Skocz do zawartości

[Kombinezon] Tschul 728

Patela
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Opis producenta:

- Kombinezon dwuczęściowy z garbem
    - Kurtka ze spodniami spinana zamkiem błyskawicznym
    - Garb dla usztywnia kasku oraz lepszej aerodynamiki
    - Zamki YKK bardzo wytrzymałe
    - Wykonanie: bardzo wytrzymała stabilna i gładka skóra bydlęca grubości 1,4mm
    - Super krój i perfekcyjny komfort noszenia
    - Podwójna skóra w miejscach narażonych
    - Twarde ochraniacze CE - Approved na łokciach, barkach i plecach
    - Ochraniacze miękkie na biodrach
    - Ochraniacz pleców
    - Materiały elastyczne kroczu oraz na łydkach, nowość materiał elastyczny na rękawach połączony ze skórą perforowaną) (podniesienie komfortu)
    - Membrany elastyczne stretch nowość!!!- dla poprawienia komfortu oraz wentylacji (kolana, pas nerkowy (spodnie oraz kurtka),przednia i tylna część barków
    - Podwójne szwy
    - Ślizgi w komplecie
    - Kieszeń wewnątrz kurtki i 1 zewnętrzna (spodnie)
    - Rozbudowany system wentylacji skóra perforowana oraz stretch
    - Odblaski 3M Scotchlite*-Reflex

82.jpg

Użytkownik Blink opisywał już kombinezon Tschula tylko inny model.
http://polishbanditcrew.pl/topic/7131-kombinezon-tschul-725/

Kombi kupiony za 1200 zł
Nie mam problemów z ochraniaczami, krzywymi rzepami itp. Po 3 sezonach rzepy puściły i trzeba wszywać nowe.
Mógłby być trochę lepiej wykończony, w jedym miejscu skóra wygląda jakby była z krowy szablozębnej i pamiętała erę dinozaurów.

Jest to mój pierwszy kombi także nie mam skali porównawczej, więc trochę surowych faktów:
- perforacja latem daje baaardzo przyjemny chłód, ale gdy robi się chłodno to zimno nieprzyjemnie kąsa, a gdy pada deszcz szybko robi się mokro, zimą nie da się jeździć tak piździ
- plusem są wytrzymałe suwaki, jeszcze ani razu mi nie szwankowały
- przy odrobinie konserwacji zachowuje "świeżość"
- nie jest idealnie wykończony, ale jak za tą cenę to jest to dobry kombinezon
- jak się jeździ na bandicie to garb bardziej denerwuje i przeszkadza, niż w czymkolwiek pomaga

- biała farba od czyszczenia zaczyna się wycierać

Recenzja jest rozwojowa, jak coś się kombiakowi przytrafi (odpukać) będę dopisywał info na bieżąco.