Skocz do zawartości

Osłona Na Chłodnicę

Gość Andreas
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

do mojego Bandziora 600 s zaprojektowałem i wyciołem sobie na laserze osłonke na chłodnice z #1,5 nierdzewki. Jak narazie jest to szablon i po przymiarce musza kilka rzeczy poprawić. Póki co jest to nieszlifowana blacha ( taka akurat była pod ręką na hali :P ), planuja ją zrobić ze szlifem lub z polerką dla lepszego efektu choć tak jak jest nie wygląda to źle:). Jak bede miał już ostateczną wersje to wrzuca parę fotek. Jakby byliby chętni to można zrobić by z tego gadżet PBC:P

Pozdrawiam:)

PS. w końcu napisałem coś na forum:D

post-8506-0-16461000-1411186673_thumb.jpg

post-8506-0-22589900-1411186677_thumb.jpg

post-8506-0-66962200-1411187391_thumb.jpg

Te rurki poniżej chłodnicy to kolektory ? :zeby:  wiesz tu jest moda na ich pucowanie :hahahaha: więc fota do bani :takaemotka:  a sam szablonik spoko :oki:

Edytowane przez kwinto59

tak sie składa że nie ma czasu na pucowanie jeśli sie jest w domu tylko na weekend, tym bardziej że nie dawno urodził mi sie Syn (ma 3 miesiące) :)

Jak sie jeździ to nie ma czasu na pucowanie :P

Fajny pomysł z tą osłoną - jak byś dał radę zrobić do 650 tylko nie wiem czy wymiary są takie same ...

Witam wszystkich,

do mojego Bandziora 600 s zaprojektowałem i wyciołem sobie na laserze osłonke na chłodnice z #1,5 nierdzewki. Jak narazie jest to szablon i po przymiarce musza kilka rzeczy poprawić. Póki co jest to nieszlifowana blacha ( taka akurat była pod ręką na hali :P ), planuja ją zrobić ze szlifem lub z polerką dla lepszego efektu choć tak jak jest nie wygląda to źle:). Jak bede miał już ostateczną wersje to wrzuca parę fotek. Jakby byliby chętni to można zrobić by z tego gadżet PBC:P

Pozdrawiam:)

PS. w końcu napisałem coś na forum:D

Witam.

Brawo za inicjatywę.. ale nie obraź się.. w zyciu bym tego nie załozył na moto. Brzydkie jak 100H!!!

poszukaj na forum ..kiedys robiłem osłone dla swojego B12,5.Przynajmniej czcionka była ala bandit :-) Zobacz w galerii:

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/5587-oslona-chlodnicy-1/

pozdrawiam

nezka

Witam wszystkich,

do mojego Bandziora 600 s zaprojektowałem i wyciołem sobie na laserze osłonke na chłodnice z #1,5 nierdzewki. Jak narazie jest to szablon i po przymiarce musza kilka rzeczy poprawić. Póki co jest to nieszlifowana blacha ( taka akurat była pod ręką

Fajnie, ale napis wygląda słabo. Ogólnie można by coś bardziej pójść w oryginalny napis, jaki jest na owiewkach

a ja uważam, że jest w porzadku. Mam B6,5 z chłodnica od 12,5 więc jakbyś miał w planach 1250 to bym się też zastanowił nad zakupem :) 

Jego pierwszy projekt, dajcie się chłopakowi wprawić i wyciągnąć wnioski ;). Jak będziesz robił indywidualne projekty "pod kogoś" to się piszę :)

Edytowane przez Patela
  • Upvote 1

Fajnie, ale napis wygląda słabo. Ogólnie można by coś bardziej pójść w oryginalny napis, jaki jest na owiewkach

tak jak wcześniej pisałem to tylko szablon, żebym mógł sprawdzić czy wszystko dobrze pomierzyłem. Czcionka pierwsza lepsza, to nie problem ją zmienić później:).

Witam.

Brawo za inicjatywę.. ale nie obraź się.. w zyciu bym tego nie załozył na moto. Brzydkie jak 100H!!!

poszukaj na forum ..kiedys robiłem osłone dla swojego B12,5.Przynajmniej czcionka była ala bandit :-) Zobacz w galerii:

http://polishbanditc...na-chlodnicy-1/

pozdrawiam

nezka

challenge accepted:D

a na czym robiłeś,na laserze,  pytam z ciekawości?

