Skocz do zawartości

Skradziono Motocykl - Gsx1300R Hayabusa

pajhivo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj w godzinach wczesnowieczornych skradziono mi motocykl Suzuki GSX1300R Hayabusa.

Motocykl był zaparkowany pod budynkiem przy ul. Piękna 15

Prawdopodobna godzina kradzieży: 18-20 (brak zauważyłem ok 22 ale ochroniarz z budynku potwierdził że właśnie gdzieś między 18-20 zauważył jak gość w kasku wyszedł ode mnie z bramy (piękna 22) wsiadł na moto i odjechał. Myślał że to Ja.

Cechy charakterystyczne:

Kolor czarny metalic, złote napisy

Nr rej. WB 9613

VIN: JS1CK111100104345

przebieg: 41 000

OC ważne do 02.09.2014

Stelaż pod kufer centralny + kufer GIVI Maxia 55 (mam kluczyki zapasowe do kufra jakby co :) )

Stelaż przygotowany pod kufry boczne

Kask Nolan 103 (czarny ze "złotym" malowaniem)

Zestaw Scala Rider G4

grzane manetki Oxford

Zestaw Scotoiler w wersji Touring - dodatkowy zbiornik pod tablicą rej.

Z tyłu na lewym zadupku naklejka PBC

Szyba akcesoryjna, lekko przyciemniana

pęknięty przedni błotnik z prawej strony na wysokości tarczy hamulcowej (pozostałość po blokadzie :) )

urwane śruby podnóżków z obydwu stron

crash pady bez zaślepek (normalnie były tam zaślepki ze znakiem Hayabusa)

gniazdko zapalniczki pod siedzeniem

brak garba (został w domu)

brak uchwytu pasażera - został w domu

post-45-0-87590800-1409135779_thumb.jpg

post-45-0-64213600-1409135787_thumb.jpg

post-45-0-54444500-1409135795_thumb.jpg

ja pier..le, wyrazy wspolczucia. mam nadzieje ze skurwol szybko sie znajdzie. jak go dorwa to mu trzeba leb na zlocie publicznie ukrecic.

powodzenia w odnajdywaniu sprzeta, mam nadzieje ze wszystko sie skonczy pozytywnie czyli odzyskasz sprzet.

AC bylo?

ps. i na cholere te ochroniarze skoro i tak legalnie moga twoim moto wyjechac ze 'strzezonego' osiedla?

Edytowane przez johnny

Ja też mam nadzieję że się znajdzie i to w nienaruszonym stanie. A jak go nie dorwą to nie pozostaje mi życzyć mu nic innego jak tylko tego jak połamania rak i nóg.

To nie było strzeżone osiedle i gość nie miał obowiązku mi go pilnować :) Do niego żadnych pretensji mieć nie mogę a nawet kilkukrotnie mi pomagał :)

AC nie miałem bo jak go kupiłem to chcieli ode mnie ponad 5 tyś składki więc odpuściłem.

Kurcze oby się znalazł w całości ale powiem szczerze ż ektoś bł nieźle do tego przygotowany wiedziął że jest ochroniarz dlatego w kasku wyszedł z twojej bramy i nie wiem jak ale chyba bez większych problemów odpalił moto. Wydaje mi się że nie zrobił tego "wioskowy głupek" dla zabawy tylko mogła dziąłać jakaś konkretna grupa znająca się na rzeczy - obym się mylił powowdzenia życze.

Przejrzałęm też od razu portale ale bardziej wydaje mi się by szukaćna zagranicznych portalach albo tylko na częsciale tu cokolwiek ciężkoe będzie udwowodnić bo części jest full. No i taka sugestia moze jest jakeiś forum hayki - popatrzeć na takich forach na nowych użytkowników i ich sprzęty może ktoś dla siebie rąbnął i nie bezie sprzedawac.

Edytowane przez filip86

Ja na street view widze tam 2 banki, na 100% maja kamere na chodnik, wiec po ubraniu mozna dojsc jesli ochroniarz skojarzy. Moze tez byc widac jak przejezdza Twoja Hayka.

Nie miales alarmu?

• Upvote 1

BAN dobrz gada po ubraniu może by widać czy autem ktoś go podrzucił itp warto by tego spróbować.

pytanie jak mu sie udało z miejsca odpalić moto przy ochroniarzu, bo to wygląda jak byś dobremu znajomemu dał kask kluczyki i pozyczył moto.

Edytowane przez Cirus

Wygląda na to, że kluczyk sobie zorganizował. Jakiś czas temu jeden komplet mi wsiąkł - zrzuciłem to na swoje ogólne zakręcenie i zapomniałem o temacie.

Alarm mam w disclocku ale oczywiście tego razu go nie założyłem i jak widać to był ten jeden raz.

Krzyś D.

pytanie jak mu sie udało z miejsca odpalić moto przy ochroniarzu, bo to wygląda jak byś dobremu znajomemu dał kask kluczyki i pozyczył moto.

