Skocz do zawartości

Adi234 - Proszę O Ocenę.

adi234
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o rzut oka na poniższe maszyny:

1.  http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-11-cena-posezonowa-CID5-ID5w1Xp.html#97a0b38b45

2.  http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-1250-s-CID5-ID8ohV3.html#d21406b63b

3.  http://olx.pl/oferta/motocykl-suzuki-gsf-1250-gsxf-gsx-gwarancja-raty-CID5-ID8pwod.html#97a0b38b45

4.  http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-1250-gt-2009-abs-20000-km-leo-vince-CID5-ID76dzn.html#d21406b63b

5.  http://olx.pl/oferta/suzuki-gsf-1250-bandit-CID5-ID8pxpf.html#d21406b63b

A więc co do 1. -to mam w sumie nie daleko więc morze sam oblukam.

2-ka.  Cirus , może znasz sprzęt  w twojej okolicy jest.

3-ka  Komis , ale jakaś pisemna gwarancja, choć to za bardzo do mnie nie przemawia.

4-ka   Hmmm.  760km ode mnie , więc pewniak musiał by być.

5-ka  Też kawałek drogi , 520km, choć oferta prywatna i cena nie za wysoka.

No ,a teraz wy :zeby: .

A widziałeś ten?
http://polishbanditcrew.pl/topic/23020-s-sprzedam-gsf1250sa-2009r-doinwestowany-i-doposa%C5%BCony/

Może troszkę droższy ale pewny i nawet nie masz już co do niego dokupić :P

Z tech co podałeś 2gi do turystyki w sam raz ale po upadku na lewą stronę. Cena jakby troszkę za wysoka. 

A widziałeś ten?

http://polishbanditcrew.pl/topic/23020-s-sprzedam-gsf1250sa-2009r-doinwestowany-i-doposa%C5%BCony/

Może troszkę droższy ale pewny i nawet nie masz już co do niego dokupić :P

Z tech co podałeś 2gi do turystyki w sam raz ale po upadku na lewą stronę. Cena jakby troszkę za wysoka. 

No niestety ale nie mój pułap cenowy , choć sprzęt jest godny uwagi.

Co do 2 ,to nie zauważyłem , w którym miejscu widzisz?

A co do ceny to fakt .Trochę drogo,przynajmniej dla mnie

choć same kufry też nie mało kosztują.

Dzięki .A co z pozostałymi?

Przytarte lusterko i ruszony ciężarek kierownicy. Targuj się, może opuści :P

1 i 3 też ciekawe, trochę tańsze, mniej wyposażone ale za to nowsze.

Edytowane przez Conorian

Przytarte lusterko i ruszony ciężarek kierownicy. Targuj się, może opuści :P

1 i 3 też ciekawe, trochę tańsze, mniej wyposażone ale za to nowsze.

A co do 1 to cena nie jest zbyt podejrzana? 

Właśnie rozmawiałem z właścicielem . Zapewnia że wszystko ok.

Może by i nawet dał pisemną gwarancję .Powiedziałem mu że jak ulep albo szrot to mu wpi......ę jeśli się darmo przejadę.

Kazał przyjeżdżać :zeby: . Może jutro podskoczę.

Zobaczysz na miejscu. Zdjęcia są słabej jakości i ciężko coś powiedzieć. Gdybyś jeździł to sprawdź czy prosto jedzie :P

Co do tych ogłoszen to faktycznie zdjęcia są słabej jakości . Ale jak na moje oko to napędy są do wymiany (CHOĆ MOGĘ SIĘ MYLIĆ.) Poszukaj na forum może ktoś chce sprzedac swój sprzęt a przynajmniej będziesz miał pewniaka.

Edytowane przez nitro1

A więc dziś wraz z kolegami obejrzeliśmy nr.1

A oto co udało nam się zaobserwować.

-motocykl po przejściach, na pewno ślizgał sie na lewej stronie

-wymieniony dekiel sprzegła, podnużki , lekko przetarty gwint na ośce tylnego koła

-wymieniona czacha ,lekko podtarte zbiorniczki płynu chamulcowego i sprzęgła

-cieknie prawa laga

-chyba skrzywiona kierownica, nierówne odległości prawej i lewej maneki

-totalnie zjechana tylna tarcza

-mały wgniotek na tłumiku od seta, chyba

-niewiem jak w B12.5 ale w B12 kolektory były symetryczne ,tutaj patrząc od przodu

widać zagięcie na drugim ,natomiast trzeci idzie prosto,<ok jest dobrze , właśnie sprawdziłwm>

-trochę zaśniedział , no ale stoi od lata

-co do silnika to pracuje dodrze , nie było się do czego przyczepić

-właścicel trochę się motał , ale nie ukrywał że był op małej stłucze, pokazał fotki ale chyba nie wszystkie

-podsumowując , motocyk nie dla mnie , choć można by się pokusić o doprowadzenie go do ładu

-w sumie nie rzałuje drogi bo mam jakiś punkt odniesienia

Dzvonec jeśli coś pominołem to uzupełnij, no i dzięki za fatygę :usmiech: <dobrze że maczety nie musiałeś użyć :zeby: :zeby: >

Edytowane przez adi234

Ja jeszcze dodam:

-stelaż pod kufer przykręcony po jednej srubie na stronę, natomiast drugi otwór w stelażu lekko mijał sie z otworem w zadupku.

- chłodnica od wewnątrz lepiona.

A apropos tarczy i napędu to były na wykończeniu, natomiast opona niby fabryczna i zero zużycia. WTF?

