Skocz do zawartości

Tiger 1050 2006/07 15500

LatajacySlon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Muszę sprzedać motocykl, którym jeżdżę 3 sezony.

Motocykl od 2012 roku u mnie, zjechał alpy włoskie, francuskie, Austrię, Niemcy, Czechy i całą południową Polskę. Kupiony przy przebiegu 60k km, z Uk po małym szlifie (który potem poprawiłem :P ).

Serwis:

60k km - kupno - wymiana rozrządu i uszczelki pod głowicą, olej, płyny chłodnicze i hamulcowy, kalibracja przepustnic, opony,  itp

70k km - filtr KN, p. olejowy, nowe klocki P + T

74k km - nowe opony, płyny, nowy napęd DID

80k km - nowy olej

84k km - obecnie

Wyposażenie:

3 kufry GIVI (praktycznie nowe, jeździły tylko na wyprawy) - MAxia 3 + 2x chyba k380 - nie pamiętam :)

Oryginalny deflektor MRA

gniazdo zapalniczki

Sterowanie komputerem z poziomu kierownicy

Scotoiler (ale ktoś będzie musiał mnie przekonać od pozbycią się go :P)

Oryginalny carbonowy tankpad triumpha

Akcesoryjne klamki (oryginały w zestawie)

Cena z bagażami - 17k zł

Cena gołego - 15.5k zł (dla PBC gratis dodatkowe owiewki o wartości 700zł)

Ogłoszenie tutaj:

http://olx.pl/oferta/tiger-1050-nie-v-strom-dl-1000-cena-zimowa-CID5-IDc4lsd.html

Zdjęcia tutaj:

https://picasaweb.google.com/101488597549194551935/4Maja2015?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPOixOPmyo7y-wE&feat=directlink

Edytowane przez LatajacySlon

Michał, chyba się nawdychałeś farbek w tej pracowni :D Kopie tyłek to może Twojemu poprzedniemu GSXF :)

Tym nie mniej całkiem fajne moto, które całkiem nieźle może pojechać po nawet nienajfajniejszych drogach, przez to zawieszenie. Jak jechałem za nim to kląłem pod nosem, bo nic sobie nie robi z nierówności które z kolei miotały svką, jeśli miałbym lecieć na bałkany albo w ogóle gdzieś dalej to wolałbym moto tego typu niż nakeda. Tym nie mniej, w czasie krótkiej jazdy testowej jaką mogłem przeprowadzić, zauważyłem, że przeciwieństwie do np. R1200GS triumph nie sprawia problemów w mieście i do tego też się nadaje, całkiem uniwersalna drynda.

Za którą będziesz tęsknił i rzucał kurwami w korkach, że kupiłeś wielki plastik :P

Edytowane przez Magpie

Mag ..proszę Cię..:o: GS sprawia problemy w miescie? chyba temu co nie umie jeżdżić.To jest dużo lżejsze od GSF-a i nawet z kuframi weższe niz lusterka :D

Mag ..proszę Cię.. :o: GS sprawia problemy w miescie? chyba temu co nie umie jeżdżić.To jest dużo lżejsze od GSF-a i nawet z kuframi weższe niz lusterka :D

Krzyś, zapomniałem dodać, że mi nie sprawiał problemów jak GS, ale ja ogólnie nienawidzę wysokich moto, nie czuję się na nich pewnie, no i w bani zawsze będzie psychiczne ograniczenie spowodowane boxerem, no i mówię tylko na podstawie krótkich przejażdżek więc:

jak dla mnie, Tiger jest fajniejszy w mieście niż GS i troszkę lepsze przełożenia ma, bo z tego co pamiętam, idealnie do jazdy  między autami byłoby gdyby GS miał bieg między 1 a 2, bo na 2 zaczyna szarpać a na 1 miał wyższe obroty niż bym tego chciał.

Tutaj trzeba przytaknąć.Skrzynia ma ograniczenia a dodatkowo wał odbiera troszkę mocy.Jednak jeśli dosiad jest dobry i nóżki pewnie podpierają się o ziemię to wysokość jest ok i nie powinno ograniczać.

• 1 month later...

