Skocz do zawartości

Prośba O Ocenę - Gsf 650S 2011R

skija
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Bandytki i Bandyci poownie proszę o ocenę moto, z tym że teraz to już nowsza sztuka.

Wiem że moto praktycznie nowe, ale z czystej chęci dowiedzenia się czegoś więcej zapytam czy może ktoś już widział, może ktoś zna ten motocykl, widział go w "akcji" ???

Będę wdzięczny za każdą informację, ponieważ mam 400 km do przejechania, a niestety już trochę kaski obróciłem w petrol, więc maksyma: "Kto pyta nie błądzi" staje mi się coraz bliższa.

Z góry dzięki wszystkim za informacje. 

link:

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-650s-abs-salon-pl-i-wlasciciel-M4187511.html

foto:

post-5663-0-82296700-1416863334_thumb.jpg

post-5663-0-78440500-1416863336_thumb.jpg

post-5663-0-85876100-1416863338_thumb.jpg

post-5663-0-78567100-1416863340_thumb.jpg

post-5663-0-02199400-1416863343_thumb.jpg

post-5663-0-96349300-1416863344_thumb.jpg

post-5663-0-07920800-1416863347_thumb.jpg

Oryginalne opony (troszkę już ich mało), jakieś ryski na lewym deklu. Co do dekli to mój miał błyszczący lakier ale coś mi świta że od 2011 był już matowy ale ręki nie dam sobie uciąć. Porysowane lewe lusterko. Reszta jak widać :) moim zdaniem troszki drogo 

Edytowane przez Conorian

z mielca masz 2 pcb'ków:

tak wynika z mapki. W wawie bym Ci podjechał ale do mielca za daleko - pisz do ich może znają sprzęta albo zgodzą się obejrzeć

Syku, dzięki za podpowiedź i chęć zlustrowania sprzęta :)

• 2 months later...

Byłem, obejrzałem i ... mam pytanie. (przypomnę 650, 2011 rok)

Podpowiedzcie  mi czy przy przebiegu w okolicach 8700 km jest możliwe by odzywał się kosz sprzęgłowy ??? Przy wyciskaniu sprzęgła charakterystyczny szum cichnie, po puszczeniu klamki znów szumi (dość intensywnie).

Druga sprawa to silnik. Mimo że wodniak to ... wydaje dziwne metaliczne odgłosy (tak zimny jak i rozrgrzany) - zawory, czy jakieś luzy na kolektorach ???

Generalnie wydaje się zadbany i bez ingerencji, ale te odgłosy trochę mnie niepokoją.

Z góry dzięki za pomoc :)

Kosz u mnie cały czas było słychać. Kupiłem z przebiegiem 1200km. Innych dźwięków nie było.

U mnie jest to samo. Kosz sprzęgłowy dość intensywnie słychać, przebieg 9000km i było tak odkąd go kupiłem (7000+km), także tym bym się nie martwił.
Gorzej z tym metalicznym dźwiękiem. 9000km i już zawory klepią? Trochę dziwne. Na Twoim miejscu pojechałbym do mechanika i zapytał o radę co to może być, bo przy takim przebiegu dziwne jest to, żeby cokolwiek metalicznego klekotało  :oczy:

Mały off top :

ten nowy model w owiewce stracił charakter,rownie dobrze mógł by sie nazywac xj6, er6.Nie ma już pazura i dziedzictwa starszych modeli. Zlewa sie z otoczeniem innych motocykli.

Frikothc, może masz rację z tym brakiem pazura, ale jakby patrzeć z tej perspektywy to nasuwa się twierdzenie że motoryzacja mierza w jakimś bezdusznym kierunku :oczy:

Wracając do wątku ... może te dziwne metaliczne odgłosy (tak zimny jak i rozrgrzany) pochodzą z rozrządu, napinacz ???

Ja raczej sądzę że coś jest luźnego (wydech, podnóżek itp) a jeśli rzeczywiście to z silnika i nie jest to kosz sprzęgłowy (w tym modelu to normalne i sam tak miałem) to odpuść go sobie.