Skocz do zawartości

Różnica Gsf 650 A Gsf 1250 - Silnik ?

Gość gre8
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Kukuryku

5

• Conorian

10

• zoozka

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Wygląda tak, że rama jest z 1250, ale silnik wygląda na 650.

W dodatku brakuje mocowania silnika do ramy.

Zdjęcie silnika 1250:

ihost_1426756852__2015-03-19_1019.png

Zdjęcie silnika 650:

ihost_1426757135__2015-03-19_1020.png

Mam wrażenie ze rama tez krzywa. Jakoś koło kolektorów rama nie tworzy linii prostej na zdjęciu

Wygląda na silnik od 650. Możesz jeszcze sprawdzić czy do podstawy filtra oleju jest doprowadzony przewód od cieczy chłodzącej. Jeśli nie to 650. 1250 miały wodną chłodnicę oleju.

czyli zegary z powrotem do zmiany :D

jezeli taki przekret to bym pojechal do sprzedajacego i odstapil od umowy,postrasz go policja i sadem,a przynajmniej obij mu pysk :usmiech:

czyli zegary z powrotem do zmiany :D

Właśnie, że nie bo teraz kiedy mam oryginalne zegary od 1250 to motocykl pokazuje prawidłową prędkość a przedtem kiedy miałem zegary od 650 to przekłamywał o około 20-30 km/h i to jest dziwne ???

powiedz co z tym przewodem, o którym pisałem wyżej. 

Ponieważ od zakupu minęły już ponad 2 lata i pewnie nic nie wskuram u poprzedniego właściciela chcę złożyć oficjalne zgłoszenie o popełnieniu przestępstwa tylko muszę mieć dowody przekrętu. Co byście mi poradzili powołać rzeczoznawcę motocyklowego czy udać się do serwisu Suzuki ale czy tam wydadzą mi jakieś zaświadczenie, że silnik pochodzi od innego motocykla ?

Albo jeszcze tak - 6. bieg, 3500 obrotów - jaką masz prędkość?

Prędkościomierz mógł źle pokazywać, bo na przykład inne koła zębate są założone ;) 

A atrapę przewodu chłodniczego też można łatwo wstawić.

Natomiast mocy wodniaka nie oszukasz :rock: 

Brak chłodnicy oleju, silnik od 650 :(

O kurde, ale wałek.... Czyli generalnie od b12,5 masz tylko komplet naklejek i wahacz?

I kawałek ramy pod mocowanie silnika z 1250 ;) 

No i nieprawidłowe dane w profilu forumowym!  :mad-1:  :Tolinek:

Niestety nie jest to wszystko śmieszne. Lagi mam od 1250 więc pewnie całą ramę też.

No to jeszcze silnik od 12,5 musisz skołować i będziesz miał komplet :)

A tak na serio to jak po takim czasie chcesz udowodnić, że kupiłeś moto z tym silnikiem? Masz kopię ogłoszenia, jakieś zdjęcia z oględzin na których widać cokolwiek co może zidentyfikować sprzedawcę ?

Edytowane przez zoozka

ale rzeźnia - kupujesz bandita, cieszysz się, że zapieprza jak lokomotywa a potem się dowiadujesz, że to tylko pół lokomotywy :/

No to jeszcze silnik od 12,5 musisz skołować i będziesz miał komplet :)

A tak na serio to jak po takim czasie chcesz udowodnić, że kupiłeś moto z tym silnikiem? Masz kopię ogłoszenia, jakieś zdjęcia z oględzin na których widać cokolwiek co może zidentyfikować sprzedawcę ?

Też nad tym myślałem 

Teraz nic nie zrobisz. No prawie nic. Mizesz jedynie mu gębę obić jak potrzebujesz pomocy to jestem chętny. Z chamstwa nie lubię

Z tego co się orientuję to jeżeli kupiłeś na FV,od kogoś kto prowadzi handel motocyklami,to możesz odstąpić od umowy jeżeli wyszły nieprawidlowości o których nie byłeś poinformowany.Ale jak znam życie,to sprzedawca wiedział co sprzedaje i zabezpieczył się zaniżając FV i teraz jak zareklamujesz to zwróci Ci kase z faktury!!

Taki mam kraj :zniesmaczony:

pytanie czy sprzedawca też wiedział, bo jak dla mnie różnice są minimalne - szkoda że w drugą stronę nikt nie zamienia

kupujesz 650, a dostajesz 1250 - no tego nie reklamujesz :P

a obrotomierz masz jaki - bo 650 sie deko wyżej kręci?

Ja kupiłem motocykl od pierwszego właściciele w kraju umowa kupna sprzedaży a on go nabył od handlarza tak wygląda cała historia.

A może zainteresuje się tym przypadkiem Turbo Kamera popularnego kanału telewizyjnego TVN Turbo ?

Ja kupiłem motocykl od pierwszego właściciele w kraju umowa kupna sprzedaży a on go nabył od handlarza tak wygląda cała historia.

A może zainteresuje się tym przypadkiem Turbo Kamera popularnego kanału telewizyjnego TVN Turbo ?

Oczywiście jest duże prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że to handlarz zrobił ulepa, ale to musiałbyś razem z poprzednim właścicielem zrobić dym.

Ile czasu motocykl był w rękach poprzedniego właściciela?

Edytowane przez zoozka