Skocz do zawartości

Bytian - Prośba O Ocenkę Bandita

Bytian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mi to z daleka śmierdzi. Poza tym co wyżej to pokrywa napędu rozrusznika też malowana, ciężarki, kierunkowskazy i klamki nieoryginalne. Przednia opona też do wymiany. Patent z tłumikiem bije na głowę wszystko. Strach pomyśleć co ten gość jeszcze wymyślił. Z Krk nie masz jakoś strasznie daleko ale ja bym się poważnie zastanowił....

Dzięki Panowie :usmiech:

No mnie ta cena też zastanawia, zobaczę może się przejadę, daleko nie mam, ale żeby przynajmniej pogoda była w miarę do jazdy.

Pozdrawiam.

Przytarta pokrywa zaworów przy łączeniu z głowicą. I ta rurka :D O dziwo napędu jeszcze sporo.

Gdybym się znał to bym sam pomógł bo moto jakieś 10 km ode mnie stoi :P Problem w tym, że sam potrzebuje takiej pomocy w ocenie jak ty bo zielony w temacie heh.

Nie wiem czy szukałeś go też na olxie, bo też jest i w zasadzie gościu z tego co widać handluje moto & auta zawsze można przepatrzeć inne jak to wygląda cena do stanu. 
Jak widać motorki sprowadza z całego świata chyba :P Belgia, Francja, Włochy

Tu macie ogłoszonka chciałbym pomóc, ale nie mam jak :D 
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/TSjL/

Właściciel się broni co na to powiecie bo mu wypłakałem prawie wszystko co napisaliście :P

Ja kupiłem moto tak jak widać, mnie się podoba i nie mam żadnych zastrzeżeń co do wyglądu i stanu silnika. Jeśli chodzi co do przerobek to trzeba by było zadzwonić do bylego wlasciciela z Francji dlaczego tak go pozmieniał. Na przeglądzie moto był w serwisie MotoVirus w Kaliszu i wszystko jest ok, nic nie mowil o jakiś dziwnych stukach w silniku. Silnik trzeba posluchac na zywo a nie przez filmik. Moj poprzedni bandit tez tak chodzil, brata Suzuki gs 500 tez miał taki dźwięk. Lancuszek rozrządu jest ok wiec na pewno nie stuka. Podswietlenia tyl nie ma bo jest sciety plastik, a skad wiadomo ze dekiel jest nie oryginalny?? zadupek dlaczego nie oryginalny? jest jak u wszystkich fabrycznych banditach. Lampa przod czarna mniejsza ze szklem gładkim a nie frezowanym

Byłem, oglądałem, jeździłem - nie kupiłem :usmiech:

Niestety podczas jazdy próbnej po ok 4 km moto zgasło - brakło paliwa :zeby:

Po dolaniu wachy przez właściciela nie mogliśmy już go odpalić - oględziny się skończyły odstawieniem motocykla komuś na posesji :zeby:

Ogólnie tak jak wcześniej było pisane, motocykl malowany, dekielek również, kierunkowskazy przednie raczej do wymiany bo trzymają się na trytkach, ale to raczej pierdoły.

Z grubszych uwag to fakt że oleju wlane jest sporo ponad stan (całe oczko zapełnione) właściciel na każde pytanie robi wielkie oczy i mówi że taki już przyjechał. Obroty falują na jałowym i i przy schodzeniu z obrotów coś jakby strzela w dolnym zakresie - ok 1-2 tys obr.  Wciskając sprzęgło przy schodzeniu obrotów tego objawu nie ma - ciekawe co to może być?

No i zastanawia mnie czy w Waszych bandziorach srebrna obwódka mocowania licznika wokół stacyjki jest zamocowana na stałe? Bo tam strasznie goni (góra/dół) - wydaje mi się że to nie jest normalne.

Ogólnie motocykl ładnie odpalił, nie ma dziur ale to strzelanie mnie zaniepokoiło - nie wiem czy to wina sprzęgła czy gaziorów.

