Skocz do zawartości

Prośba O Pomoc

Tusiek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pewien motocyklista sprzedaje motocykl z mojej okolicy.

Same dobre opinie o Nim, znany dobrze w Tarnowskich klimatach,dba o sprzet, wszystko na biezaco serwisowane, pasjonat, nic nie kombinowane.

Ale chetnie poczytam co Wy o tym powiecie.

http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-650n-2005r-faktura-i4900971367.html

Ja ogolnie juz troche napalony jestem;)

Ewentualne uwagi mile widziane.Z racji tego ze zielony jestem jeali o motoxykle chodzi.

Pozdrawiam

MI tam to ta maszyna nie wygląda jakby od "pasjonata" była.

W sumie może i cena adekwatna do stanu faktycznego, bo wygląda jak wół roboczy. Serca właściciela w tym nie widać.

Motur wygląda na bardzo zmęczonego życiem. No ale może i technicznie jest wsio OK.

Trzeba by obmacać i się przejechać, jak zwykle zresztą :)

MI tam to ta maszyna nie wygląda jakby od "pasjonata" była.

W sumie może i cena adekwatna do stanu faktycznego, bo wygląda jak wół roboczy. Serca właściciela w tym nie widać.

Motur wygląda na bardzo zmęczonego życiem. No ale może i technicznie jest wsio OK.

Trzeba by obmacać i się przejechać, jak zwykle zresztą :)

Moj B750 też wygląda na mooooocno zmęczonego, ale mechanicznie zawsze dbam i zawsze wysokiej jakosci czesci pakuje.

ja też nie oszczedzałem a co było w środku jeden Cirrus wie :slash:

BAN, a Twój B6 zanim się stał B7.5 też był taki zadbany i wysokiej jakości? :) 

BAN, a Twój B6 zanim się stał B7.5 też był taki zadbany i wysokiej jakości? :)

Dokladnie, nie zostal by B7.5 gdyby nie partacz mechanik. Dopoki sam robilem bylo ok.

I do sp... silnika przez tegoz mechanika przejechalem motocyklem 80tys km. Wyregulowany palil ok 5 a dawalo sie zejsc do 4,7

Edytowane przez BAN

4 x  :offtopic:

QQrQ: jak już to x5, bo ten Twój post w niczym nie lepszy :p: 

Brak osłony chłodnicy i zatyczek mocowania wahacza.

Poza tym do fotek mógł go umyć.

Nic tak nie przyciąga oka jak czyste kolekrory :D

może i technicznie jest ok ale nie wygląda na moto od kogoś kto dba o motocykl tylko na moto od kogoś kto tylko leje i jeżdzi dopóki koła się kręcą...

mi to śmierdzi auto reklamą. autor chce sprzedać własny sprzęt?

pasjonat, 

to widać na pierwszy rzut oka  :takaemotka:

Byłem dzis i ogladałem. Fajnie sie prezentuje, jakies ryski tu i ówdzie małe. Na zimnym zapalil bez jakiegos problemu. Równo chodzi. Byłem z mechanikiem i jakoś nie doszukał się nieprawidłowości. Daje mi gmole , kufer i po dobrej cenie kask Nolan N85S 300 zl.

Sprawa wygląda tak :

- piec czarny i się zgubiłem bo albo 1200 ale to chłodnica za mała albo pomalowany silnik na czarno czyli coś z nim było

- klakson w złym miejscu

- kolektory lekkiego życia nie miały

- brak stopy centralnej

- brak osłony śruby wachacza

raz jeszcze...poprzedni właściciel to chyba jakiś McGywer. Brakuje tylko taśmy klejącej na kierowniku :)

Ja bym nie jechał go oglądać ale zastanawia mnie co się mogło stać z rejestracją....odpadła w czasie jazdy na autostradzie w największym ruchu??..

zresztą chyba już zadziałał efekt napaleńczo-nierozsądny i pewnie będzie kupiony :)

Radzior jest to tasma na tablice, jakas chyba pw radarom czy cos, dzis to widzialem. zdzieralismy to. NIe wiem czy to dziala czy cos, fakt ze byla lekko odklejona.

Edytowane przez Tusiek

piec czarny bo to 650 ostatni olejak :) a w pokrywie zaworowej jednej śrubki nie ma  :p:  i jak poprzednicy pisali, za pięknie i na poszanowany sprzęt to on nie wygląda...

a lagi to mu się nie poca przypadkiem? bo na jednym zbliżeniu jakoś dziwnie wygladają.

