Skocz do zawartości

Hamulce - Przewody W Stalowym Oplocie - Pytania I Porady

Mario84
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja do B4 kupilem bodajze na owiewkach albo gdzies po taniosci. trzeba bylo go przerobic bo byl za dlugi. zakupilem zestaw do samodzielnego skrecenia koncowki - jakis zacisk barylkowy czy cos takiego. po dwoch probach dalej cieklo wiec dalem sobie z tym spokoj i pojechalem tam gdzie lelon opisuje to tych tubes international ale tam powiedzieli spora cene za zakucie no i czasowo dlugo to by zajelo bo musza wyslac do centrali na probe cisnieniowa itd.. a mi trzeba bylo 'od reki'...

jednak bardziej mi sie oplacalo odwlec robote i u siebie w lublinie przy okazji w firmie ktora zajmuje sie hydraulika silowa http://www.hydrotech.lublin.pl/zakuc na tamtej koncowce niz robic to w krk. nie pamietam ceny ale cos rzedu max 20/30zl za zakucie. nic nie cieknie, nic sie nie poci. hamulce zyleta po pelnym samodzielnym serwisie.

technika zakuwania jest taka sama tylko zalezy kto i na ile da ci gwarancje. ja jestem realista i jak dla mnie jak pompowalem na maxa prawie do urwania klamki na postoju i nie cieklo to proba cisnieniowa zaliczona. w tych tubesach tez sprawdza cisnieniowo szczelnosc polaczenia ale na jaka wartosc? ile barow? no i bedzie to tylko i wylacznie cisnienie statyczne, dynamicznego nikt nie wykonuje zapewne.

ode mnie jednym zdaniem: nie warto przeplacac. no i jak bede robil w gsr'ze serwis hamulcow to nie omieszkam wymienic na oplot z przodu 'dorabiany' a nie kupowany

Edytowane przez johnny

Czyli mówisz że szkoda mojego czasu na tą firmę? Ale i tak z ciekawości wycenie :)

Gość daje 12 miesięcy gwarancji na szczelność. Napiszę jeszcze czy robi próby szczelności.Jak coś odpisze (a i tak już chyba ma dosyć moich pytań) to dam znać.

no to czekamy z niecierpliwością :)

Więc sytuacja ma się następująco:

przewody są atestowane końcówki też wykonywane zgodnie z normami czyli zaciskanie na maszynie zgodnie z danymi dla tych przewodów 
cisnienie rozrywu takiego przewodu sięga około 700 bar 
przewody są traktowane jako przewody pomiarowe do maszyn gdzie ciśnienie jest rzędu 200 -300 bar pracy

Taką odpowiedz dostałem.

Więc sytuacja ma się następująco:

Taką odpowiedz dostałem.

Dobra to kto pierwszy zamawia, żeby to sprawdzić??? :D

Podejrzewam że pobawię się w królika doświadczalnego:D tylko kolory mało efektowne. Ale ogólnie gość bardzo opryskliwy i mało chciał odpisywać, a jak wspomiałem ,ze paru kolegów sie interesuje to rozmowa jak ta lala  :zdziwiony:

tylko musze se jeszcze sprzegło zmierzyć i zastanowić jeszcze, ale co tam:D

Edytowane przez Bodzio

Podejrzewam że pobawię się w królika doświadczalnego:D tylko kolory mało efektowne. Ale ogólnie gość bardzo opryskliwy i mało chciał odpisywać, a jak wspomiałem ,ze paru kolegów sie interesuje to rozmowa jak ta lala  :zdziwiony:

Trzeba było wspomnieć że jesteś na kilku forach motocyklowych, to i pewnie atesty by wysłał :D

jak coś zamówisz to daj znać :)

Ja od 2 lat posiadam przewód "HEL" robiony na zamówienie, bo od żadnego innego moto oplot nie pasował i do teraz spisuje się świetnie.

