Skocz do zawartości

Shankar Wręcz Błaga O Ocenę Motocykla

Gość shankar3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Lusterka i kierunki nie są oryginalne ( ale tutaj chyba z uwagi na estetykę były wymienione )

Napęd moim zdaniem do wymiany ( raczej jest wyciągnięty ale to na żywo zobaczyć trzeba )

Poza tymi elementami motocykl wygląda na zadbaną sztukę i pozostałe elementy sa w oryginale.

Jechać z kimś kto się zna i oglądać bo samemu jak pojedziesz to sądząc po twoim tytule jestes tak podekscytowany że oczy same kupią :D

Piana aktywna i plak czynią cuda, dla mnie moto po niezłym czyszczeniu i wygląda ok...ale szyba akcesoryjna, lusterka, ciężarki, kierunkowskazy przód, czujnik przepustnicy klejony, łańcuch wisi...

a i śruby pod silnikiem jakieś takie rude 

#UP

jak kierunki dla estetyki wymieniali to dlaczego tylko z przodu? :P

Edytowane przez kolczyk_1986

Aż tak napalony nie jestem aby kupić ten motór tak samo jak poprzednika - przez telefon :)
( chociaż poprzednio to był strzał w 10 :)

na szcześćie mam w miarę blisko by tam podjechać.. mechanik też się znajdzie :)

nie uważacie , ze przebieg jest jakiś mały ?
- chyba , ze ktoś wyj*ebał i leżał gdzieś i czekał na naprawę...

Przebieg może być realny ale to sam musisz ocenić. Sprawdź grubość tarcz (nie powinny być na wykończeniu) a najlepiej wykręcić napinacz łańcuszka rozrządu :P

Czysty... aż za czysty. Piec ostro wyczyszczony, sprawdź go dokładnie pod kątem wycieków. Nie lubię jak sprzedający, aż tak czyści silnik. Może mieć coś do ukrycia.

Stary sposób handlarzy zdjęcia robione zaraz po myciu na mokrym lakierze. W ten sposób nie widać nie doskonałości lakieru na zdjęciach i najgorszy padalec będzie wydawał się nieskazitelny.

Koleś pisze, że kolektory nie przegrzane, po mojemu są po szybkiej polerce wiertarką i nie wszędzie ktoś to zrobił dokładnie. Może być, że kolektory były jednak przepalone, a niedbała polerka ma imitować lekkie przebarwienia. Tyle, że kolektory zawsze żółkną równomiernie i polerkę też każdy robi po całości, a tu mamy efekt ciapek.

Calkiem przystepna cena.Jak moto jest czyste to jest atut wystarczy 10 km przejechać zeby zdiagnozować ewentualne wycieki.W 600 kolektory prawie wcale sie nie przegrzewaja w porównaniu do B12 warto obejrzeć ten egzemplarz.Tym ze cos jest nie oryginalne w takim roczniku akurat bym sie nie przejmował.

Calkiem przystepna cena.Jak moto jest czyste to jest atut wystarczy 10 km przejechać zeby zdiagnozować ewentualne wycieki.W 600 kolektory prawie wcale sie nie przegrzewaja w porównaniu do B12 warto obejrzeć ten egzemplarz.Tym ze cos jest nie oryginalne w takim roczniku akurat bym sie nie przejmował.

Tylko kto Ci da zrobić 10 km na jeździe próbnej? ;) Kolektory żółkną w B6 jak i w B12 choć fakt w B12 szybciej.

Piana aktywna i plak czynią cuda, dla mnie moto po niezłym czyszczeniu i wygląda ok...ale szyba akcesoryjna, lusterka, ciężarki, kierunkowskazy przód, czujnik przepustnicy klejony, łańcuch wisi...

a i śruby pod silnikiem jakieś takie rude 

#UP

jak kierunki dla estetyki wymieniali to dlaczego tylko z przodu? :P

Pewnie miał crash pady. Dolne śruby rude, a te na których mocuje się cp są srebrne.

cena bardzo niska. Może i okazja...

z czystej ciekawości, masz lokomotywę na forum
http://polishbanditcrew.pl/topic/24048-suzuki-bandit-1200s/
forumowe, kolo jeździł jakoś dbał
na miejscu nie trza kombinować, robione pod siebie
a Ty

zawracasz se głowę jakimś handlarzyną?
wiesz choć skąd to zostało przywleczone itp?

