Skocz do zawartości

Mamil Prosi O Ocenę Motocykli

Gość mamil
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić sobie pierwszy sprzęt i proszę Was o ocenę tych motocykli: 

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600s-CID5-ID787oX.html#b27df15e58

Nie wiem czy zgodne z regulaminem jest pytanie o forumowe moto ale co powiecie o tej dwójce (niby wszystko w ogłoszeniu napisane ale chciałbym się dowiedzieć co Wy byście wybrali będąc na moim miejscu. Oczywiście nie chodzi mi o kolor bo to kwestia gustu). 

http://polishbanditcrew.pl/topic/24256-suzuki-bandit-gsf-600-s-2001-rok-doinwestowany/

http://polishbanditcrew.pl/topic/24258-s-suzuki-bandit-gsf-600s-od-skiby/

Jak już pisałem będzie to pierwszy motor dlatego przed oględzinami chciałbym poznać opinie ludzi którzy interesują  się tym latami. Nie chciałbym się zrazić do motocykli a przeczytałem dużo o tym jak ludzie kupują i mają później problemy. Motocykl od Skiby trochę przekracza mój budżet ale myślę że ten ewentualny tysiączek uzbieram.

Z góry dzięki za opinie.

Pozdrawiam Kamil.

Śmiało możesz mówić Tomek  :) Nie mam nic do ukrycia :)

Witam, chciałbym kupić sobie pierwszy sprzęt i proszę Was o ocenę tych motocykli: 

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600s-CID5-ID787oX.html#b27df15e58

Nie wiem czy zgodne z regulaminem jest pytanie o forumowe moto ale co powiecie o tej dwójce (niby wszystko w ogłoszeniu napisane ale chciałbym się dowiedzieć co Wy byście wybrali będąc na moim miejscu. Oczywiście nie chodzi mi o kolor bo to kwestia gustu). 

Motocykl należy do forumowicza @condzio23

Kupil go ( a raczej kupiliśmy ;) ) od użytkownika z forum @Shadow 2 lata temu 

Co do spraw wizualnych :

Motocykl był cały w oryginale gdzieś znajdę nawet fotkę

Osobiście przerabiałem tył tego motocykla

-czyli ucięcie błotnika montaż uchwytu z podświetleniem( wyszło lepiej niż ładnie ;) )

-Montaż gmoli razem z kierunkowskazami  ( oryginały na półce w kartoniku )

-Montaż wydechu akcesoryjnego ( nowy )   ( oryginał leży w garażu )

Oplot już był ;)

Miał malowana prawą owiewkę ( wstawka lakieru aby nie ruszać oryginalnej naklejki ) Była lekko przerysowana przez poprzedniego właściciela  na reszcie elementów nabite numery seryjne także wszystko oryginał

Co do spraw technicznych:

Motocykl nie ma  zadnych wyciekow z silnika i żadnych wad ukrytych ! A to chyba najważniesze

Motocykl w tym roku odbierałem z @condzio z serwisu miał robione

-synchronizacja gażników

-regulacja luzów zaworowych

-wymiana łożyska główki ramy

Gościu z serwisu sam powiedział zdrowa sztuka 

Mimo że ganiam 1200 bardzo fajnie ta 600tka zbiera się na obroty a magiczne 2 na liczniku to żaden problem :D 

Na jesień wymieniłem mu Olej i Filtr Motul 5100 10w 40

Tarcze hamulcowe nie mają rantów poza tym tak jak w ogłoszeniu

Co tu więcej pisac zadbany bandzior a że wylądował na olx to tylko z powodu wagi  właściciela ( ale to sam zobaczysz jak wpadniesz), jeżeli chodzi o zdjęcia z olx to chyba robił je sony xperia i nie są na bank obrabiane właściciel jest pedantem i potrafił śrubkę wymienić bo była porysowana  :takaemotka: 

Jeżeli wpadniesz zapraszam na kawkę :P numer w profilu To co napisane w ogłoszeniu jest szczera prawdą !

Myślę że jedna z lepszych ocen Bandziorów jakie ktoś tu napisał  :rock: 

• Upvote 1

Tak się rozpisałeś, że nie muszę tutaj nic dodawać :)

Cóż za adwokat :D

Jeżeli znam motocykl i całą jego historię nie wspominając że zrobiłem nim parę dobrym kilometrów w siodle to zawsze dodam dobre słowo ( większość ludzi na forum ceni mnie za szczerość) jezeli coś jest nie tak  z motocyklem to pisze w temacie i sie nie przejmuje :)  

Jeżeli znam motocykl i całą jego historię nie wspominając że zrobiłem nim parę dobrym kilometrów w siodle to zawsze dodam dobre słowo ( większość ludzi na forum ceni mnie za szczerość) jezeli coś jest nie tak  z motocyklem to pisze w temacie i sie nie przejmuje :)

I za to jesteś porządnym gościem ! Za to Cie szanuję za szczerość i otwartość :)

• Upvote 1