Skocz do zawartości

Khazad92 Prosi O Ocenę

khazad92
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Po przeczytaniu testów porównań oraz skonsolidowaniu tego z tym co mi się podoba i czego oczekuję od motocykla wybór padł na bandita. Po przeszukaniu ogłoszeń znalazłem jedno które przedstawiało motocykl który spełniał moje kryteria tzn:

-miał pełną owiewkę

-był w przyzwoitej cenie

-był blisko mojego miejsca zamieszkania

Cena motocykla to 11600zł (nie wiem czy to dużo czy mało jak za taki motocykl)

Oto treść ogłoszenia:

Witam.
Sprzedam motocykl SUZUKI GSF 650 S .
Rok pazdziernik 2007.
Przebieg 33tyś km - oryginalny , potwierdzony książką.
Świeżo sprowadzony z Włoch od pierwszego własciciela (pan z 1950r , odnotowane w papierach)
Motocykl cały w oryginale w 100% bezwypadkowy.
Nie ma mowy o rdzy czy utleniającym się aluminium.
Bardzo ładny egzemplarz !!
Nie wymagający wkładu finansowego.;
napęd , klocki , tarcze , opony MICHELIN PILOT POWER 2CT z 2012r w bdb stanie, po wymianie oleju z filtrem.
Do motocykla posiadam 2 kluczyki , książkę serwisową , instrukcję , zestaw kluczy serwisowych pod siedzeniem.

Dodatkowo wyposażony w ;
-akcesoryjna szybę
-pełne owiewki (wersja GT)

Dokumenty przygotowane do rejestracji , wystawiam fakturę VAT-marża (kupujący zwolniony z opłaty skarbowej).
MOTOCYKL GODNY POLECENIA
Możliwy transport.

Zdjęcia:

0cb3cb.jpg
9d0151.jpg
87a7fa.jpg
de871a.jpg
faa8ef.jpg
963a8c.jpg
9ffc75.jpg
cba1ae.jpg
cd7b8f.jpg
5fe9ac.jpg

Prosiłbym Was drodzy forumowicze o ocenę tego sprzęta i czy jest sens po niego jechać. Ja nie znalazłem w nim jakiś wad widocznych na zdjęciach ale lepiej żeby fachowcy się przyjrzeli :)

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez khazad92

Moto wygląda ładnie, czysto. Trzeba sie przyjrzeć lewej stronie, bo coś tam się działo. Cena jak za nanoboty dobra, o ile stan jest ok.

Jechać, oglądać

Mnie tylko manetki zastanawiają...

Bo nie wyglądają ani na oryginalne, ani na grzane. Choć z lewej tam chyba jakiś przewód idzie. Dziwnie tak :) 

Poza tym ładnie wypucowany do sprzedaży :good: 

Wygląda ładnie jechac oglądać i pamiętać aby oczy nie kupowały ;) Weż jakiegoś Bandytę ze sobą pomorze wyeliminować podstawowe sprawy

No i stało się. Dzwoniłem do właściciela tego motocykla i okazało się że moto zostało sprzedane:-(. Wracam do kopania w internecie. Dzięki chłopaki za pomoc!

Dzięki za propozycję ale szukam czegoś podobnego jak radzior tzn motocykla z pełna owiewką, na wtrysku( roczniki od 2007 w górę) o pojemności 650 i najlepiej czarnego ale to już sprawa drugorzędna ;)

• 2 weeks later...

Witam ponownie. Nie chciałem zakładac nowego tematu na forum dlatego piszę dalej w tym wątku. Byłem dzisiaj oglądać pierwszy potencjalny przyszły motocykl. I mam do Was pytania jako osób bardziej doświadczonych w dziedzinie "bandytyzmu" ;)

1. Oglądając motocykl zauważyłem że dekle przy silniku zamiast uszczelek klejone są na silikonie. Czy świadczy to o niedbałości napraw?

2. Motocykl po krótkiej jeździe próbnej miał nierówne obroty biegu jałowego (jako pierwszy jechał mój wujek). Po mojej jeździe polepszyło się ale nie było idealnie. Sprzedawca zarzekał się że to wina akcesoryjnego wydechu sportowego. Słuchając silnika bandita przy salonie suzuki na zwykłym wydechu było ok. Czy to prawda czy wymyślanie sprzedawcy?

3. Wujek który na codzień jeździ fazerem 600 twierdzi że hamulce w oglądamym egzemplarzu są do niczego. Przestraszył się jak próbował zahamować. Dla mnie były w porzadku ale nie mam co porównywać hamulcy z MZ-ty do Bandyty. Więc jak ta sprawa z hamulcami wygląda? Czy rzeczywiście bandity tak mają?

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam!

1. Tak

2. Może to być kwestia niedostrojenia pod wydech

3. Mam b12 i tam w miarę hamuje, zależy od klocków i przewodów. Poza tym fazer jest lżejszy i ogólnie ma dobre hamulce (chyba od r6) 

Edytowane przez mkoch

Witam ponownie. Nie chciałem zakładac nowego tematu na forum dlatego piszę dalej w tym wątku. Byłem dzisiaj oglądać pierwszy potencjalny przyszły motocykl. I mam do Was pytania jako osób bardziej doświadczonych w dziedzinie "bandytyzmu" ;)

1. Oglądając motocykl zauważyłem że dekle przy silniku zamiast uszczelek klejone są na silikonie. Czy świadczy to o niedbałości napraw?

