Skocz do zawartości

Proszę O Ocenę

krzysiek7809
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio postanowiłem przesiąść się z mojego bandziorka 600S na coś większego, a że zakochałem się w tym typie motocykla, więc rozważam tylko opcję 1250.

W necie jest sporo ofert, kilka zwróciło moją uwagę, dlatego prosiłbym was o pomoc, czy nie są to jakieś buble.

Oto moje typy:

1) http://otomoto.pl/suzuki-bandit-1250s-gsf1250s-super-stan-mielec-M4057638.html

2) http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-1250-sa-abs-M3976054.html

3) http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-1250-gt-2009-abs-leo-vince-i4424289210.html

Co myślicie o tych ofertach?

Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam.

Myślę że jak zaliczysz ten link ;) twoje wszystkie potrzeby odnośnie tego modelu zostaną zaspokojone w miarę możliwości użytkowników ;)

http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

wszystkie ładne, ale mam jedno pytanie. Bandzior nr 3 ma pełną owiewkę ?!?!?!

Jeśli będziesz zainteresowany ostatnim banditem, to zapytaj się gościa dlaczego ma negatywny komentarz na allegro po sprzedaży w 2012 gsxr-a 750?

Bo sie zdaje, że se w chvja poleciał

Edytowane przez mkoch

Dzięki za radę, faktycznie nie zwróciłem uwagi na opinie tego gościa.

Rozumiem że dwa pierwsze są w miarę przyzwoite i warto się nimi zainteresować? Pozdrawiam

Najbardziej interesuje mnie moto nr 2 - czy moglibyście mi pomóc w jego ocenie?

Czy warto się po niego wybrać?

Wszystkie jakieś takie bandito-podobne... ;p jeśli chcesz prawdziwego bandziora to bierz pierwszą generację :D

• 2 weeks later...

Widzę że z wyborem jednak muszę sobie samotnie poradzić, bo jakoś nikt nic pomocnego nie napisał w kwestii interesujących mnie motocykli.

Za tę kwotę ciężko znaleźć jakiś mankament. Każdy wygląda jak igiełka - musisz pojechać, zobaczyć, przejechać się, posłuchać silnika, zobaczyć czy na rozgrzanym nic nie stuka nie cieknie....

Pierwszy link się nie otwiera.

Drugi ma na 99% cofnięty przebieg bo: ma wyższą szybę, gniazdo ładowania pod siedzeniem, tylne kierunkowskazy pewnie po wingrack'u. Poza tym bak wygląda mi na malowany to trzeba by się przyjrzeć dokładnie całemu przodowi. I łańcuch chyba się kończy.

Trzeci ma nie org lusterka, kierunki (tu możliwe że zmienione ze względu na tylne) i nie org końcówki kierownicy, mocno odbarwiony katalizator. Ktoś w niego inwestował ale czy pod tymi owiewkami nie czai się jakieś zło? :D no i ten negatyw.

Drugi jest motocyklem powypadkowym. Dużo by tu opowiadać. Jeśli w ogłoszeniu pisze, że stan jest dobry i wszystko widać na zdjęciu, to jak to wygląda, wobec 90% idealnych, czystych i igiełek? Przebieg już został skomentowany. 

PS: Patrząc na ceny w Polsce, chyba pora wziąć się za export motocykli na zachód, bo w Polsce można kupić "igiełki" za 70% ceny motocykla na zachodzie. 

http://suchen.mobile.de/motorrad/suzuki-bandit-1250.html?useCase=MiniSearch&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&maxMileage=20000&__lp=6&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=Bandit+1250&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT&minCubicCapacity=1000&lang=de&frequence=DAILY

Krzychu już dawno myślałem, aby kupić moto z DE. Bandzior 1200 S z 2005 roku przebieg 33 tysie - cena ? niecałe 2,500 tys euro. Ściągnąć - opłacić - cena ta sama co za kupno tutejszego 1200 po wypadku/cofnięty licznik/mnóstwo przeróbek których nie potrzebujemy.....

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Szczerze to mnie trochę zmartwiliście, bo liczyłem że jest sznasa kupić dobrego krajowego. Rozumiem że te lepiej odpuścić, a poszukać czegoś sprowadzonego? Tylko jaka gwarancja że i tamte nie bite i nie kręcone.... Pozdrawiam

Qualität kostet Geld! Czyli jakość kosztuje. W Polsce da się kupić dobry sprzęt, ale nie za pół darmo.

Moja rada: patrz z jakiego kraju przyjechał motocykl. Sprawdź, po ile chodzą te roczniki, z podobnym przebiegiem w kraju pochodzenia. Dodaj do tego koszty transportu, opłaty i marżę; jeśli cena polska jest dużo niższa, to zadaj sobie pytanie, w jakim stanie był dany motocykl, żeby handlarzyna, sprzedając go poniżej realnych cen rynkowych, mógł jeszcze na tym zarobić. W ten sposób unikniesz wielu "okazji".