chyba jesteś ze wsi, gdzie jedyną słuszną marką jest vw z tdi - no offence of koz. francuzy są ok. Sam jeździłem kilkoma i zawsze, ale to zawsze byłem zadowolony. To naprawdę dobre auta. Teraz mam focusa i jak do tej pory jest ok.

Według mnie, nie sugeruj sie marką, ważniejszy jest stan auta. Zadbany i dopieszczony Włoch czy Francuz będzie lepszy od zajeżdżonego Niemca. Popatrz co możesz kupić i szukaj auta, które było serwisowane i jest bezwypadkowe. Dzisiaj w autach jest tyle elektroniki i innych pierdół, że szybka naprawa moze przynieść w przyszłości wiele problemów.

zgadłeś pochodzę ze wsi i jedyną słuszna marka u mnie jest URSUS tylko diesel, dla mnie to nie problem a dla Ciebie?  :zeby:

zanan tylko kilka osób które mowa o francuzach produkowanych po 2000r w superlatywach, reszta opinii jest mocno negatywna. sam jestem nie szczęśliwym posiadaczem clio, mam to auto 2-3 lata i to co pisze nie jest wysiane z palca. jest wygodne i ekonomiczne ale jego niezawodność pozostawia wiele do życzenia, od bardzo dawna nie bylem zmuszony do kupna migawki i jazdę z menelami komunikacja miejska. co do samych vag-ów to już nie te same auta co dekadę temu.

czemu przesiadłeś się z renówki na GM?
co  do reszty prawie się zgadzamy, nawet mercowi zdarzyły się wpadki, a fiatowi udało się nie spieszyć silnika jtd, 

Nie zgodzę się. Powożę Laguną IIPHII z 2 litrami w benzynie. Kupiłem przy przebiegi 40 kkm, w tej chwili ma 154 kkm. Odpukać, złego słowa nie mogę powiedzieć. Jak na razie pracuje niezawodnie.

czy mnie pamieć nie zawodzi czy byleś u mnie jakaś suzuka? :zeby:

czy mnie pamieć nie zawodzi czy byleś u mnie jakaś suzuka? :zeby:

Pamięć masz dobrą :)

To była Suzuka kolegi, który ze mną przyjechał. Z racji jego dużego buta na prawej nodze, to ja powoziłem.

Co do wątku, żeby nie robić offa.

Zastanów się jeszcze nad Suzuki Swiftem MKVI. Zrobiłem Swiftem jakieś 160 kkm (rocznik 2006). Poza dolewaniem płynu do spryskiwaczy i wymianami oleju, nie miałem innych powodów aby podnosić maskę. W zasadzie przez ten cały przebieg jaki go miałem nie robiłem z nim nic poza wymianami eksploatacyjnymi.

Ekonomiczne i zrywne autko, oferujące w środku znacznie więcej miejsca niż to wygląda z zewnątrz. Mam 194 cm wzrostu i miejscami w środku nie brakowało. Jedynie jeśli planujesz przewozić jakieś większe ilości rzeczy w bagażniku to tu może być mały problem bo bagażnik nie powala wielkością, choć całkiem źle też nie jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.