Cena 6,5 tys myślę że warto gdyby okazało się że wystarczy zrobić tylko synchro, a nie coś ze sprzęgłem.

Pewności nie miałem i oględzin nie dokończyłem więc nie kupowałem w ciemno.

Stwierdzam że zx6r lepiej się zbierała i dostawała kopa od ok 9 tys. bandzior ciągnie jednostajnie praktycznie od samego dołu ale nie ma tego pier..cia.

A jak rama. Prosty był , kierownicę próbowałeś puścić?

Szkoda że tylko 4km przejechałeś, bo mógłbyś  sprawdzić zachowanie

w zakrętach.

A tego oleju to wlał pewnie tyle że jak wrócisz to akurat będzie w normie :usmiech: .

Myślę że jak byś więcej go pomęczył to miałbyś większe rozeznanie czy warto.

Ja dalej sądzę że to mina :dobani: .

No niestety kiery nie zdążyłem puścić  :zeby:

Rama wyglądała ok, miejscami delikatne otarcia, raczej niegroźne.

Na pewno moto nie kwalifikuje się do igiełki, czego ja akurat nie oczekiwałem.

Witam ponownie :) Wiem, że was męczę tymi ocenami ( przynajmniej jestem szczery ) :D ale tym razem mam chyba coś konkretniejszego.

Jest to Suzuki Bandit 600 w wersji N czyli mojej ulubionej, rok 2003 jak dla mnie elegancko, w moim najlepszym czarnym kolorze, z fajnym Akrapovicem, licznikiem w KM i podgrzewanymi manetami. 
Sprzedający to Kraik, może ktoś zna, poleci lub nie poleci. Jest użytkownikiem forum PBC, jednakże tego moto nie ma w dziale sprzedajemy ponieważ nie udzielał się jakiś czas i nie spełnił wymogu bodajże 1 rok jak mi to napisał i nie mógł go tam wstawić. Ogólnie właściciel z moich okolic, który się przeprowadził 100km dalej. Tak jak pisze w aukcji, posiada go od 2009 roku w co można raczej uwierzyć bo wrzucił z nim pierwszy filmik na YT właśnie 5 lat temu. Cena ostateczna to 6000 pln i nie chce się za bardzo targować co może świadczyć o tym, że jest wart swojej ceny (ewentualnie jest zawzięty :P) pomimo widocznego szlifa na lewą stronę, wgniotce na baku, sklejony lewy kierunek i jakimiś mniejszymi zadrapkami. 

Wrzucę tutaj zdjęcia dodatkowe, które mam na mailu, a których nie ma w ogłoszeniu. Liczę na pomoc i mam nadzieję, że trafiłem na coś sensownego. 

Najpierw linki do ogłoszeń :

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf600n-2003-CID5-ID7PbuF.html
http://otomoto.pl/show/preview/M4150126

Filmiki :

Fotki dodatkowe, których nie ma w ogłoszeniach :

jhrjig.jpg

4r2v77.jpg

68e8hd.jpg

jphhu8.jpg

1z6goj9.jpg

2nth9u8.jpg

2z8d8o4.jpg

904u38.jpg

o51f08.jpg

95wz7p.jpg

20prpnd.jpg

cjcat.jpg

66jgog.jpg

ulqaa.jpg

whf892.jpg

zw1dft.jpg

11m43np.jpg

eklx8y.jpg

30wqnba.jpg

o90kqr.jpg

ojh3sk.jpg

2h7047l.jpg

2nu81li.jpg

2uyjb80.jpg

2d6lht2.jpg

t0jb0h.jpg

Co tu pisac :) każdy bedzie sie hamował bo to użytkownik :)

