Skocz do zawartości

Blokada Gsf 600

Gość PbSmile
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moje pytanie brzmi nastepujaco- zamierzam jeszcze w tym sezonie nabyc suzuki gsf 600 bandita lecz posiadam prawo jazdy kategorii a2, aby legalnie poruszac sie na tej maszynie musze ją zablokowac z 77 koni do 45 , i przechodzac do sedna. na czym takowa blokada polega? czy blokuje się moto na zasadzie regulacji gaznika, obrotow czy po prostu zmniejsza mi v-max ? czy taki zabieg jest warty swego? :)

polega na zamontowaniu bulbulatora i w ten sposób ogranicza moc co wpływa na mniejszy v-max. Jak dobry bulbulator to zakładaj i ciesz sie wspaniałą jazda 

Nie zapomnij założyć antyprykacza, bo ci zapłon gały wysadzi 

antyprykacz? ja takiego zabiegu nie zamierzam przeprowadzac sam ;> duzo roboty jest przy takiej blokadzie? bedzie ona przez jakies 3 miesiace az wyczuje moto, albo do momentu gdy zabraknie tej mocy. motor mam rozumiec nie bedzie tak samo zrywny jak wczesniej( chodzi o przyspieszenie)? a jak z dzwiękiem silnika?

niby wyglada okej,  ale ta blokada nie ma byc dla mnie tylko aby do dowodu zaliczyli mi moto na kategorie a2, czyli zmniejszyc moc motocykla o jakies 22 konie. Taka blokada wystarczy?

No i popsuł........

hej;p mialem podobny przypadek, wracajac do tematu, blokade mi zalozyli w serwisie kawasaki tez na bandziora 600. dokladniej blokade na przepustnicy, odpowiedni dokument jest, i tez tak myslalem ze pojezdze chwilke i sciagne, i teraz mialem wypadek, wiec chlopaki z policji sprawdzili blokade;p jest? jest? udokumentowana w serwisie? tak, wiec moim zdaniem popelnisz blad ja sciagajac) - lepiej je w ogole nie zakladac- takie jest moje zdanie teraz. i jeszcze jedno- pozniej do odszkodowania to nici- spowodj wypadek a Twoje ubezpieczenie nie dziala. sam pokrywasz wszystki koszty leczenia, odszkodowanie

a co do osiagów sprzętu to do 7 tys sie wkreca tak jak wczesniej, a pozniej to cuz,,, nuda;;p a predosc maks 160

, do 140 i tak go na trzecim biegu rozpedzisz

wlasnie leze w lozku i sie kurwa ciesze ze zaozylem blokade;p a i kurwa wlasnie czekam na rzeczoznawce bo ma ogladnac motor, i lize rany jak to mowia;p zdrowieje

-----

(Moderator już tu był).

Tomek, połącz posty bo zaraz mod przyjdzie i będzie zły.

Co do blokady to kumpel miał coś na gaznikach zablokowane, aczkolwiek nie mam pojęcia jak. Może ktos mądrzejszy się wypowie.

Tomek z tego co mowisz wnioskuje ze srednio oplaca sie ja blokowac, mowiles o ubezpieczeniu i wypadku, kiedy bede musial pokryc koszty z wlasnej kieszeni? gdy jej nie zablokuje czy gdy zablokuje i na dowodzie wpisze sobie inne dane a po wypadku sprawdza i bedzie odblokowana? trzeba tą sprawe dobrz przemyslec jak mowisz ze po 140-160 jedzie.. moze i na poczatek starczy, ale co pozniej..

bedziesz musial pokryc z wlasnej kieszeni gdy np. masz prawko na a2 a jezdzis sprzetem na A i spowodujez wypadek- wtedy nie dziaa Twoje ubezpieczenie a dokladniej koszty porywa Fundusz Gwarancyjny np- odszkodowania dla poszkodowanego, koszt leczenie, naprawe jego sprzetu itp, a Nastepnie Fundusz Gwarancyjny sciagnie te pieniadze z Ciebie (a nie sa to małe kwoty),a jak zblokujesz motor i zarejestrujesz na A2  i masz prawko na A2 to wszstko jest cacy,  dziala pieknie.