Zapewne zlamal zapadki zamka jakims srubokretem z ramieniem albo mial specjalistyczny klucz do wlamow.

Wygląda na to, że kluczyk sobie zorganizował. Jakiś czas temu jeden komplet mi wsiąkł - zrzuciłem to na swoje ogólne zakręcenie i zapomniałem o temacie.

Alarm mam w disclocku ale oczywiście tego razu go nie założyłem i jak widać to był ten jeden raz.

Krzyś D.

wsiąkł? a może został podprowadzony? przez jakiegoś pseudo ziomka ktory zna Twoje zwyczaje,wie gdzie mieszkasz itd. Odczekał troche od kradzieży kluczyka,dobrał odpowiedni moment i bach...

Szczerze współczuję i mam nadzieje, że tym razem policja się spisze i go złapią.

Co za ludzie... Obcinać ręce takim...Obyś odzyskał szybko moto.

Zapewne zlamal zapadki zamka jakims srubokretem z ramieniem albo mial specjalistyczny klucz do wlamow.

To nie bandit i ma immo.

Ostatnio znalazł się motocykl kogoś z forum. Może nasz służby znajdą sprzęta.

zawsze powtarzam, że obcinanie łapy to jest jedyny sposób na polskie złodziejstwo

te kamerki to dobry trop, ale jak kogoś znaleźć w kasku

Wielka szkoda ,to w końcu hajka.

Mam nadzieję,że się odnajdzie.

kumpel często ściąga moto z włoch bez kluczy, żaden problem, nawet stacyjki, nie trzeba wyciągać

a z tego co piszesz, nie miałeś żadnych zabezpieczeń, 10min siedzenia na moto i na drugi dzień odjeżdża, niestety pod tym kontem jesteśmy wyspecjalizowanym narodem

policja potrafi tylko umorzyć sprawę, z powodu nie wykrycia sprawcy

współczuję i mam nadzieje, że się odnajdzie 

Edytowane przez Szuman

kumpel często ściąga moto z włoch bez kluczy, żaden problem, nawet stacyjki, nie trzeba wyciągać

a z tego co piszesz, nie miałeś żadnych zabezpieczeń, 10min siedzenia na moto i na drugi dzień odjeżdża, niestety pod tym kontem jesteśmy wyspecjalizowanym narodem

policja potrafi tylko umorzyć sprawę, z powodu nie wykrycia sprawcy

współczuję i mam nadzieje, że się odnajdzie 

Z tym zabezpieczeniem właśnie tak miałem. Raz człowiek nie założy i potem żałuje. Nauczka na przyszłość. Mam nadzieję, że po tych kamerach i po miejskim monitoringu dadzą radę ustalić kto za tym stoi.

A na razie cóż - trzeba zbierać kasę na moto. Pytanie tylko - czy po hayce może być jeszcze coś innego? (Ale to temat na osobny wątek który pewnie wcześniej czy później się pojawi)

Krzyś D.

zawsze powtarzam, że obcinanie łapy to jest jedyny sposób na polskie złodziejstwo

te kamerki to dobry trop, ale jak kogoś znaleźć w kasku

Jak szedl ulicą to byc moze nie w kasku

K....wa, az sobie alarm jutro popatrze na aledrogo  Chodzi mi tez po glowie, zeby zaczep[ic sobie kabure od pistoletu na motocyklu. Moze co koremus sk...lowi da do myslenia...

Edytowane przez BAN

L. zartujesz chyba?immo jest...

Mam alarm, ale jeszcze nigdy go nie włączyłem. Pewnie dlatego, że mam AC, może też zacznę teraz używać

L. zartujesz chyba?immo jest...

Krzys, juz wyzej o tym ktos napisal

Nie zawsze mam czas na czytanie wyzej...a nizej nie zawsze jest napisane....

Wg mnie pasówka( to idzie wyłapać kto gdzie i kiedy) lub na zlecenie na części..Wówczas juz nie ma 2oo ...Szkoda mi właściciela ale sorry tylko bogatego stac na jazdy bez AC...

Współczuje utraty sprzęta. Może goscia znajdą i odzyskasz moto w nienaruszonym stanie.

Nie zawsze mam czas na czytanie wyzej...a nizej nie zawsze jest napisane....

Wg mnie pasówka( to idzie wyłapać kto gdzie i kiedy) lub na zlecenie na części..Wówczas juz nie ma 2oo ...Szkoda mi właściciela ale sorry tylko bogatego stac na jazdy bez AC...

krzys, jak licza skladke AC na 5000 zl to pier... le to. wplacilem te 5k na gielde i jestem juz 1300 do przodu po nie calym roku. Moto mam zapasowe jakby co.

Jak przez 3 lata mi nie ukradna moto to bede mogl je sprzedac i dodatkowo miec jego rownowartosc w kieszeni.

5kpln? gdzie takie skladki sa? A zapomnialem ze to "Słoikowo"....BTW na gieldzie nie gram,nie znam sie.Wole swoje kartony i palety przekladać.Jak kazdy dobry fizol-swoje zrobie to mam :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.