Edytowane przez miszi

Ja sie sugerowałęm tymi zdjęciami co są na samej górze a na dole są duuuuuże zdjęcia hehehe faktycznie właściciel to jakiś McGuyver.

- co to jest to coś na zbiorniczku płynu hamulcowego na kierownicy ?

- kostka na tym samym zdjęciu co mechanizm na zbiorniczku jest tak wypuszczona na zewnątrz więc coś było robione z elektryką. Wątpię aby to było normalne ułożenie i położenie takiej kostki. U mnie wszystkie kable idą "w ramę".

- brak ciężarku na podnóżku pasażera nad tłumikiem

- podświetlenie tablicy rejestracyjnej na taśmę? ktoś coś kombinował? hehehe

- wszędzie opaski zaciskowe

- laga chyba faktycznie się poci bo powycierana taka ładna heh....

Troche odkopuje, tak jak napisał radzior Wasze spostrzeżenia chyba nie zostały przyjęte i Tusiek jednak kupił tego motóra :D

Więc oby bezawaryjnie służył :)

To po co nasze opinie ? tylko strata naszego czasu :) bez sensu :)

Oby służył jak najdłużej i jak najlepiej :)

Moto kupione,ale apropo Waszych sugestii:

-silnik malowany na czarno- nie byl malowany tylko taki jest oryginalny w tym modelu. Warto sie zapoznac najpierw z modelem zanim sie zacznie szukać wad

-klakson w zlym miejscu ? a niby w jakim ma byc ? proszę sprawdź gdzie jest oryginalnie malowany, sam sprawdzałem i nie ma innej możliwości montowania klaksona, jest na to specjalne miejsce przy ramie i wlaśnie w tym się znajduje.

-brak śrubki w pokrywie ? - Sprawdzałem i tam jest tylko miejsce do mocowania czegoś ( niewiem czego- jest tylko gwintowana dziura ), nie ma to żadnego związku z mocowaniem pokrywy

-"- co to jest to coś na zbiorniczku płynu hamulcowego na kierownicy ?" uchwyt do montowania Kamery

-"kostka na tym samym zdjęciu co mechanizm na zbiorniczku jest tak wypuszczona na zewnątrz więc coś było robione z elektryką. Wątpię aby to było normalne ułożenie i położenie takiej kostki. U mnie wszystkie kable idą "w ramę"." - to jakiś moduł do podłączenia telefonu - został już odpięty - kostka ta co wystaje jest od podgrzewanych manetek.

- "- podświetlenie tablicy rejestracyjnej na taśmę? ktoś coś kombinował? hehehe" - została lampa zaklejona od spodu , by nie podświetlała tablicy ( została usunięta )

- wszędzie opaski zaciskowe - tak, zamontowane są w ten sposób podgrzewane manetki, uchwyt do GPS, gniazdo zapalniczki i jakis bajer do podłączenia telefonu.

-Brak osłony chłodnicy - dziwne, ale w opisie i fotkach Bandita 3 gen nie posiada osłony chlodnicy, więc to chyba normalne

Co do trafnych uwag :

- "laga chyba faktycznie się poci bo powycierana taka ładna heh".... - Sam niewiem czy wytarte czy nie, pewnie wyjdzie w praniu, póki co nic się nie leje, ale zobaczymy po kilkuset km

- brak ciężarku na podnóżku pasażera nad tłumikiem

- kolektory lekkiego życia nie miały

- brak stopy centralnej

- brak osłony śruby wachacza

Po to są opinie ponieważ ktoś może ujrzeć to, co potencjalny kupujący nie widzi. Zważając na to, że wielu z Was jest specjalistami i zna się na moto dostarczyło mi kilka uwag. I te mniej prawdziwe i prawdziwe skłoniły mnie do przestudiowania tematu i modelu Bandita, dzięki temu wiem więcej o jego budowie w danej generacji.

Dziekuje wszyskim za opinie.

Proszę o zamknięcie tematu

Tak na przyszłość - różne modele Banditów mamy bardzo ładnie opisane w tematach jak ten: http://polishbanditcrew.pl/topic/6174-suzuki-bandit-na-zdjeciach-3-generacja-detale-i-roznice/

Tusiek, swój temat możesz i powinieneś zamykać sam ;) 

Radzę poćwiczyć, albo już Ty wiesz co :lol: 

Pod ostatnim postem w temacie jest link 'Moderacja tematu' - kliknij, zobacz co się stanie i kombinuj dalej ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.