Skocz do zawartości

Dziwne Dźwięki

Tomek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnim tygodniu podczas testu wskaźnika paliwa i po naczytaniu sie o dziwnych dźwiękach wydobywających się z silnika zauważyłem u siebie dziwną przypadłość.Podczas jazdy przy gwałtownym przyśpieszaniu słychać taki głuchy dźwięk.Jak by zawór klepał i dodatkowo dawało w filtr powietrza.Przy spokojnym przyśpieszaniu efektu nie ma.Dźwięk można przyrównać do pracy na trzech cylindrach.Motocykl przyśpiesza raczej normalnie.

Na poczatku myślałem że to przez deszcz gdzieś coś się zawilgociło.Ale to nie było to.Wszędzie sucho i czysto.Wykręciłem świece.Wszystkie piękne kawa z mlekiem.Wstawiłem mimo wszystko nowe ( i tak miałem wkręcić irydowe to znalazłem chociaż powód) Nadal tak samo.Zgrzany na maksa wysilam swoją mózgownice co może być nie tak.

Gdy już kończyły mi się pomysły postanowiłem zaprzestać testów wskaźnika paliwa i do tankować motocykl.Pojechałem na stację gdzie zawsze zalewam i ....

Skończyła się im 95.Pytam grzecznie czy dawno.-A tak jakoś w Czwartek a przez powódź dostawy opóźnione i takie tam.Szybka analiza i już wiem.

Tankowałem się we wtorek.

Nie jest to duża stacja.

Jako że paliwo skończyło się już w czwartek znaczy zatankowałem cały ten szlam z dołu zbiornika.

Zapytałem się czy chca mi motocykl zepsuć (Dobrze znają mnie na stacji.Zawsze ostrzegali jak kończyło sie paliwo w bańce co bym się nie zalewał raz tego nie zrobili.) W ramach przeprosin zatankowali mi do pełna 98 której mieli pod dostatkiem (Dotankowanie stacji w środę)

I co ?

Po 10 km dźwięk powoli cichnie.Po 30km już praktycznie nie słychać.Silnik ładnie pracuje.Znaczy tak jak na 98 troszke gorzej niz na 95 )nie wiem czemu ale mój typ tak ma :) )

Podsumowując.Jak słyszycie jakieś dziwne dźwięki a wcześniej tego nie było przeanalizujcie czy oby nie trafiło wam się felerne paliwo.

Troszkę nerwów a to taka błachostka.

PS.Umieściłem to z premedytacją w dziale technika.Ilość pytań na temat Dziwne dźwięki drgania jest ostatnio na topie.Niech to zostanie jako wskazówka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.