Cześć Marian.
Przeglądałem to co tutaj na naszej sprzedawajce jest wystawione - to było pierwsze co zrobiłem .
Ale niestety kesz $ mnie ogranicza to jest raz , a dwa .. II generacji szukam .

Wiesz, nie zawsze trzeba wszystko szufladkować - jak handlarz - to na bank coś ukrył ;)
- oczywiscie jest to bardzo popularne u nich - ale nie wszystkich jedną miarką.

;)

- we wtorek tam jadę.
Zobaczę co tam bedzie na miejscu.

nie szufladkuję
handlarz= ograniczone zaufanie
a co do kasy to zawsze można się dogadać to rzecz względna :lol:
no ale jak II generacja to i niech tak będzie daj znać coś wypaczył ;)

i nie kupuj oczami , bo jakiś taki za czysty jest ...

i policz na miejscu ile będziesz musiał dołożyć do uzyskania stanu maszyny ja np ta: http://polishbanditcrew.pl/topic/24258-s-suzuki-bandit-gsf-600s-od-skiby/ (i nie jest na drugim końcu polski)

śrub od naciągu nie widać ale zapewne w opór = nowy napęd = $,

nie wiadomo jak opony, możesz trafić na 9 letnie = $

i zazwyczaj zakup po niższej cenie plus pierwszy serwis wychodzi więcej niż zakup pewnego egzemplarza :P

Edytowane przez kolczyk_1986

Dla tego też nie będę jechał sam..
tylko z kimś kto się od roku zajmuje moim obecnym bandziorem ;)
Jako , że mam do niego pełne zaufanie ... w razie W - wyceni również wszystko .
Kalkulacja na spokojnie.
Jest czas na zakup - do lutego zaplanowałem sobie , iż będzie nowa maszyna stała w garażu  :)

• 3 weeks later...

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-s-600-polecam-warto-zadbany-2001r-CID5-ID6kcND.html#3352880468

- malowany zadupek

- malowany blok silnika aby wyglądał chyba na 650 albo 1200 hehehe

- malowana czacha

ogólnie pomimo tych przeróbek chyba nie jest źle, ale nasuwa mi się tutaj piosenka o fantazji "bo fantazja jest od tego" hehehe

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsf-1200s-bandit-CID5-ID2FEdd.html#3b1287005a

- rdza wychodzi

- nieoryginalne śrubki owiewki

- trochę zmęczony życiem widzę...

ten pierwszy oglądam, kolorem silnika zasugerowałem się że 1200. Ale nic poza tym mi nie pasowało (wahacz, osłona łańcucha, przednie tarcze i zaciski, wydech, podnóżki pasażera) później dopiero spojrzałem na tytuł :P

drugi coś słabe zdjęcia, jedynie na jednym widać pordzewiałe łby śrub tak jak Matras napisał.

tematu dalszy ciag..
szukam i szukam..

I pluje sobie w brodę - taka piękna maszyna z Sieradza i poszła w inne ręce - ale cóż .

- sam sobie winny jestem .

co powiedzieć mozecie o tych 2ch ?

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650-s-CID5-ID8sJdJ.html#fafa1db354

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-1200-s-CID5-ID68hOF.html#7a8cbc98eb

bardzo kiepskie zdjęcia, poproś o jakieś sensowne w sensowniej wielkości i jakości.

tematu dalszy ciag..

szukam i szukam..

I pluje sobie w brodę - taka piękna maszyna z Sieradza i poszła w inne ręce - ale cóż .

- sam sobie winny jestem.

Wychodzi na to że to ja nią do domu wróciłem, ale to był przypadek bo pojechalliśmy oglądać czarnego b6. Edytowane przez luk137

Luk - Gratuluję :)

- a co do oceny bandziora 650 z Olx..

już nie ma potrzeby.
zadzwoniłem - poprosić o więcej zdjęć.
Ale sie sprzedał już.

Ehhhh....żeby to on chociaż dla mnie był...

tematu dalszy ciag..

szukam i szukam..

- sam sobie winny jestem .

co powiedzieć mozecie o tych 2ch ?

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650-s-CID5-ID8sJdJ.html#fafa1db354

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-1200-s-CID5-ID68hOF.html#7a8cbc98eb

dołożę jeszcze jeden..

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650-gsf-nowe-opony-pirelli-CID5-ID6nrWw.html#4cff778e1d

cały malowany. tyle widzi moje oko..  :D