Skocz do zawartości

Alarmy Z Allegro

Pain
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Dziś obudziłem się rano jak w każdy normalny dzień. Podchodzę do motocykla i załamka. Lusterka przesunięte, i ślady leżenia na prawym boku. Podejrzewam że jakiś złodziejaszek inteligent próbował pchnąć motocykl z blokadą kierownicy na biegu. Staracił równowagi i wypierdzielił się na motocyk llecąc z nim na prawo.

Chciałbym zainstalować alarm z allegro jednak mam zerowe doświadczenie w doborze sprzętu. Co macie co polecacie?

http://allegro.pl/alarm-system-alarmowy-motocyklowy-skuter-12v-i4410360369.html

P.s.

Policja nic nie zrobiła, nawet nie pokwapiła się popytać sąsiadów. Odnotowali że wyceniam szkody na 800 PLN i wszystko - powiedzieli że jeżeli chce wszcząć postępowanie żebym pojechał na komendę ale pewnie i tak zostanie umorzone - ku.. Polska. Uszkodzony poważnie tłumik, gmole, bak lekko zadrapany, drążki kierownicy - tyle widziałem w deszczu

Alarmy motocyklowe chyba wyczerpują akumulator, jeśli moto stoi kilka dni

Ja ze swojej strony polece troszkę prostsze rozwiązanie:

http://allegro.pl/najlepszy-alarm-motocyklowy-zabezpiecz-na-zime-i4411402446.html

Z alarmami podpiętymi do instalacji często są później problemy, a to wystarczy w jakimś fajnym miejscu przykleić i tyle. Do tego jeszcze jakaś blokada na tarcze również z alarmem i będzie podwójne wycie, bez grzebania się po kablach :)

Co do całej sytuacji to myślę, że raczej ktoś furą strącił moto, ktoś najebany dokonywał "przymiarki" do motocykla albo jakieś szczury chciały się zabawić Twoim kosztem.

Bo złodzieje raczej pakują na busa i tyle moto widzieli....

Chyba mam gdzies w szafie alarm spy 5000m, pilota, syrene + centralke wymontowane z moto, przed wymontowaniem dzialal, jak chcesz za grosze to wal na pw. Mialem taki w vfr i w sumie nie mialem z Nim jakichs problemow ale dla swietego spokoju nie podpinalem odciecia zaplonu, samo wycie jakby ktos ruszyl i tylko tyle potrzebowalem zeby w razie czego nie lezal dlugo na boku tylko zebym mial sygnal zeby wyjsc i podniesc jak ktos przewroci;)

Moto był zostawiony na małym ogrodzonym trenie ( 30m2) przed kamienicą (5 metrów od okien) gdzie parkuje tylko ja i właścicielka. Motocykl upadł na jej samochód.Gdy do niego podszedłem rano, już był postawiony na nogi. Upadł na bok prawy.

Zimo będzie to najwygodniejsze rozwiązanie. Zaraz zamówię, nie muszę się bać o wyładowanie aku - a wyć wyje.

Szkoda że ma jeden pilot :(

Edytowane przez Pain

Mam, uciążliwe jest ciągle zakładanie. Alarm się uruchamia za każdym razem gdy zdejmujesz. Sądziłem że pod samymi oknami nikt nie wejdzie na teren ogrodzony ( tak mały).

Lenistwo to grzech.

Edytowane przez Pain

Zimo będzie to najwygodniejsze rozwiązanie. Zaraz zamówię, nie muszę się bać o wyładowanie aku - a wyć wyje.

Szkoda że ma jeden pilot :(

No mi tam jeden pilot nie przeszkadza - mam tylko jeden kluczyk ;)

No dzwina sprawa, dodatkowo może jeszcze jakaś plandeka na moto tak żeby nie kusiło (ale to w sumie może miec też troche odwrotny skutek)

Szkoda strat ale dobrze, że tylko na tym się skończyło i motocykl został u swojego własciciela. Popytaj sąsiądów, może ktoś coś widział (jakaś babcia na pewno coś widziała, całymi nocami sterczą w tych oknach).