a w razie gdy zalozysz blokade, zarejestrujesz i odblokujesz to moga Ci sprawdzic blokade w razie powaznego wypadku np wyst podejrzenie ze jechales z bardzo duza predkoscia itp, wiesz to zalezy od sytuacji

i jak piszesz trzeba to przemyslec bo wiesz nie sztuka jest sie wpier..... za preproszeniem oczywisce  i zalowaz cale zycie

a co do predkosci 140- u nas i tak niema gdzie tak pedzic, moze na autostradzie a po druge to nie jest mtor na autostrade, bo Cie z siedzenia chce zwiac przy 160

a blokada jest na przepustnicy, ktora sam mozesz sobie zdąć;p i ja a zalozenie blokady i za wykres z hamowni zaplacilem 600 zl w serwisie kawasaki

a co z przyspieszeniem? motor jest tak samo zrywny tylko v max jest mniejsze? tak samo jak z dzwiekiem silnika w bandziorze na blokadzie, mocno zmieni ton?

niewiek kto Ci taich bzdur nagadal;p zadnego dzwieku nie zmienil, a przyspieszenie do 7 tys jest takie jak wczesniej, a po 7 gdzie zawsze mial duzego kopa po prostu tego niema, coz cos za cos, po 7 tys powoli sie rozpedza

Nie ładnie jest tak szydzic z nowych członków.

A może ma ładno siostrę?? :angry:

Karol ale on jest z Zielonej Góry to i tak daleko bys miał :krzeslo:

Kupuj bilety lepiej na 24 w Ełku 3 :P

Podsumowujac Tomek, bylo warto go blokowac? czy w obecnej sytuacji zdecydowalbys sie na zakup innego motocykla? bez blokowania go. Reszte mozemy dokonczyc na priv, bez zbednego smiecenia tematu.

Weźcie o przywitalni troche później piszcie, bo tak wieczorkiem fajnie sobie poczytać o antyprychaczach itp. :D

PbSmile ale już chyba kupiłeś b6 więc teraz nie ma co rozkminiać :D blokuj i śmigaj

podsumowujac;p hmm po pierwsze nie zmienlbym decyzji i kupil tego smego Bandziora;p ten wyglad;p klasa przyciaga wzrok i ma to cos;p mozecie sie smiac ale mam to gdzies:D a nie kupowal bym zadnego innego, wiesz lepiej pojezdzic na wiekszym niz na jakiejs zabawce, a wesz w kazdej chwili moge sciagnac blokde;p a jak juz bym zmienial to na kawasaki z750;p

a jak masz jakiekolwiek pytania to pisz;p chetnie odpowiem bo teraz mam duzo czasu <niestety> 

szcześcia;p

• 3 weeks later...

i jak to się zakończyło? założyłeś blokadę i jak ten cały proces wyszedł finansowo oraz czasowo podczas batalii z urzędem? Jest teraz artykuł na ten temat na ścigacz.pl http://www.scigacz.pl/Rejestracja,motocykla,na,prawo,jazdy,A2,pytania,i,odpowiedzi,21699.html    Jednak jest trochę słaby ponieważ nie wspominają o tym że potrzebny jest jeszcze rzeczoznawca u mnie i jak ktoś wspomina w komentarzach w warszawie tez. Jeszcze nie podoba mi się to stwierdzenie " Przecież na rynku zarówno sprzętów używanych jak i nowychjest mnóstwo ciekawych, ekscytujących, dynamicznych opcji dla absolutnie każdego."Ja jeżdżę swoim bandziorem z pełną mocą właśnie z prawem jazdy A2 a początku trochę się bałem że mnie złapią i będę musiał płacić mandat oraz koszty holowania bo nie mam nikogo w pobliżu żeby moto odstawił. Jak jeżdżę koło komina to się nie boję bo wiem gdzie u mnie stoją no i to jednak blisko domu ;) problem jest jak chcę jechać gdzieś dalej np na wakacje. W Bieszczadach miałem przed sobą kolegę na moto i jakoś to było ale za granice już nie pojadę. Nie jeżdżę jak wariat ale nie chce mieć słabszego sprzętu. Teraz spróbuję zarobić trochę na korepetycjach może jakieś stypendium zdobędę i na wiosnę kupie sprzęt zblokowany na a2 i go sobie odblokuje albo xt660r bo supermoto zawsze jakoś mnie kręciło 

Jakieś tam kiepskie przywitanie było: 

Jestem świeżym uzytkownikiem forum jak i świezym posiadaczem prawa jazdy kategorii a2  :)

Zamierzam jeszcze w tym sezonie zakupic suzuki gs 500 lub suzuki gsf 600 bandit, z racji tego ze jestem przekonany bardziej do drugiej opcji , wybralem wlasnie to forum !  :o:

Temat do zamknięcia, bo o blokadzie silnika mamy inne, przynajmniej na czas do poprawy przywitania, bo na kpinę zakrawa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.