Skocz do zawartości

Skradziono Motocykl - Gsx1300R Hayabusa

pajhivo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

5kpln? gdzie takie skladki sa? A zapomnialem ze to "Słoikowo"....BTW na gieldzie nie gram,nie znam sie.Wole swoje kartony i palety przekladać.Jak kazdy dobry fizol-swoje zrobie to mam :D

Z taka skladka jak wymienilem to sorry, baredziej mi sie oplaca oddac moto zlodziejowi , nawet zaprowadzic mu pod dom i wziac kredyt na nastepne.

Hehe, wymyslilem naklejke antywlamaniowa: "Drogi zlodzieju: Mam nadzieje ze nie zawiedziesz mnie i szybko biegasz, bo strzelanie do nieruchomego celu jest nudne..."

Edytowane przez BAN

W Allianz taka cena? Bo PZU to jeszcze większe złodzieje niż normalni złodzieje

W All full opcja na 40kpln to koszt niecałe 1500pln(nowe 2oo).Ważna jest jednak lokaizacja i użytkownik.

hmmmm...jak, bym kupił moto za 20 k i AC by mi wycenili na 5 k to też bym sobie darował i zainwestował w zabezpieczenia.

Krzyś ale AC dla nowych jest niższe niż dla starych. Tak, tak wiemy, że Ty kupujesz tylko nowe ale niestety 90% ludzi w polsce nie stać na nowe tylko na używane, a wtedy stawki AC są kosmiczne. Wiem bo też chciałem ubezpieczyć starego Bandziora. PZU wyceniło motur na ok. 5 tys a składka AC wyniosła ok. 1 tys przy maksymalnych zniżkach jakie mam. sorry..ale absurd.

ps. przy symulacji kradzieży wyszło, że dostałbym jakieś 3 może 4 tysi bo jeszcze współudział czy coś takiego odejmowali. Nie pamiętam dokładnie bo to dawno było.

Tak czy siak łapy złodziejom w kosiarkę do trawy bym wsadził i za jaja w lesie powiesił.

Jak tak można, członka rodziny ukraść??? Ja bym się zapłakał :(

Jest czarna Hayka z 2008r za 12000 na olx,może twoja Halina?

Może jest ktoś z Bielska żeby w wolnej chili podjechać i obejrzeć? Na pierwszy rzut oka jest inna kanapa i garb który nie został skradziony. Z kolei gruba warstwa kurzu jest nieco zastanawiająca.

Krzyś D.

hmmmm...jak, bym kupił moto za 20 k i AC by mi wycenili na 5 k to też bym sobie darował i zainwestował w zabezpieczenia.

Krzyś ale AC dla nowych jest niższe niż dla starych. Tak, tak wiemy, że Ty kupujesz tylko nowe ale niestety 90% ludzi w polsce nie stać na nowe tylko na używane, a wtedy stawki AC są kosmiczne. Wiem bo też chciałem ubezpieczyć starego Bandziora. PZU wyceniło motur na ok. 5 tys a składka AC wyniosła ok. 1 tys przy maksymalnych zniżkach jakie mam. sorry..ale absurd.

Radzior, a motocykl 5 letni to aż taki staruszek jest wg ubezpieczycieli?

Mozna tez pokusic sie o lokalizator gps. Ktos kiedys na forum podawal linki za cos ponad 100 zl co przy poruszeniu sie celu moglo wysylac co iles tam sekund smsa z lokalizacja geograficzna. Jesli zorientowales sie 2h po fakcie to mogloby to cos dac.

Nie wiem jak w przypadku motocykli ale przy opłacaniu AC auta od 5 roku mam zwyżkę do składki właśnie ze względu na wiek auta.

Jest czarna Hayka z 2008r za 12000 na olx,może twoja Halina?

za 12 klocka? to pewnie jakieś resztki Haliny

a moze serio iść tropem sprawdzenia monitoringu z kamer  w sąsiednich  bankach  jak BAN zasugerował tam może być widać czy jakieś auto tego pedała przywiozło, albo jego parszywy ryj bo podejrzewam że z ulicy w kasku nie przylazł tylko wszedła w brame i dopiero założył kask. Jak bank bedzie miał problem z udostępnieniem taśmy to isć na Miśki i zasugerować im to (szwagrowi w spr fałszywej sprzedaży konsoli za 1700 pln nie bardzo sie kwapili ale jak zaniósł nr konta i powiedziął że ktoś musiał z d.o. je zakładać to w 2 tygodnie mieli kolesia).

Edytowane przez filip86
  • Upvote 1

Może jest ktoś z Bielska żeby w wolnej chili podjechać i obejrzeć? Na pierwszy rzut oka jest inna kanapa i garb który nie został skradziony. Z kolei gruba warstwa kurzu jest nieco zastanawiająca.

