Skocz do zawartości

Łożyska Kołyski Wahacza

tolek_banan
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy właściwie określiłem część którą mam na myśli, ale chyba wiecie o co mi chodzi. Pytanie brzmi gdzie kupię te łożyska? nie mogę znaleźć

Myślisz o tym

mRzimkmTWLNVrUrvGq0uBFg.jpg

Jezeli tak to szukaj na ebayu tego

Federbeinlager suzuki bandit + typ i rocznik

moja rada: nie próbuj dobierać "na oko (suwmiarkę)" w hurtowniach z łożyskami.

jak chcesz, nadal mam w garażu łożyska do kołyski mimo, że już nie mam tej generacji motura

(dobrane przez miszcza od łożysk...a i tak kupiłem w serwisie) :(

tak jak pioter napisał, szukaj kompletu w dobrym stanie - taniej Cię wyjdzie.

ps. one się różnią setnymi części milimetra a i tak Ci nie wejdą potem- przynajmniej ja tak miałem :(

Jak by co to na Amazon też są. W zasadzie te lozyska pasują i do innych modeli Bandita ale jak się to mówi,

sicher ist sicher. :D

Z tymi z Larssona to bym raczej uważał.

O ile dobrze widzę, to są one bez pierścieni uszczelniający a i cena nie lepsza.

Edytowane przez pioter

Najlepiej chyba wyciagnac lozyska i jechac z nimi do sklepu z lozyskami. Pomierza, sprawdza czy takie maja, ewentualnie zamowia ;)

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Najlepiej chyba wyciagnac lozyska i jechac z nimi do sklepu z lozyskami. Pomierza, sprawdza czy takie maja, ewentualnie zamowia ;)

Naturalnie, można spróbować ale radzior już napisał co on o tym mysli (tez to tak widze) a np. to

http://www.ebay.de/itm/Federbein-Lager-Satz-unten-f-Suzuki-GSF-600-Bandit-Bj-95-99-/351006106039

jest japonskie firmy Koyo. Jest takze mozliwosc zapytania sprzedawcy czy rzeczywiście rozchodzi sie o produkt tej firmy tak jak na zdjeciu no i wysyła na cały świat.

Dla porównania moje

thumb_ihost_1421238894__14211951179710.j

Edit

Moje stare :D

Edytowane przez pioter

Ja zakupiłem używaną kołyskę na allegro z rocznika

2009 i pasowała do 2003r. Zmieściłem się z przesyłką do stówy.

a do kołyski to nie jest to ??

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTUyMjAwMQ==&bid=109979

Jak bym chciał wymienić łożyska na wahaczu oraz na kołysce to starczy jak kupie to :

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTExMDExNA==&bid=109979

i to:

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTUyMjAwMQ==&bid=109979

czy będę czegoś jeszcze potrzebował ?

Edytowane przez luk137

a do kołyski to nie jest to ??

No i widzisz, to już wygląda calkiem inaczej.

• Upvote 1

Właśnie zamówiłem łożyska do wahacza i kołyski. Ciężko to wymienić ??

Najlepiej z jednej strony kawalek rowno ucietej rurki, tulejka, cos o srednicy wewnetznej wiekszej od lozyska a z drugiej cos ciut mniejszego. Wszystko rowno do imadla i skrecac. Mozna tez mlotkiem ale jak zle trafisz to masz problem. Wtlaczanie najlepiej znow imadlem ale pamietaj, wszystko musi byc rowno. Nie wolno kantowac.

• Upvote 1
  • Downvote 1

chyba zawiozę to znajomemu coby mi na prasie wymienił :D bo rozkręcić i skręcić to ok ale w kombinowaniu z imadłem to się średnio czuje.

Edit:

Ten punkt reputacji to przez przypadek bo miał być plusik.

Edytowane przez luk137

Piszę post pod postem aby temat się zaktualizował.

Sprawa wygląda w ten sposób że wyjąłem dzisiaj wahacz wraz z amorem i kołyską. Łożyska na wahaczu są ok ( i tak je wymienię bo już zamówiłem) ale te na kołysce nie istnieją. Jedno (to od amortyzatora) rozpadło się całkiem, z tych dwóch środkowych nie da się wyciągnąć tulejki i jest ona jakoś dziwnie przestawiona, natomiast to trzecie jest ok. Wydaje mi się że w takim przypadku najlepiej byłoby wymienić kołyskę na jakąś od młodszego rocznika. Zastanawiam się tylko czy taka od trzeciej generacji powiedzmy z rocznika 2007 podejdzie do drugiej gen. Na oko wahacz i kołyska wyglądają podobnie.

Edit. Dla zainteresowanych tematem.

Kołyska wahacza od 3 gen. b6,5 do rocznika k9 włącznie jest identyczna jak w. B6 drugiej generacji. Można wiec śmiało zamiast kupować łożyska które są raczej nie osiągalne kupić całą kołyskę od młodego rocznika.

Edytowane przez luk137