Skocz do zawartości

Dragonas36 - Prośba O Ocenę Bandita 650 2009 N

Dragonas36
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Jako, że niedawno zdobyłem prawko kat. A2, zacząłem szukać swojego pierwszego, poważnego moto. Przeglądając oferty natrafiłem na Bandziora 650N z 2009 roku zarejestrowanego na A2, który wpadł mi w oko.

Opis oferty i link:http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-650-a2-stan-idealny-CID5-ID6Oayj.html#ac006d2023

"Witam,
Sprzedam SUZUKI Bandit 650 z 2009r. zarejestrowany na kategorię A2.Jestem pierwszym właścicielem w Polsce. Motor jest bardzo zadbany, zawsze eksploatowany na najlepszych częściach Olej firmy Motul 5100 10w40, filtr oleju K&N, filtr powietrza oryginalny Suzuki, wymieniony w tym sezonie. Łańcuch na drugiej kresce naciągu. Nowa przednia opona. Tylna w bardzo dobrym stanie.
Motocykl posiada sportowy wydech firmy IXIL z dwoma db killerami. Posiadam również oryginalny wydech który dodaje do motocykla.
Przebieg : 20300km"

172767465_wpnnhqa.jpg

172767465_wpnnrph.jpg

172767465_wpnnrpn.jpg

172767465_wpnnrpe.jpg

Od razu uprzedzam, że nie mam zamiaru przesiadać się z 50ccm(4 lata doświadczenia) na Bandita z pełną mocą, tylko na początek będę zdobywał doświadczenie na zamulonym, a dopiero po pewnym czasie i nalatanych km spróbuję okiełznać jego pełną moc.

Wracając do tematu, prosiłbym o kilka słów odnośnie tego egzemplarza, a mianowicie:
-Czy cena jest uczciwa?
-Lepiej kupować na zimę czy na wiosnę?
-Czy nie widać w nim nic podejrzanego?(Sam zauważyłem, że chłodnica, która wraz z silnikiem oryginalnie jest czarna, tutaj jest chromowana)
-Własne opinie o tym modelu, czy warto kupować?
-Porady, na co zwracać uwagę przy zakupie tego motorka.
Postaram się jeszcze zdobyć nr VIN, aby upewnić się o jego historii.

Jeśli byłby ktoś, kto mieszka w Białej Podlasce lub jej okolicach i mógłby z bliska obejrzeć moto, to prosiłbym o kontakt.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

Hej,to jest oslona na chlodnice chromowana,ale przed kupnem bym ja zdjal i zobaczyl jak wyg.sama chlodnica,czy niema wgniecien itp.wes ze soba kogos kto sie zna na sprzetach,sprawdzi tez lakier czy orginal. pozdro

Chyba ciężarki nieoryginalne, S na zbiorniku w miejscu całkiem złym, czyli malowany bak. A i może mi się wydaje ale lewy dekiel malowany. Na dużym ładnie widać krawędzie prztłoczeń a z lewej nie bardzo - ale to może tylko światło

Edytowane przez kokos

Solidne crashe. Lewy dekiel oryginał (widać delikatne krawędzie). Reszta tak jak Kokos napisał. Po mojemu za drogo 

....

Jeśli byłby ktoś, kto mieszka w Białej Podlasce lub jej okolicach i mógłby z bliska obejrzeć moto, to prosiłbym o kontakt.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

Zajrzyj tu:

http://polishbanditcrew.pl/topic/24162-tr%C3%B3jk%C4%85t-warszawa-lublin-bia%C5%82ystok/page-2?do=findComment&comment=362318

Może w okolicy będą chłopaki to pomogą. Zapytaj

Dostałem info, że moto w tym sezonie zaliczyło szlifa także wasze spostrzeżenia są słuszne. Warto kupować moto po takim wypadku, jeśli stan techniczny jest w porządku? Byłby to silny argument na solidne zbicie ceny :D

Zajrzyj tu:

http://polishbanditc...e-2#entry362318

Może w okolicy będą chłopaki to pomogą. Zapytaj

Napisałem, pomocy nie uzyskałem, a mój post został usunięty ;/

Edytowane przez Dragonas36

Szlif, szlifowi nie równy. Jak ma zdjęcia lub ewentualnie kosztorys i zakres naprawy to warto się zastanowić. Ale jak się okaże że szlifując puknął kołem w krawężnik i zgiął lagę, która potem dla oszczędności została wyprostowana to lipa. Trzeba sprawdzić dokładnie