Skocz do zawartości

[Motocykl] Yamaha Fjr 1300

jab2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A juz myslałem że sprzedajesz :p:

Fajny motocykl :) ale dla mnie za ciężki i spalanie mało zadowalające :) super relacja postawię tobie kawę i Pączka w sobotę :krzeslo:

Jak sprzedam DL to jeden z pretendentów do nowego nabytku. Albo FJR albo VFR. Jeszcze jakiś pomysł sie kolacje w głowie. Ale te dwa to pierwsze do przetestowania.

A i super robota.

Nowy model w Rp jest sprzedawany bez kufrów :D. Yamaha slono sobie liczy za ten dodatek

Nowy model w Rp jest sprzedawany bez kufrów :D. Yamaha slono sobie liczy za ten dodatek

To musiało się pozmieniać. Albo musisz kupić jakieś tańsze ciuchy :p: 

Jab nie napisałeś o najważniejszych kosztach i miejscu montowania. To ja sie grzecznie pytam . Ile kosztuje kilometr przejechaniu po polskich drogach i gdzie ukryles viatoll ?

A ja mam pytanie. Lusterka wyglądają na dosyć nisko położone, nie przeszkadzają w jeździe między samochodami ?

W Kymco miałem taki problem, ale pomagały elektrycznie składane lusterka...

To jest kochany motocykl, zajebiście mało awaryjny lecz moim zdaniem nie wybaczający błędów. Moim zdaniem dla motocyklisty od 175cm wzrostu, w miarę silnego :) bo utrzymać tego kloca czasami jest nie łatwo a i samo ustawienie na centralce nie jest takie proste.

Niestety nie do końca się zgadzam ze spalaniem, jestem w stanie zejść do spalania na poziomie 5,5 litra bez najmniejszych problemów przy normalnej jezdzie. Przy ostrej jeździe faktycznie spali 7-8 litrów ale to nie jest standardowa jazda. Nie dodałeś istotnej sprawy dotyczącej hamulcy typu Dual, fajna sprawa wymagająca przyzwyczajenia.

Miałem takie dwie sztuki na stanie, służą u nas obecnie 4 szt. dwie 2008r i dwie 2011r.  Łącznie zrobiłem nimi ok 80 tyś. Jest to SUPER motocykl nad który mocno się obecnie zastanawiam prywatnie, tylko czekam, bo może na przetargu uda kupić mi się swoją służbową :)

Polecam rozważyć gmole tego typu, świetna sprawa i naprawdę dają radę, jak coś to pisz gdybyś coś potrzebował dopytać; porównać :)

ac3da6c1f4b23855med.jpgcac96c118cf10dd6m.jpg50d5820278fba7cdm.jpg

Edytowane przez Hunganson

A ja mam pytanie. Lusterka wyglądają na dosyć nisko położone, nie przeszkadzają w jeździe między samochodami ?

W Kymco miałem taki problem, ale pomagały elektrycznie składane lusterka...

Lusterka są na standardowej wysokości. Przeszkadzają jak stoi suw albo jakiś bus. Wtedy lusterka pojazdu obok są na tej samej co w FJR. Nad zwykłymi osobówkami lusterka przechodzą górą. 

[...] Nie dodałeś istotnej sprawy dotyczącej hamulcy typu Dual, fajna sprawa wymagająca przyzwyczajenia. [...]

O hamulcach napisałem w podsumowaniu, że takie coś ma. Nie opisywałem tego wynalazku, bo teraz już coraz więcej moto ma takie coś lub działające w podobny sposób :) 

A spalanie podaje jakie pokazuje mi komputer pokładowy i jest w cyklu mieszanym (60% miasto 40% trasa) może z tego to wynika. 

Edytowane przez jab2

Pozazdrościć. Gratulacje zakupu i tak rzeczowego opisu motocykla. Grunt, aby dobrze i bezpiecznie się woził.

A jak z pasażerem wygląda jazda + pełne obciążenie? Moto z powodu wagi nie próbuje uciekać na boki w winklach?

Pozazdrościć. Gratulacje zakupu i tak rzeczowego opisu motocykla. Grunt, aby dobrze i bezpiecznie się woził.

A jak z pasażerem wygląda jazda + pełne obciążenie? Moto z powodu wagi nie próbuje uciekać na boki w winklach?

Nie robi mu to większej różnicy :) 

Fajny,soczysty opis.

Dobrze ,że go popełniłeś bo Yamaha nie przewiduje w tym

roku testówek tego modelu,a jestem zainteresowany.