Jak sie jeździ to nie ma czasu na pucowanie :P

Fajny pomysł z tą osłoną - jak byś dał radę zrobić do 650 tylko nie wiem czy wymiary są takie same ...

z 600 (mój jest 2004 roku) pasuje chyba do 650, jak sie myle to prosze poprawić mnie.

zrób pod b12 to wezmę :)

Co do innych modeli to problem polega na tym że nie wiem jakie są rozmiary chłodnicy i gdzie zrobić dokładnie otwory, jak wygiąć. Jak zrobie już na porzadnie do mojego wtedy można dalej mysleć :P

Edytowane przez Andreas

Fajnie, fajnie, ale gdybyś zdecydował się z tego zrobić gadżet PBC, skontaktuj się najwpierw z Administratorem/Moderatorami. 

ooo właśnie...chyba, że chcesz Bana. To wtedy zrób parę sztuk z naszym logiem i wystaw na handel.

Wakacje od PBC masz gwarantowane.

a poza tym zgadzam się z Nezką :)

Fajnie, fajnie, ale gdybyś zdecydował się z tego zrobić gadżet PBC, skontaktuj się najwpierw z Administratorem/Moderatorami.

ooo właśnie...chyba, że chcesz Bana. To wtedy zrób parę sztuk z naszym logiem i wystaw na handel.

Wakacje od PBC masz gwarantowane.

a poza tym zgadzam się z Nezką :)

Ja pitole, już mi grozicie :D Nie martwa se, jak bedzie tak daleko to najpierw dam znac komu trzeba :P Robie to bo mam taką możliwość i daje mi to radoche, nie mam zamiaru nikogo w ch@ja robić.

Edytowane przez Andreas

ja bym takie coś łyknął, ale wg.mnie taka osłona powinna być zrobiona z jakiejś drobnej siatki - coby przed kamyczkami osłoniła chłodnice. Taka jest chyba funkcja takowej osłony?

ja bym takie coś łyknął, ale wg.mnie taka osłona powinna być zrobiona z jakiejś drobnej siatki - coby przed kamyczkami osłoniła chłodnice. Taka jest chyba funkcja takowej osłony?

Są takie blachy (blacha perforowana), ale my mamy tylko z czarnej. Jeśli mialo byc do wyciete przez laser to masz zajebiście dużo wpaleń. Więcej wpaleń = dłuższy czas wycięcia = większe koszta. Bardziej bym to traktował jako "ozdoba" niż  miałoby to spełnić fukcje ochrony. Musiałby byc to naprawde mały kamyczek, żeby ci wleciał. To moje zdanie.

Edytowane przez Andreas

• 7 months later...

Pytanie . Co robicie z owadami ktore wpadaja w chlodnice ? Macie jakis patent na usuwanie tego .? Myslalem o oslonie ale i teresowala by mnie wersja ktora powstrzymywala by owady np http://motrix.pl/sklep/nakladka-chlodnicy-suzuki-bandit-650,3810,towar.htmlz tym ze cena mi sie nie podoba :( ciekawe jeszcze jak z chlodzeniem przy gestej siatce

nic nie robię - same wpadły same wypadną

karcherem nie wolno bo pokrzywisz pióra chłodnicy

jak Ci bardzo przeszkadzają to zwykłym wężem z kranu (końcówka konewka) - co namoknie to odpadnie - resztę olej "sikiem prostym"

o takim: :szczy:

Edytowane przez syku

Nic nie zrobisz, same wysychają i spadujo

Pytanie . Co robicie z owadami ktore wpadaja w chlodnice ? Macie jakis patent na usuwanie tego .? Myslalem o oslonie ale i teresowala by mnie wersja ktora powstrzymywala by owady np http://motrix.pl/sklep/nakladka-chlodnicy-suzuki-bandit-650,3810,towar.htmlz tym ze cena mi sie nie podoba :( ciekawe jeszcze jak z chlodzeniem przy gestej siatce

Czekam aż same odpadną :)  Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, chyba, że u Ciebie jakieś ołowiane te owady latają, to faktycznie mogą coś popsuć :D

(...) chyba, że u Ciebie jakieś ołowiane te owady latają, to faktycznie mogą coś popsuć :D

Chitynowe pancerze chrabąszczy majowych sieją spustoszenie :p:

Jak przez zimę robiłem "moto remonty" i pensetą prostowałem blaszki chłodnicy, to same robaczki odpadały, a dmuchnięcie kompresorem nie zaszkodziło.

Edytowane przez GreGF