Skocz do zawartości

Intro - Prośba O Ocenę

intro
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

dzieńdobry cześć i czołem! ;) proszę o pomoc i ocenę poniższego egzemplarza bo przyznam się, że poczułem motyle w brzuchu jak go ujrzałem :P

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-650-kat-a2-M4099362.html

moto jak dla mnie wyglada pięknie:D ale dawno temu tak samo pięknie prezentowało się w ogłoszeniu suzuki vx800 a na miejscu okazało się porażką :( Co sądzicie po fotkach i opisie - który de facto nie jest zbyt soczysty:( o co mógłbym ewentualnie dopytać jesli miałbym jechać go ogladać?

Z góry dzięki za wszelkie opinie! (te zjebujące też, jeśli mój temat wymaga korekty:-P)

PS. postaram się wrzucić fotki na zewn. serwer i podlinkować tu coby nie przepadło jak ogłoszenie zgaśnie.

[uPDATE]

Opis z ogłoszenia:

"do sprzedania motocykl Suzuki Bandit 650 jest zarejestrowany na Kat.A2 ( w pełni odblokowany ).1000 km temu zostały wymienione :świece, opona przednia , olej, filtr powietrza ,filtr oleju oraz komplet klocków przód i tył ,Napęd w dobrym stanie. Motocykl ma markową kanapę BAGSTER."

Fotki:

post-9043-0-46497300-1409145617_thumb.jpg

post-9043-0-03534200-1409145618_thumb.jpg

post-9043-0-72666800-1409145618_thumb.jpg

post-9043-0-24385900-1409145619_thumb.jpg

post-9043-0-76428600-1409145619_thumb.jpg

post-9043-0-32232000-1409145620_thumb.jpg

Edytowane przez intro

Wygląda jakby z fabryki wyjechał a 6-latek,no i blisko 1000 osób go oglądało,a dalej ogłoszenie aktualne.

Mi zawsze w takiej sytuacji zapala się czerwona lampka z tyłu głowy.

Nie żebym od razu przekreślał te moto,ale trzeba podejść do tematu na chłodno.

Moto wygląda na tuningowane i malowane.

Nie wiem jak wygląda sprawa ceny,czy tanio czy drogo.

Jak blisko to do obejrzenia.

Dodatkowe wyposażenie;elektryczny starter :takaemotka:

W necie to dopiero są bajkopisarze.,

Pytaj się o właścicieli,przebieg,czy z polskiego salonu,książeczkę serwisową,

wypadkowość ,itp.,gdzie malowany.

Każde kręcenie, plątanie się w zeznaniach to wielki minus.

Jak to w życiu. :olaboga:

Edytowane przez mariuszn2

Polerka poszła nawet na osłonę wtryskiwaczy :D

jeden ciężarek przytarty a drugi krzywy albo mie się wydaje (nie są oryginalne)

Edytowane przez Conorian

Wygląda ładnie, nie wiem czy za ładnie. Ja np. o swój bardzo dbałem. Chociaż nie aż tak, żeby osłonkę wtryskiwaczy polerować. Jak nie masz daleko to jedź zobaczyć. Ewentualnie poproś kogoś z pbc, może będzie mieć dużo bliżej niż ty. To, że milion wyświetleń o niczym nie świadczy.

bez przesady z tą osłonką - mam dokładnie taki sam (kolor i rok) i też się błyszczy, nie żebym ją głaskał czy coś :)

te ciężarki, to faktycznie jakaś lipa, naklejka na zadupku jakby ciutę za duża, na pewno tak nie powinna być spasowana osłona nad reflektorem

stestuj też kluczyk, bo jakiś jest "inny" (w sensie modelu)

cena faktycznie mega atrakcyjna, ja bym musiał upaść na łeb :P

a teraz jedź i zobacz

Czyli reasumując - robiony i przód i tył. Szlif lub dzwon. Bez oględzin się nie obejdzie.

Dzięki chłopaki za wszelkie rady i spostrzeżenia! Takie idealne odpucowanie maszyny niesamowicie przykuwa oko, ale też zapala czerwoną lampkę - tym bardziej że nadziałem się raz na to vx800 ;)

Jutro wyjeżdżam na 2 tyg urlop ale jak wrócę i to moto jeszcze będzie stało to podjadę po drodze do teściów i zrobię rozeznanie na miejscu.

Raz jeszcze dzięki za Wasze cenne uwagi!

• 2 weeks later...

Hej, ale co Ty właściwie chcesz: olej czy wodę?

I określ może budżet, żeby nie było, że ktoś się wgłębi w temat, a Ty później i tak nie rozważysz na poważnie danej maszyny ze względu na cenę.

Hej, ale co Ty właściwie chcesz: olej czy wodę?

I określ może budżet, żeby nie było, że ktoś się wgłębi w temat, a Ty później i tak nie rozważysz na poważnie danej maszyny ze względu na cenę.

Sory, faktycznie nie sprecyzowałem tych dwóch ważnych elementów.. Co do pytania olej/woda to kompletnie nie mam pojęcia. Coś tam poczytałem w sieci i tu ale różni ludzie różnie piszą. Poza tym, że woda to nowsza i droższa konstrukcja to nic mi się szczególnie w oczy nie rzuciło (różnie piszą o odczuwalnej mocy i spalaniu). Co do ceny to chciałem się zamknąć w 10k (ale +1k przeboleję jeśli bedzie warto).

1. inne kierunki przód -> tył.

2. klakson w dziwnym miejscu

3. brak napisu ABS a wydaje mnie się, że powinien mieć naklejkę

Ogólnie chyba miał przygodę , ale to trzeba jechać obejrzeć.

1. inne kierunki przód -> tył.

2. klakson w dziwnym miejscu

3. brak napisu ABS a wydaje mnie się, że powinien mieć naklejkę

Ogólnie chyba miał przygodę , ale to trzeba jechać obejrzeć.

Dzięki Matras. Mam jeszcze wrażenie, że prawy dekiel jest przetarty.

Panowie (i Panie jeśli są ;) ) znacie może takiego sprzedawcę jak Moto Italia? moto-italia.otomot.pl ? Ktoś coś od nich brał? Czy jest szansa, że można u niego kupić dobry egzemplarz? Znalazłem takie coś http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-600-n-13tys-km-idealny-stan-hornet-fazer-CID5-ID76pZW.html

Proszę o kilka słów opini.

[uPDATE]

Zna ktoś może Moto Weriz z Białej Podlaskiej? Tam jest taki egzemplarz http://otomoto.pl/suzuki-bandit-gsf-650-n-okazja-2009-rok-M4140505.html.

PS. przepraszam, że tak chaotycznie sadzę posty, ale ciężko coś znaleźć.. fajnie by było mieć coś nowszego (2007-2009) ale w 10tyś ciężko znaleźć.. w ogóle ciężko znaleźć dobrego bandziora i jeszcze żeby się podobał wizualnie, no i w miarę nie na drugim końcu Polski. Dlatego tak rozpaczliwie proszę o pomoc :-P

Edytowane przez intro

wygląda przyzwoicie. Nie wiem - musiałbyś pojechać sprawdzić co i jak