2. Motocykl po krótkiej jeździe próbnej miał nierówne obroty biegu jałowego (jako pierwszy jechał mój wujek). Po mojej jeździe polepszyło się ale nie było idealnie. Sprzedawca zarzekał się że to wina akcesoryjnego wydechu sportowego. Słuchając silnika bandita przy salonie suzuki na zwykłym wydechu było ok. Czy to prawda czy wymyślanie sprzedawcy?

3. Wujek który na codzień jeździ fazerem 600 twierdzi że hamulce w oglądamym egzemplarzu są do niczego. Przestraszył się jak próbował zahamować. Dla mnie były w porzadku ale nie mam co porównywać hamulcy z MZ-ty do Bandyty. Więc jak ta sprawa z hamulcami wygląda? Czy rzeczywiście bandity tak mają?

Po pierwsze i najważniejsze który to był rocznik?

1. Jeżeli silikon to licz sie z tym, że nie tylko dekle mogą być łapane na silikon i oczywiście świadczy to o niedbałości i oszczędzaniu w naprawach.

2. Dokładnie tak jak napisał mkoch - niewyregulowane gaźniki pod nowy wydech mogą robić takie objawy trzeba byłoby to zbadać

3. ja mam stalowy oplot i dobre hamulce powiem tak - bandzior musi hamować niezależnie co masz - jeżeli nie hamuje bądź musisz mocno "pompować" hamulcem to : a)spróbuj wyregulować na klamce, B) słabe hamulce i przewody, c) zapowietrzony układ hamulcowy

Ogólnie co do moto to jak masz czas i kase to poczekaj i poszukaj innej sztuki.

Edytowane przez Matras

Przestańcie z tym silikonem, jeśli nie znacie rocznika moto!

Co najmniej od 2007 nie znajdziecie żadnej uszczelki. Wszystkie dekle itp. są uszczelniane silikonem.

Dobrze położony silikon w niczym nie ustępuje uszczelce.

• Upvote 1

Dzięki za propozycję ale szukam czegoś podobnego jak radzior tzn motocykla z pełna owiewką, na wtrysku( roczniki od 2007 w górę) o pojemności 650 i najlepiej czarnego ale to już sprawa drugorzędna ;)

jeżeli dalej tego szuka to rocznik >2007 więc QQ możesz mieć rację...

Właśnie dlatego zapytałem o rocznik bo po 2007 silikon występuje, obroty falować nie powinny, hamulce powinny dobrze hamować.

Dzięki za odpowiedzi:-) No właśnie motocykl był z rocznika 2008 wodniak na wtrysku. Zapalił za dotknięciem rozrusznika ale obroty po rozgrzaniu nie były równe. Wtryski też trzeba regulować przy akcesoryjnym wydechu?

Żeby nie było motocykl hamował jak dla mnie dobrze ale raz bałem się mocniej nacisnąć żeby nie wyglebić a dwa brak mi porównania. Muszę jeszcze pojeździć na innych. Ale jedno jest pewne. Nie będę szukał innego motocykla niż bandit. Bałem się trochę masy motocykla ale nie jest tak źle:-)

Znalazłem jeszcze 2 ogłoszenia motocykli które by mnie interesowały. Co o nich myślicie? Warto jechać oglądać?

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650s-2008-rok-CID5-ID6FarB.html#3478fd0ca9

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-650-s-sv-fazer-fz6-gsr-CID5-ID5R7gd.html#3478fd0ca9

Cześć,

Dzwoniłeś do mnie wtedy o motocykl a rozmawiałeś z moim kolegą mechanikiem, który już z bite 5-6 lat serwisuje moje motocykle.

Zapewniam Cię, motocykl jest w pełni sprawny. Przyjedź z mechanikiem lub kimś kto jeździ takim motocyklem żeby wiedział o co chodzi. Nie mam nic do Twojego wujka ale z przekazu jaki dostałem wujek marudził na wszystko, łącznie z tym, że przebieg jest nierealny a tarcze choć widać, że bez rantu można przełożyć...jak i całą resztę  :boje_sie:

Nie wiem nad czym się zastanawiałeś, finalnie wujek i tak stwierdził na koniec, że w tej cenie i w takim stanie niczego lepszego nie znajdziesz. Obroty falują bo masz sportowy wydech i tak jest zawsze. Hamulce działają jak w Bandicie czyli wstrzymują tak samo jak w moim aktualnym DL 650, którym jeżdżę. Hamuje to np. moja była VFR 800...

Niestety motocykl już jest zarezerwowany. Był gość i zaklepał choć szukał fazera w S`ce. Nie będę tutaj zachwalał ale on stwierdził, że motocykl jest w zajebistym stanie (...). Jak się nie skusi a będziesz chętny to napisz na priv odpiszę za tydzień czy jest dalej do wzięcia. Przyjedź z kimś z forum/mechanikiem nie ma problemu. Jeszcze Ci zetnę z ceny w ramach tego, że jesteś z forum...

Właśnie po to wziąłem wujka który bardziej zna się na większych sprzętach niż ja. Moze nie zna się na wszystkim ale zawsze coś podpowie. Zawsze przyda się osoba która wyleje kubeł zimnej wody na gorącą głowę. Pierwszy raz kupuję motocykl i nie chcę popełnić głupstwa. Składałem na niego już bardzo długo :) Motocykl mi się spodobał ale był to pierwszy który oglądałem więc wolałem pooglądać inne. Szukam też wersji "S" bo zamierzam nim jeździć na dalsze wypady. Dziękuję za propozycję na pewno się nad nią zastanowię :)

Szerokości!

Moto kupiony temat można zamknąć. Dzieki chłopaki za pomoc!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.