Skocz do zawartości

Sm Jako Drugie Moto

Gość splash
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon sie konczy a ja odczuwam pewien niedosyt motocyklowy, moj obecny sprzet f4i Sport jest sliczny, mocny i wgl, ale chcialbym sprobowac czegos innego wiec nawiedzila mnie mysl aby sprawic sobie dodatkowo supermoto. Jestem zielony w tej galezi motocykli a moto planuje kupic dopiero w przyszlym sezonie wiec postanowilem ze zapytam ;)

Wiec prosze was o o jakies propozycje, plusy dodatnie jak i plusy ujemne, typowe usterki etc. Na moto moglbym przeznaczyc okolo 8tysi + serwis, mam 186cm i 83kg.

Pozdrawiam 

wal na forum supermoto.pl no i podstawowe pytanie czy chcesz wyczyna czy nie. ale ignorując te pytania polecam KTM 525 exc i pewnie większość Ci go poleci bo to wyczyn w którym remonty robi się bardzo rzadko a maszyna tak idzie, że aż się będziesz bał :D a jak nie chcesz remontów, to znajdź mój temat w nowe nabytki jak kupowałem ktm 660 smc.

a jak chcesz budżetówke to masz drz 400 sm

Jeśli chcesz maszynę wyczynową i jeździć na pełnej to koszt rocznego serwisu to od 2 do 4 tys (zależy co kupisz). Jeśli chcesz wyczynówkę do spokojnej jazdy to 450 bez remontu wytrzymują kilka sezonów. Natomiast jeśli nie chcesz remontów w ogóle to polecę Ci ktm lc4. Troszkę większy ale coś za coś. Ostatnie co CI polecę to xt 660 głównie z powodu wagi (188kg przy 48km) lecz przy tym motocyklu całkowicie zapominasz o jakichkolwiek remontach. To samo przy DRZ 400. W tym hajsie ciężko będzie Ci znaleźć 525 exc w supermoto.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie drz 400 na bigbore. Nie odstaje od wyczynowych 450 i o remont się nie martwisz. 

Mam ten silnik Ktm'a w quadzie. Na prawdę trzeba podchodzić z rozwagą , singiel który chodzi trochę jak sieczkarnia. Serwis nie jest niestety tani.

Faktycznie jeśli chodzi o przedział pieniężny jaki podałeś to koledzy wyżej dobrze polecają drz 400 na big bore bo remonty raczej rzadkie a jak już to są tańsze niż w wyczynówce 525 exc, który jest prawdziwym masakratorem. Nie wiem jak drz 400 chodzi w porównaniu do KTMa z silnikiem LC4 np 625 smc, 660 smc lub najsłabsze 640 ale żadne z nich nie jest wyczynówką, tak samo jak i drz 400 nią nie jest, tyle, że 625 i 660 są na gaźniku keihina fcr 41 a on robi kosmiczną różnicę w reakcji na gaz w porównaniu do zwykłego mikuni. Czasem widziałem też aukcje gdzie do drz 400 były powrzucane keihiny fcr, więc jak ktoś to dobrze dostroił to pewnie lata :D Najlepiej się przejedź :)

Edytowane przez Shadow

Wielkie dzieki za odpowiedzi, co tu duzo mowic, bede sie rozgladal za KTM. Do przyszlego sezonu jeszcze sporo czasu wiec wezme "pare" nadgodzin i bede sie przymierzal do 660 tak jak Shadow ;)

Wielkie dzieki za odpowiedzi, co tu duzo mowic, bede sie rozgladal za KTM. Do przyszlego sezonu jeszcze sporo czasu wiec wezme "pare" nadgodzin i bede sie przymierzal do 660 tak jak Shadow ;)

Musisz pamiętać też o tym, że 660 nie ma elektrycznego startera tylko kopka :) 625 to praktycznie to samo tylko waga wieksza bo jest akumulator i elektryczny starter(w 660 funkcję akumulatora pełni duży kondensator, zbijali wagę). Ogólnie kopka to nic złego, jeśli sprzęt jest w dobrej kondycji i pali od strzała.

625 i 660 jest bardzo mało na rynku więc pewnie i tak zaraz zaczniesz rozglądać się za drz 400 albo KTM 640 :D

Edytowane przez Shadow

komarek i wsk'a od ojca tez byly na kopke ;> a co do dostepnosci to mysle ze nie bedzie tak zle gdyz mieszkam w uk. Do przyszlego sezonu jeszcze sporo czasu na poszukiwania, pozdrawiam ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.