Ile tygrys jeszcze polata bez remontu? Bo po krótkich doświadczeniach z mniejszą 3ką może na koniec przyszłego sezonu poszukałbym takiego turystyka :)

Ale jakiego remontu? :) Jeśli chodzi o silnik, to raczej 1/3-1/4 życia przed głównym remontem - poczytaj fora, najlepiej amerykanskie tam między remontami ludzie latają po 200k mil :)

Ale jakiego remontu? :) Jeśli chodzi o silnik, to raczej 1/3-1/4 życia przed głównym remontem - poczytaj fora, najlepiej amerykanskie tam między remontami ludzie latają po 200k mil :)

to tak odnośnie sprostowania, w motocyklach nie ma czegoś takiego jak głowny remont - jest za to wymiana silnika

a przebiegi są mocno zależne od właścicieli jeden może przejechać 200 k mil jak wszystko jest robione z książką, a drugi może jeździć przez 40 tys na podpartych zaworach a nastepny nie bedzie zmieniał oleju przez 20 tys. i przy 100 km tys bye bye

to tak odnośnie sprostowania, w motocyklach nie ma czegoś takiego jak głowny remont - jest za to wymiana silnika

a przebiegi są mocno zależne od właścicieli jeden może przejechać 200 k mil jak wszystko jest robione z książką, a drugi może jeździć przez 40 tys na podpartych zaworach a nastepny nie bedzie zmieniał oleju przez 20 tys. i przy 100 km tys bye bye

Jasne, ale to z każdym sprzętem mechanicznym tak jest.

Michał, nie chcesz dać do Kup Motór? :D

Nie, tak jak Ci mówiłem, Tygrysa zostawiam. Chyba, ze się dzieciak pojawi, wtedy na miasto tylko NX się ostanie :)

• 3 months later...

Panowie, niestety dynamicznie zmieniająca się sytuacja życiowo - finansowa zmusza mnie do sprzedaży Tigera. Motocykl będzie do odbioru po majówce, bo chce nim ostatni raz gdzieś podskoczyć. Jeśli wszystko wyjdzie zgodnie z planem, to na blacie strzeli 84k km. Aktualnie motocykl ma nowiutkie klocki sbs, nowe uszczelniacze w lagach, serwis olejowy za sobą itp. Czyli na kolejne 10k km spokój. NA motocykl znowu poszedł Klar - tak jak zapowiadałem, więc lakier wygląda ok. Musze znaleźć coś taniego do jazdy stricte po mieście. Jeśli ktoś szuka motocykla do naprawdę szybkiej, turystycznej jazdy, to zapraszam.

O jakich pieniądzach mówimy?

Znajdą się jakieś zdjęcia?

Chyba to jedno z tych ogłoszeń chcę, żeby żona myślała, że sprzedaję :)

Sry, zapomniałem Ci na posta odpowiedzieć :/

Nie, nie Slavo - Motocykl stoi na wymianie uszczelniaczy, nie mam do niego dostępu, chyba, że interesują Cię zdjęcia z wyjazdu, to mogę takowe podesłać.

Kasa wymieniona na początku, oczywiście do negocjacji - ogólnie średnia rynkowa.

A chcesz się na 675 wymienić? :D

Ogólnie kilka opcji rozważam. Decyzję o ewentualnej sprzedaży podejmę na przełomie lipca/sierpnia, jednak zamiana mogłaby wszystko przyspieszyć. Jednak z tego, co pisałeś to raczej dopłacać byś nie chciał :)

a zdjęcia jak najbardziej bym chciał...jeżeli stan moto od Twoich wojaży się nie zmienił to mogą być te zdjęcia.

Na priv wysyłam Ci adres mailowy.

Jest jeszcze opcja zamiany na 4oo Misiek Lancer z dopłatą z mojej strony :)

Edytowane przez elSlavo

• 3 weeks later...

Ja to bym zrobił odcinek o nim :P

AAAAA Grześku, dopiero co przeczytałem propozycję twoją sprzed miesięcy - wcześniej jakoś nie zajarzyłem ocb :P Jak chcesz, to wpadaj ;) Chyba że to ja mam hasać :P

elSlavo z którego roku jest twoja 675? Ile za nią chcesz?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Musze znaleźć coś taniego do jazdy stricte po mieście.

Słoniu a chcesz zamienić na SV?

elSlavo z którego roku jest twoja 675? Ile za nią chcesz?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

2012 r i jest to wersja R

Nie planuje sprzedaży, chyba żeby ktoś ładny pieniążek położył bo chciałbym nieco turystyki zasmakować na ducati multi lub hyperstradzie. Tiger byłby takim przedsmakiem.

Ogólnie z wyposażeniem jakie mam na pokładzie

http://polishbanditcrew.pl/garage/vehicle/400-triumph-street-triple-675-r/

chciałbym za mojego Streeta 23k.

Ale nie ciągnijmy OffTopa bo temat owszem dotyczy triumpha ale nieco innego :P więc zapraszam na PW :)

Edytowane przez elSlavo

Napisano (edytowane)

Słoniu a chcesz zamienić na SV?

Kruku, a to będzie tanie? :P V'ka po głowie mi chodzi, nie przeczę...

No coś tam Ci dopłacę B)

PW

• 4 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.