Skocz do zawartości

Rst Ventilator Iv Opinie Wady I Zalety

Gość Tomek12
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam zamiar kupna zestawu spodni i kurtki RST Ventilator IV .
Czy ktoś jest w posiadaniu może opisać wady i zalety tego zestawu i jaka jest różnica ze starszymi modelami ?
W tej chwili mam komplet Akito ale ma jedna DUZA wadę jedna z warstw jest jak by ortalionowa i nie ma możliwości jej odpięci, czyli jak jest ciepło to jest sauna mimo iz ma wiele wlotów wentylacyjnych jest i tak gorąco (i na wiele się to nie przydaje bo tzw. ortalion nie przepuszcza powietrza).
Także jeśli jest ktoś w posiadaniu takich ubranek czekam na opinie i wszelkie rady bo nie chce wywalić kasy w błoto jak to zrobiłem z Akito.
A może kupić coś podobnego sugestie mile widziane 
Dzięki Tomek

Witam wszystkich mam zamiar kupna zestawu spodni i kurtki RST Ventilator IV .

Czy ktoś jest w posiadaniu może opisać wady i zalety tego zestawu i jaka jest różnica ze starszymi modelami ?

W tej chwili mam komplet Akito ale ma jedna DUZA wadę jedna z warstw jest jak by ortalionowa i nie ma możliwości jej odpięci, czyli jak jest ciepło to jest sauna mimo iz ma wiele wlotów wentylacyjnych jest i tak gorąco (i na wiele się to nie przydaje bo tzw. ortalion nie przepuszcza powietrza).

Także jeśli jest ktoś w posiadaniu takich ubranek czekam na opinie i wszelkie rady bo nie chce wywalić kasy w błoto jak to zrobiłem z Akito.

A może kupić coś podobnego sugestie mile widziane 

Dzięki Tomek

Hej

Nie znam tych ciuchów,zaś  z własnego doświadczenia mogę polecić inne ale bardzo dobre wyroby na upały.

Ja używam kurtki firmy Adrenaline wykonanej z podwójnej siatki kewlarowej wyposażonej w protektory.

Jeżdzi się w niej jak w T-shircie a przy tym bezpiecznie.Podobnie jest z motocyklowymi jeansami,też są

przewiewne i mają protektory.

mam kurtkę ventilatora II i jest genialna

3 sezony śmigam i jest to jedyna wielofunkcyjna kurtka warta polecenia

już wytłuszczam dlaczego:

na upały - cała jest z siatki, mega przewiewna

na deszcz i zimno masz membranę i podpinkę (nie wiem jaka tam jest membrana ale wytrzymała cały dzień deszczu na motoszkole)

jeżdżę w niej do jesieni (10-12st) i nie narzekam na zimno w tych częściach ciała, a latem nic nie lata bo możesz dopiąć rękawy 2 dopięciami

polecam warta swojej ceny, każdego zyla :)

spodni nie mam, bo nie mogłem dopasować :(

adrenaline to półka niżej

Poczytaj o poprzednich w wersjach tego ventilatora, bo trochę o tym było na forum, a pewnie wiele się nie zmieniło. Sam pisałem chyba kiedyś recenzje. Ogólnie mówiąc, starsze wersje polecam.

Wysłane ze Srapatalka

Mam komplet Ventilator II, kurtka i spodnie. W znajomym sklepie widzialem Ventilator IV i bylem bardzo zaskoczony jakoscia wykonania, mialem wrazenie, ze ogladam scotta, jak zobaczylem metke, to wymieklem. Robi to bardzo dobre wrazenie, pewnie bym sie skusil na taki komplet. 

Gdzies w tym watku sa opinie: http://polishbanditcrew.pl/topic/1315-ciuchy-kurtka-i-spodnie-tekstylne-jakie/

Mam komplet Ventilator II, kurtka i spodnie. W znajomym sklepie widzialem Ventilator IV i bylem bardzo zaskoczony jakoscia wykonania, mialem wrazenie, ze ogladam scotta, jak zobaczylem metke, to wymieklem. Robi to bardzo dobre wrazenie, pewnie bym sie skusil na taki komplet. 

Gdzies w tym watku sa opinie: http://polishbanditcrew.pl/topic/1315-ciuchy-kurtka-i-spodnie-tekstylne-jakie/

Czyli  radzisz  żeby brać i będę zadowolony , bo to co teraz mam Akito nie najgorsze ale ta ortalionowa podszewka w kurtce jest beznadziejna.

jak ktoś nie jeździ daleko turystycznie, to membrana na stałe jest zbędna

ja wrzucam do tankbaga jak ma padać

IV nie widziałem, ale np II i III to prawie to samo (inny krój, leży tak samo)