No i zdobyłem kolejną cenną wskazówkę "na torze hamuje się tylko tyłem"  :takaemotka:

Edytowane przez dzvonec

Sorry adi, ale na co liczyłeś ogładajac motocykl warty ok 23 tys w cenie 17kzł?

Sorry adi, ale na co liczyłeś ogładajac motocykl warty ok 23 tys w cenie 17kzł?

Hmm.. chciałem mieć poprostu jakiś punkt odniesienia.

Wiedziałem że cena jest zbyt niska jak za ten rocznik. Jednak wszystkie te usterki

są do usunięcia ,a całkowity ich koszt nie przekroczył by pewnie 2ts. ktoś napewno

go kupi i doprowadzi do ładu . Prioryret to prosta rama , następnie dobry piec a reszta

to już kosmetyka.W tym przypadku jest OK.

Podsumowując, motocyk dla kogoś kto lubi się bawić w remonty i kosmetykę .

No i wczoraj poddałem oględzinom kolejną maszynę

Tym razem nr2.

Pomagali mi Dzvonec i Cirus.

W sumie to oni odwalili całą

robotę , bo kupujący ma klapki na oczach.Panowie z góry dzięki bo zapomnę :zeby: .

A więc, sprzęt całkiem całkiem .Wizualnie jak na foto,nie widać jakiegoś większego

zmęczenia. Pali ok. ,praca silnika ponoć zadawalająca :usmiech: , choć słychać lekko kosz sprzęgłowy po wciśnięciu klamki.

No ale w granicach normy,choś w moim olejaku tego nie było. Jeździ  w miarę , choć lekko zamulony.

Do wymiany w najblirzszym czasie napęd, choć właściciel twierdzi że jest OK. Nie jest OK.

Co do samego właściciela to ciężki temat .Facet wychodzi z założenia że jak się nic nie dzieje to jeździć aż się zacznie dziać.

Filtra nie wymieniał , a olej może kiedyś tam wymieni ,narazie jeszcze jest :zeby: .

No i co do ceny to też ciężko go przekonać że trochę za dużo.No ale może zmięknie, zobaczymy.

W sumie to moto fajne i jeszcze do uratowania. Narazie jeszcze poczekam ,może trafi się coś jeszcze.

.

Edytowane przez adi234

To kiedy przyjeżdżasz? :)

No na chwile obecną to tylko odległość i pogoda mnie powstrzymuje :zniesmaczony: .

Bierz jakiegoś busa i po kilku h jazdy będziesz u mnie :) Dobry obiad też się znajdzie :)

Jak by to był kwiecień , to pewnie bym już był :zeby: , no ale jeszcze ciśnienia nie ma więc poczekam

trochę ,może coś bliżej się trafi.Czas pokaże.

A jeszcze coś mi wpadło do głowy.

Powiedzcie jakich argumętów użyć podczas negocjacji ceny.

Bo zazwyczaj to jest tak że za drogo kupuję i za tanio sprzedaję.

Kornelio , Kukuryku i reszta sprzedających nieć się narazie nie wypowiada :zeby: , (żart).

No i o argumęcie siły to wiem, nawet mam cheś go czasem użyć :usmiech: .

Zazwyczaj jak się jedzie oglądać sprzęt to za polowe ogłoszeń ma się ochotę właścicielowi wpierdzilić !

Lepiej zapłacić więcej za dobry motocykl i nie miec żadnych argumentów aby zbic cenę tak jak ja zrobiłem :)

Jeden chce sprzedać drugi kupić jak maszyna dobra i bez wad to wiadomo 2 dorosłych facetów na bank się dogada :rock:

Zazwyczaj jak się jedzie oglądać sprzęt to za polowe ogłoszeń ma się ochotę właścicielowi wpierdzilić !

Lepiej zapłacić więcej za dobry motocykl i nie miec żadnych argumentów aby zbic cenę tak jak ja zrobiłem :)

Jeden chce sprzedać drugi kupić jak maszyna dobra i bez wad to wiadomo 2 dorosłych facetów na bank się dogada :rock:

No  widzisz , prosty przykład . Łańcuch do wymiany lada momęt , a facet robi gały i nówi że to nówka sztuka.

No i weś mu wytłumacz. :klotnia: . Tępy jakiś czy jak? :zeby:

No  widzisz , prosty przykład . Łańcuch do wymiany lada momęt , a facet robi gały i nówi że to nówka sztuka.

No i weś mu wytłumacz. :klotnia: . Tępy jakiś czy jak? :zeby:

Nie ma sie co dziwić, że gość się upierał przy "super" napedzie i że starczy mu na kilka lat , jak zrobił przez sezon 2tys km i co ciekawe był z tego dumny. :zdziwiony:

mam dodatkowe info od jego sąsiada bo sie okazało że mieszka obok, powiedział mi tak - koleś bardzo dba o sprzet wizualnie ( pasty woski szmery bajery ) ponoć potrafi pare godzin siedziec i picowac każdy zakamarek z nudów, praktycznie w ogóle nie jeździ i nie ma zielonego pojecia o mechanice stad ta głupia gadka no i ponoć zabulił ostro za niego bo tego co sprowadzał też zna i nic w pl nie było robione

także generalnie wszystko sie zgadza z tym co widzieliśmy i słyszeliśmy

a co do nego cen tak jak mówiłem weź 18 pomachaj mu przed nosem to prawie zawsze działa :D

...zapach szelestów...Jednak" prawie" robi róźnicę.

• 4 weeks later...

Temat do zamknięcia , moto stoi w garażu :zeby: .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.