Wszystko zalezy od tego czy masz kase i czy lubisz sie bawic takie rzeczy. U mnie jest sytuacja ze mam kase na taki zestaw ale i tak sam bede sobie na wymiar robil. Kwestia wykonania szczelnego polaczenia, z reszta sobie spokojnie poradzisz Lelon w koncu lebski chlopak jestes ;)

cenowo wychodzi pomiędzy tym co ja pisałem, a markowymi. Benywariat mam na tych końcówkach obrotowy, może się wypowie jak się to spisuje.

końcówki obrotowe ? to te które można wymieniać ?

Jak tak to też mam takie, i osobiście polecam, zmieniając pompe hamulcowa  wystarczyło kupić dwie końcówki o innym kącie wygiecia i przekręcić.

Koszt końcówek w porównaniu do całych przewodów  to kilkanaście złotych

• 3 weeks later...

tylko musze se jeszcze sprzegło zmierzyć i zastanowić jeszcze, ale co tam:D

i jak tam? zakupy zrobione?

Chwilowo wyskoczył wydatek z puszka, wiec nie aczkolwiek ciągle mam gościa na uwadze.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Chwilowo wyskoczył wydatek z puszka, wiec nie aczkolwiek ciągle mam gościa na uwadze.

ja sie chyba skusze na gudridża :)

No różnica jest większa w/w firma ma dożywotnia gwarancję, nie martwisz się o długość czy ułożenie końcówek bo kupuje się pod model... Też rozważam ale to przyszły rok jak już...

A może w tego typu sklepach popytajcie: http://www.inter-rally.pl/product-pol-10779-Przewod-Aeroqiup-teflonowy-w-oplocie-stalowym.html

Szwagier znajomego buduje rajdówki i go podpytałem gdzie kupuje oplot i wskazał powyższy sklep :) 

Dzięki Kolczyk, sprawdzę ich ofertę ale najpierw rozbiorę i wszystko dokładnie pomierzę, szukałem gotowych zestawów goodridge do zzr1200 i jakoś nie udało się znaleźć, więc zamówię dokładnie pod wymiary jakie wymierzę.

Jakby co, to tutaj mają do ZZRa: http://www.stahlflex-shop.de/KAWASAKI/1200-cm--2931/ZZ-R-1200--ZXT20C--2002-/

Ja tam kupowałem do Bandziora zestaw i byłem zadowolony, a teraz Kokos z nim jeździ i coś nie narzeka ;) 

Ale widzę, że ceny ostatnio wzrosły... I euro wyżej stoi...

Jakby co, to tutaj mają do ZZRa: http://www.stahlflex-shop.de/KAWASAKI/1200-cm--2931/ZZ-R-1200--ZXT20C--2002-/

Ja tam kupowałem do Bandziora zestaw i byłem zadowolony, a teraz Kokos z nim jeździ i coś nie narzeka ;)

Ale widzę, że ceny ostatnio wzrosły... I euro wyżej stoi...

QQ :przytul: jeszcze jakbyś mi je zamontował :whistle:^_^ 

W sumie planuję wymianę przewodów w swojej Kawie, to mogę i Twoją przy okazji machnąć...

Ale nie udzielam żadnych gwarancji! :lol: 

Najpierw wymienię w Twojej i nauczę się na błędach, żeby w swojej ich nie popełnić :takaemotka: 

http://przewodystalowe.pl/

tak do tematu, uzupełniająco :)

W korespondencji mailowej Pan wspomniał:

"Gwarancja jest dożywotnia na szczelność przewodów.Oczywiście po latach przewód może lekko wyblaknąć itd - to oczywiście nie jest podstawą do reklamacji.

Przewodów sprzedaję ok 2000szt/rocznie i nie mam reklacji

stały odbiorca np. Forge Racing, Red Hot chili customs, Wiktor Gasenko sponosruję też stunterów np Krystian  'Kocur' Jóźwiak takzę przewody sprawdzone w ekstremanych warunkach."