Skocz do zawartości

Przeróbka Wydechu

frikothc
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nieźle, ciekawe jak to słychać na otwartej przestrzeni i powyżej 7tyś obr. 

czesc,

najarałem sie i mam zamiar przerobić u Pana Eda swój komin :)

teraz pytanie, czy po tej przeróbce trzeba stroić gaziory itp, czy nie?

Edytowane przez hugo83

napisz jaki masz setup wydechowo ssacy :D

moze za głupi jestem ale nie rozumiem :)

jesli masz teraz wszystko fabryczne tj. filtr powietrza i wydech, to po wypruciu wydechu i przerobieniu na przelot moznaby podkrecic mieszanke od wolnych obrotow na 3.25-3.5. Podnoszenie iglicy nie ma sensu, bo bedzie moto telepac na za bogatej mieszance.

jesli masz teraz wszystko fabryczne tj. filtr powietrza i wydech, to po wypruciu wydechu i przerobieniu na przelot moznaby podkrecic mieszanke od wolnych obrotow na 3.25-3.5. Podnoszenie iglicy nie ma sensu, bo bedzie moto telepac na za bogatej mieszance.

Tak wszystko fabryczne.

Wątpię aby Yoszka była gorsza od Edhausta, abyście mnie źle nie zrozumieli oczywiście. Jakby brzmiało z zewnątrz a jak wewnątrz. Być może nagram Yoszkę i wtedy porównamy co i jak :) Aczkolwiek zrobił Ed robotę i to KONKRETNĄ !!! brzmienie ma piękne

Wypaliło się co miało się już wypalić? głośniej chodzi?

Niestety nie miało kiedy się wypalić podobno ( wg. Ediego ) potrzeba około 1000 km, I mam nadzieję, że brzmi podobnie do Yoszki  bo chodzi zajefajnie  :usmiech: i co jest najciekawsze, że pomimo owalnego kształtu po krótkiej przejażdżce jest całkowicie zimny - wyciszenie robi swoje.   

Raczej przelot... Grzeja sie wydechy ktore sa zdlawione bo spaliny zwyczajnie nie przelatuja od razu.

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

Brzmi bardzo ładnie, nie da się ukryć, że robotę ED zrobił. Spokojnie, wydusi to z siebie jak bedzie ciepło ;)

Długo to u mnie trwało bo z rok się zastanawiałem ale w końcu byłem dziś u Edzia i zostawiłem komin do roboty, szkoda że posłucham go dopiero na wiosnę  :zniesmaczony:

• 1 year later...

Cześć,

chciałbym skrócić oraz troszeczkę "podrasować" swój wydech. Kolega, który nie jest zawodowym mechanikiem (pracuje w sklepie motocyklowym mówi, że pare wydechów w życiu zrobił), proponuje następującą operacje:

Proponowałbym zrobić z niego wydech przelotowy , wtedy będzie dużo głośniejszy , ale będzie też porządnie brzmiał. W takim przypadku wydziera się wszystko ze środka i stosuje rurę perforowaną , owija się ją wełną szklaną i stalową. Później zamyka się wydech spawem nierdzewnym +polerka (wygląda lepiej niż oryginalny spaw).

Jeśli chcesz go tylko skrócić pozostawiając w środku komory to nie gwarantuje , że będzie głośniejszy .

Co o tym myślicie ? Ma pojęcie o robocie ? Dobrze to chce zrobić ? O jakim przedziale pieniężnym możemy mówić ?

Oczywiście tłumik oryginalny. Zamieszczam zdjęcie dla zobrazowania "problemu". Sami widzicie, że troszeczkę przysłania całego Bandziora...

1pv508.jpg

Po przeniesieniu mojego posta nie wyświetlał mi się ten temat jako "do przeczytania", więc piszę co by inni mieli okazje odpowiedzieć, w miarę chęci, jeżeli nie widzieli.

samo skrócenie chyba dźwięku za wiele nie podniesie, tylko estetyka.

a jak już chcesz mieć przelot to od razu zaopatrz się w Db killera i woź ze sobą w razie nadgorliwego milicmajstra.

a i przy zmianie na przelot warto zrobić synchro.

Kto Ci dorobi dbkiller do przerobionego oryginału. Oni wyzwalają wypełnienie i robią Ci puszkę po konserwie z wydechu. Nie polaczkujcie.

Jak już kolega zaproponował Ci przerobienie wydechu jak reszta mówi niech zrobi dorobi db killer. Ja sam go zrobiłem ale jak już mam przelot to przez 2 lata nie było konieczności jazdy z db killerem ale dobrze jest mieć pod kanapom. Ale zastanów czy jest sens bo może lepiej kupić używany wydech przelotowy a ten sprzedać.

a po co Wam głośne wydechy. nie szkoda Wam słuchu. Ci na zewnątrz będą go słyszeć przez krótki czas a Wam będzie napierdzielał non stop

Edytowane przez syku

Syku ja tam nie narzekam a na zlocie wydmuchałem 124db :)

Wszystko kwestia ile jeździcie. Ja czasami robię z Żonką trasy po 1k km dziennie. Jakbym miał coś innego od stocka, to pewnie by tam po godzince ogłuchła.

Basowy dźwięk jest fajny, głośny - wiejski :] Ponadto przelot zubaża mieszankę - silnikowi robicie kuku.

Najlepsze jest wydech - przelot i zapytanie :koledzy jaki kask polecicie bo ten co mam jest za głośny :takaemotka:

Najlepsze jest wydech - przelot i zapytanie :koledzy jaki kask polecicie bo ten co mam jest za głośny :takaemotka:

Dlatego co nie którzy zaopatrzyli się w zatyczki do uszu :D

Haha dokładnie :D Moim zdaniem nie warto robić przelotu :)