Krzyś D.

zainstaluj się na forum śląskim.

tam szybciej znajdziesz ludzi z bielska - znasz elementy charakterystyczne tylko dla twojego egzemplarza to podaj na pw temu co może obejrzeć (przynajmniej złodzieje tej cechy nie usuną na szybko)

Edytowane przez syku

Szkoda ,motocykl poszedł na bank na części,śledz ogłoszenia.Policja na pewno Ci go nie znajdzie ,złodziejowi należy się ciężki wpierdol.

Nie bierzecie pod uwage, aby trzymac moto na jakimś strzeżonym parkingu? Ja place 80zł za parking. WIem, ze w razie W stary dziadek nic nie zdziała, ale mimo wszystko spie spokojnie, i nie wyglądam co chwila za okno czy moto stoi (tak jak to było w pierwszym sezonie). Moze warto rozpatrzyc taką opcje (przy odnalezionym, lub nowym moto)?

Kiepska sprawa Krzysiek, wyrazy współczucia.

Mi zapierdolili ZZR1400 spod domu z zamkniętego podwórka zza bramy. Był i disklock ogromny z alarmem ale to nie miało znaczenia bo osiłków było 3 i kierowca busa. Wrzucili z wyjącym disklockiem i tyle widziałem tego busa i ZZR.

PS. Jak to pisze to patrzę tylko na komplet kluczy od niego który mi po nim został.

U ciebie jednak gdy ktoś dryndą odjechał to mógł być nawet mechanik który sobie dorobił klucza z immo i go "sprzedał" złodziejowi lub zna kupców na części.. Ja bym zgłębił temat kto miał dostęp do klucza.

Powodzenia i daj znać jak cos sie rozwinie.

Tapatalk@iOS7.1

jak ja się kuźwa cieszę, że mam garaż...tzn połowicznie bo puszka stoi pod blokiem ale motur zawsze w garażu (niestety oba się nie mieszczą)

a swoją drogą to psiarnia mogłaby się czasem nieco bardziej zainteresować odnajdywaniem sprzętów a nie tylko papierologią i umarzaniem dochodzeń (choć pewnie takie idiotyczne procedury mają narzucone, że najpierw tryjbiliard papierów do wypełnienia a potem już nie ma czasu na faktyczne działania dochodzeniowe)

mogę tylko współczuć. znam to wujowe uczucie bo mi raz auto zgarnęli spod domu i do tej pory pamiętam ten wkurw i bezradność jakie wtedy odczuwałem.

No ale zawsze trzeba być dobrej myśli i ogłoszenia przeglądać czy się może nie pojawi coś znajomego.

nie wiem jak wy ale za taki numer sam bym wziął siekierę i odrąbał bym kolesiowi łapy.... nie wiem jak wy czy mieliście okazje przeżyć coś takiego ale ja tak... i powiem wam, ze za kradzież jak w średniowieczu ucinali ręce było super rozwiązaniem !!!

pozdro ;)

Pajhivo wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin, i życzę Ci  aby hayka sie odnalazła :3m_sie:

Policja to tylko w mandatach i umarzaniu sprawy jest szybka.

Podobnie ubezpieczalnie w zbieraniu składek.

Jak przychodzi do wypłaty odszkodowania to stają na rzęsach ,

aby tylko tego nie zrobić.

Byłem dzisiaj na komendzie i z plusów zaliczyć należy że sprawą zajmuje się policjant który zgłosił się na ochotnika gdyż też ma haykę (I gen) i mu się żal zrobiło - napawa to optymzmem że zrobi co w jego mocy..

Podejrzewa, że jeśli poszła na sprzedaż to "wypłynie" pewnie wiosną. Na razie sprawdzają monitoring z okolicy. NIestety póki co widzieli tyko gościa w kasku ale podpowiedziałem mu jeszcze dwie lokalizacje gdzie kamery mogły go złapać - może to coś da.

Krzyś D.

powodzenia. tobie i policjantowi.

Współczuję utraty moto, bodajże widziałem go na żywo przed tym budynkiem... Jeśli to ten to znalazłem na jego kanapie Iphona i oddałem właśnie ochroniarzowi w budynku. Mam nadzieję, że telefon do Ciebie dotarł.

Czy są jakieś nowe wieści w sprawie?

Współczuję utraty moto, bodajże widziałem go na żywo przed tym budynkiem... Jeśli to ten to znalazłem na jego kanapie Iphona i oddałem właśnie ochroniarzowi w budynku. Mam nadzieję, że telefon do Ciebie dotarł.

Haha,

Z tej akcji smialismy sie z tym ochroniarzem caly czas - zwykle jak parkowalem to wychodzil i prosil zebym cos zostawil to on mi potem odda ;) . telefon dotarl, jak najbardziej - wisze Ci duuze piwko :)

Czy są jakieś nowe wieści w sprawie?

Na razie cisza. Przegladam rozne allerga i olxy ale nic.

Krzys D.

edit radzior:

Pajhivo edytuj posty, a nie dawaj jeden pod drugim. połączyłem dla przykładu :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.