Skocz do zawartości

Skija - Prosi O Ocenę Motocykla :)

skija
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Turystyka jak po bułki do sklepu sądząc po przebiegu :)

Edytowane przez Owca

.... warto posłuchać bardziej doświadczonych :)

Dzięki "Owca" takie szczegóły zawsze dają do myślenia :)

Wydaje się trochę za drogi jak na ten rocznik ale może już wypadłem trochę z cennika :P

Boli jedynie, że nawet do zdjęć w ogłoszeniu moto wygląda na niezbyt zadbane wizualnie. Tylko takie przemyślenia.

Swoją drogą zdjęcia mało dokładne.

.... warto posłuchać bardziej doświadczonych :)

moje doświadczenie z Bandziorkiem to 2,4 kkm od połowy września i to nie turystycznie.

Turystyka jak po bułki do sklepu sądząc po przebiegu :)

ludzie roznie pojmuja turystyke,dla niektorych 100km to juz trasa,dla innych 500 to zwykla przejazdzka,najlepiej popros kogos miejscowego coby oblukal na miejscu,i wybadal ile mozna zjechac z ceny bo troche rzeczywiscie przydrogo

Jak Ci w tej cenie dorzuci kufer i ori tłumik to chyba jeszcze przejdzie, bez tego moim zdaniem, ale to już maksymalny max, powinien za niego chcieć 13500pln. Jeśli pisze, że faktycznie zrobiony całkowity przegląd i wym. płyny to masz spokój na kilka lat. Oprócz komina, deflektora i gmoli seryjny Bandit, bez modyfikacji. Zadzwoń, zapytaj, popytaj dokładnie o historię moto. Jak będzie Ci odpowiadało to i tak trzeba podjechać i sprawdzić wszystko własnoręcznie. Na tych zdjęciach nie zobaczysz np rys, nalotów rdzy czy luzów główki ramy.

Z tą turystyką to jest zawsze indywidualna sprawa. Moje B12,5 odkupiłem osobiście od 1 właściciela w DE ,który tylko raz w roku z kumplami leciał w Alpy.

Dołóż 2k i Ci mojego tigera odsprzedam :P

"Latający ..." Bandit ew. V strom jakoś Tiger mnie nie interesuje ;) ale dzięki za ofertę :)

Na zdjęciu nie zobaczycz rys, zadrapań ani wgnieceń. Moto w miarę zadbane jak na fotki, które go ilustrują. Z dodatków: komin, gmole i deflektor. 

Moim zdaniem cena jest zbyt wygórowana jak na ten rocznik. Co do turystyki jak pisze to podejrzana sprawa.

Średnio w sezonie lata się po 10 kk. Koszt płynów eksploatacyjnych to stosunkowo niewielki koszt w porównaniu do reszty serwisu motocykla.

Płyny powinno się i tak wymienić zaraz po kupnie, gdyż nie wiesz do końca na czym jeździsz :).

Sam rok temu nabyłem takiego samego bandita 2007 r z akcesoriów miał już : gmole + szybkę turystyczną.

Przebieg miał 21 tyś. Problem 

Jeżeli dorzuci ci kufer i fabryczny komin to cena adekwatna do rocznika jak dla mnie 12 tyś. 

Cena rzeczywiście spora. Z drugiej strony, jeśli potwierdzi się przebieg, to nie powiedziałbym, że cena jest aż tak bardzo przeszacowana. Pytanie o rzeczywisty stan. Jeśli jest naprawdę dobry (w sensie wszystko zrobione jak trzeba i opony jeszcze wytrzymają), to powinien - moim zdaniem - pójść razem z kufrem i trochę jednak zejść z ceny. Ale nie przesadnie - moim zdaniem 12 tyś za "perełkę" to byłaby niska cena.

Za B12,5 z tego samego rocznika z 3 kuframi i kilkoma innymi dodatkami dałem 13 tys. Tylko przebieg 60 tys. Więc cena do mocnej negocjacj.

Edytowane przez fido-dido

• 1 month later...

Witam ponownie,

... znów coś "wpadło w oko" podrzućcie jakieś spostrzeżenia. Może ktoś zna to moto, może coś nieprawidłowego rzuca się w oczy:

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-suzuki-gsf650n-bandit-CID5-IDbJXDT.html#a3eabfc50a

Z góry dzięki :)

Dzwon)

... Co Ci się rzuciło w oczy ???

Brak kubków zegarów i logo na baku daje do myślenia...

Lusterka też nie oryginalne.

Edytowane przez fido-dido

Skija - w środę jadę do Szczecina i planuję tam zostać do piątku więc jeśli chcesz to bym mógł podjechać oblukać ten motocykl.

Znam gostka który pracuje w Azkarra Szczecin i jeśli tam robił serwisy to były one zrobione rzetelnie.

Co do przebiegu to z tego co wyczytałem z ogłoszenia to właściciel jest marynarzem a to oznacza że nie robi za dużo km w skali roku bo może jeździć tylko jak jest w domu :P (sam jestem marynarzem i wiem coś na ten temat).

Skija, po całej Polsce chcesz latać, a ja sprzedaję we Wrocławiu :P

Witajcie :)

Skija - w środę jadę do Szczecina i planuję tam zostać do piątku więc jeśli chcesz to bym mógł podjechać oblukać ten motocykl.

Znam gostka który pracuje w Azkarra Szczecin i jeśli tam robił serwisy to były one zrobione rzetelnie.

Co do przebiegu to z tego co wyczytałem z ogłoszenia to właściciel jest marynarzem a to oznacza że nie robi za dużo km w skali roku bo może jeździć tylko jak jest w domu :P (sam jestem marynarzem i wiem coś na ten temat).

"Wnusio" dzięki za ofertę  :drunk:  ale w obecnej chwili trochę mnie cena wstrzymuje. Myślałem o czymś tańszym ale ... nie ma w czym wybrać i chyba trzeba będzie chwilę poczekać.

Skija, po całej Polsce chcesz latać, a ja sprzedaję we Wrocławiu :P

"Pavlacos" przyznaję że ładna ta twoja Suzi i chętnie bym się wkoło niej zakręcił ale jak zauważyłeś na chwilę obecną szukam czegoś tańszego - niestety finans trochę zabolał :zdziwiony:

Póki co stoi i jeść nie woła. A juz myślałem, że mnie czeka pucowanie kolektorów:P

Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej poczekać i odłożyć, kupisz tanio wlożysz dużo

... odkąd "odjechał" sprzęt niejakiego "Stempla" to spadło ciśnienie na "szybki" zakup, więc zgodnie z:

Póki co stoi i jeść nie woła. A juz myślałem, że mnie czeka pucowanie kolektorów:P

Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej poczekać i odłożyć, kupisz tanio włożysz dużo

Czekam na coś co ... mi wpadnie w oko :)

Czekam na coś co ... mi wpadnie w oko :)

mucha?

• Upvote 2

Owca zawsze do rany przyłożyć... Gangrena pewna:)

Może być i mucha byleby woziła bezpiecznie i cieszyła oko :)

spadło ciśnienie na "szybki" zakup

haha na pewno ... poczekamy do wiosny, jak zaczną te muchy bzyczeć za oknem :D