-Lusterka nie oryginalne

Przewrotka F NA LEWĄ STRONĘ

-ogon sklejony taśma

-Kubki oklejone i posklejane izolacja

-kierunki przednie biale tył widać

Jednak z  prawej też coś było dekiel impulsatora nie jest oryginalny poza tym moim zdaniem motocykl ma dużo wad wizualnych np z pokryw silnika zaczyna odchodzić farba

Wiem przepraszam za szczerość ale na koniec dodam że cena na bank jest adekwatna do stanu faktycznego :) kto co woli na zywo może byc inaczej

• Upvote 1

Dałem Ci plusa za szczeriść :)

:o: znów na pw. nie poszło :o:  no nic niech zostanie tutaj :vampire:

Szczerość to podstawa ale cena moim zdaneim dobra do roczniak reszta tylko na żywo nikt przez neta nei oceni moto za 6 koła z 2003 rok bo jest za tanie :driving_moto:

Zgadzam się Jastrząbie :P w związku z tym co proponujesz, jeżeli mam budżet rzędu 6k kupić jakiegoś 98' w lepszym stanie ?
Oczywiście moto ma być jako moje pierwsze w sumie biegowe ;)

Tutaj link do profilu użytkownika na PBC : http://polishbanditcrew.pl/user/39-kraik/

Ja swoje napisałem poczekaj moze sie wypowie ktoś kto ten motocykl zna ;)

Po linko możesz stwierdzić po postach ze kiedys miał problem z  elektryką i gaziorami :bag: ale to stara historia

Nie mam zdanie napisałem  co sądzę :vampire:

Gdyby w ten motocykl włożyć trochę pieniążków, jakoś by zaczął wyglądać. Duży plus za kufer ze światłem "stop", podgrzewane manetki i gmole, minus za druciarstwo przy kubkach czy lewym przednim kierunkowskazie. Generalnie, kiedy widzę coś naprawianego taśmą izolacyjną (jak przy tym kierunkowskazie), to jakoś tracę zaufanie do tego sprzęta  :slash: . Kleiłem z Wyszkowiaczkiem lusterko z użyciem taśmy i innych ustrojstw, kiedy wyłożyłem się dwa lata temu na psie, który wbiegł mi pod koło, ale robiłem to doraźnie, by dało się jakoś do domu dojechać... Tu prowizorka ma znamiona trwałości, co widać też przy klejonym taśmą zadupku. Jeśli od strony optycznej był naprawiany na zasadzie "low cost", to jak wyglądał serwis silnika, zawory i te sprawy? Chyba odradzałbym tego B6.

Za 6 tysi radzior sprzedał swoje B6 I generacji, a jak tamten egzemplarz był zrobiony, to wie ten, kto go widział. Skoro właściciel jest forumowiczem, to może niech wypowie się i rozwieje wątpliwości?

• Upvote 1

Chętnie go zobaczę ma ktoś może linka do tego pana radziorka b6 ? :)

Sprzedał - czyli nieaktualne.

2. Pana RADZIORKA - och, kurka, dawno tak monitoru nie zaplułem. I zdrobnienie i pan. W jednym zdaniu. Hahaha. I to dotyczącym Radziora. Hahaha. Sorry. Nie mogę. Hahaha

Edytowane przez kokos

już kiedyś radzior podał że właściwym tytułem jest: "jego szyderczość radzior"

i znowu o mnie beze mnie.......

Bytian tu masz mojego EKS w mej galerii:

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/7830-bandycka-dupa/

no ale już nie aktualne.

KOKOS ja nie wiem czemu Ty się śmiejesz... :) w końcu ktoś z należytym szacunkiem że tak powiem :takaemotka:

już kiedyś radzior podał że właściwym tytułem jest: "jego szyderczość radzior"

mądre słowa.....prawdę Syku głosi!!!

Nienawidzę burdelu na forum. Po co aż 5 osobnych tematów? Nie da się napisać wszystkiego w jednym miejscu?

racja, nie zarejestrowałem, że temat podwojony...

mea culpa padre :usmiech: