Skocz do zawartości

Lukaszpge Prosi O Ocenę Suzuki Bandit 600N 2003R

Gość lukaszpge
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o ocenę bandita z 2003r. ,,Suzuki Bandit 600N z 2003 roku motocykl przygotowany do sezonu w Motocyklu wymieniony filtr powietrza, olej w silniku + filtr. Wyposażony jest w wydech Scorpion. Motocykl w świetnej kondycji silnik skrzynia sprzęgło pracują bardzo ładnie. Ma swoje lata i posiada typowe ślady normalnego użytkowania.Sprzedaje z powodu braku czasu na jazdę.przegląd ważny do 30.09.2014 OC do 05.02.2015"

Z tego co się dowiedziałem był niedawno cały przemalowany, 44 000 km przebiegu. Link do zdjęć: https://imageshack.com/i/p9456821j po prawej stronie powinna znajdować się reszta zdjęć. Pozdrawiam

U mnie nie działa zdjęcie z linku ucina w połowie.

Rzuć linkiem do ogłoszenia

malowany cały, kiera i kierunki albo pod właściciela wymieniane ale po glebie, kolo z przodu na odwrót założone, śruby od odsłony airboxa jakieś kombinowane, z zewnątrz wygląda ok a pewnie w podobnym stanie jak moto banelliego ;)

Ehh nie umiem nic znaleźć.. Tyle maszyn jest w cenach 6-7 tys i zawsze jest jakaś wada, która przekreśli dany egzemplarz.. jakby ktoś miał chwilę czasu i chęci pomóc coś znaleźć to proszę o pw :/

A do jakiej kwoty szukasz motocykla? I jakie wymagania mają być?

Bandita 600, najlepiej naked. Wymagania hm..  jakoś szczególnych nie mam, ale najlepiej żeby opony były w dobrym stanie i żeby nie trzeba było wkładać do motocykla po zakupie dużej kasy i najlepiej żeby był z okolic małopolski (mieszkam w Andrychowie, blisko Wadowic), jakby od razu miał jakiś wydech typu scorpion, devil to też by było fajnie, ale to w sumie mało istotna sprawa. W granicach 7000zł (+-500zł).

Za mało, bo bym Ci swojego podsunął, ale pułap cenowy trochę za niski :)

No cóż, jak coś wpadnie w oko - wrzuć - oceni się :)

A kupie coś w miarę żyjącego jeszcze za taką kwote? No nie ukrywam, że to będzie pierwszy moto i jakoś szału robić nie musi, ale żeby się dało normalnie jeździć bez mega inwestycji.

oczywiście. możesz kupić dobry egzemplarz za tę kwotę tylko musisz poszukać na spokojnie bo oczy już by chciały a później są problemy

A kupie coś w miarę żyjącego jeszcze za taką kwote? No nie ukrywam, że to będzie pierwszy moto i jakoś szału robić nie musi, ale żeby się dało normalnie jeździć bez mega inwestycji.

Jasne że kupisz. Ale nie ważne z jakim budżetem ciężko jest znaleźć ładną sztukę. Ja szukałem prawie pół roku :)

Szkoda, bo chciałbym jeszcze w wakacje coś pośmigać.. jestem świeżakiem, w lipcu zdałem prawko i mnie tak ciągnie do jazdyyy! :) Niestety nic ciekawego nie mogę znaleźć :/

PS. jakby ktoś przypadkiem czytał tego posta i miał kategorie a2 i nie wiedział jakie procedury musi przejść, żeby ograniczyć moc motocykla pod kat. a2 to już piszę:

a) blokada u mechanika, obojętnie jaka, do 47,5KM (dławione moto nie może mieć więcej niż 95KM)

b ) wydruk z hamowni

c) opinia rzeczoznawcy (ok. 300zł)

d) przegląd techniczny

e) wydział komunikacji

Lepiej przed kupnem moto załatwić jakiegoś mechanika i rzeczoznawce, którzy ogarniają temat, bo 80% tych, z którymi ja miałem do czynienia odpowiadali: aa panie, to jest nowość, nikt sie tego nie podejmie, nikt ci tego nie podbije, nie da sie czegos takiego zrobic.. Jeżeli w rozporządzeniu jest napisane, że można to można, tylko polskie prawo jest troche niedoprezycowane więc trzeba szukać przede wszystkim rzeczoznawcy, który wyda opinię, bo reszta jakoś przejdzie. Pozdrawiam

Edytowane przez lukaszpge

Tutaj jeszcze dwa, skomentuje ktoś? Z góry dzięki ;)

1. http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-600-M4071448.html

Foty są tak porobione że mało widać albo ktoś coś chce ukryc ;) Ogon ma inne naklejki poza tym naprawdę nic nie widać a opis jest rewelacyjny :D

Drugi jest cały w oryginale Jednak to rocznik 2001 i juz nie posiada wskażnika paliwa który  wychodził od 2002 roku (czerwiec)

Motocykl bardzo zadbany widać ale daj sobie z nim spokój z uwagi na jeden fakt :D

Ciekawe ile czasu kranik ma ustawione na PRI Tam juz może byc ładny sajgon w silniku :D

M4090029_6.jpg

i te przebiegi, przy 18 tyś to miał raptem 3 przeglądy :o

Ehh w takim razie w odległości 150km od Wadowic nie ma normalnego bandita z 2000-2003r w cenie do 7500zł?!:P masakra..

i te przebiegi, przy 18 tyś to miał raptem 3 przeglądy :o

noo przebiegi śmieszne, ale naprawde nie idzie znaleźć nakeda w roczniku 2000-2003 w kwocie 7500 w odleglosci 150km od Wadowic :D jak ktoś ma coś ciekawego to stawiam jacka danielsa :D

1. Wygląda na świeżo malowany, nawet kubki zegarów pomalowali, jest szansa ze klejone, widać ze na stacyjce jakoś nie równo to leży, polka górna w bandicie ma jakieś ząbki? wokół lagi, mój tego nie ma, może to drugie moto w domu? w tle jakaś armatura, do oceny na miejscu ;)

2. Poza tym co jaszczomp napisał, tylko jechać i ocenić go na żywo, jakiś taki za czysty....:P

łukasz, ja się zareklamuje :)

Sprzedam Ci swojego bandita, w cenie 7200 600N tylko rocznik 2000 :) Pisz na PW. Tylna opono wytrzyma do końca sezonu, ale widziałem w serwisie moto bardzo ładną używkę za 200 z założeniem - więc spokój byś miał na następne 2 lata :)

Jak coś to pisz na PW

Sprzedaje, bo za 4 tyg idę na operację i już nie pojeżdzę w tym sezonie.
A następny sezon chce spędzić za granicą wiec szkoda aby stał :)

Nie wiem czy mogę link podrzucić...

Jeśli tak, to niech koledzy rzucą okiem, raczej nie mam nic do ukrycia :)

Edytowane przez Horas91

Byłem obejrzeć tego z 2001r granatowego i stan naprawdę super, jedyne do czego można było się przyczepić to lekkie ryski na silniku od lewej strony moto (parkingówka) i przednia opona do wymiany na przyszły sezon, tak to naprawdę super- Suzi w garażu ;) dodam na dniach jakieś fotki w ,,nowych nabytkach" dzięki i LwG.

i git :)

wymień od razu oleje i filtry