Skocz do zawartości

Dobieranie Modułu Zapłonowego

Gość tryk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Bandita gsf 400 ze spalonym modułem. Jest spory problem ze znalezieniem tej części.

Czasami na allegro są dostępne moduły do mojego modelu, ale ze względu na różnicę w roczniku albo nie wiem w czym, symbol modułu jest nieco inny (na przykład różni się jedną cyfrą lub literą).

Pytanie jest takie: Czy można zaryzykować kupując taki moduł, czy będzie to wywalenie kasy w błoto?

W sumie nie mam innego wyjścia chyba... ale chciałbym wiedzieć, czy motocykl będzie się dało uruchomić.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

------

W razie czego, takiego modułu poszukuję:

32900-10D30

BB7248

Kokusai Denki

Wydaje mi się, że jeżeli pinout kostek elektrycznych wystających z modułu ich kodowanie wcięciami jest takie samo to nie będzie różnicy.

Te pojedyńcze cyferki albo literki na końcu numeru producenta ZWYKLE nie niosą za sobą żadnych zmian dla End Usera. Najczęściej oznaczają

wersję zmiany hardłerowej/softłerowej wewnątrz urządzenia ze względu na np. redukcję kosztów albo drobne ulepszenia.

Wydaje mi się, że jeżeli pinout kostek elektrycznych wystających z modułu ich kodowanie wcięciami jest takie samo to nie będzie różnicy.

Te pojedyńcze cyferki albo literki na końcu numeru producenta ZWYKLE nie niosą za sobą żadnych zmian dla End Usera. Najczęściej oznaczają

wersję zmiany hardłerowej/softłerowej wewnątrz urządzenia ze względu na np. redukcję kosztów albo drobne ulepszenia.

Popieram, to może być również numer seryjny, i jeżeli złacze pasuje to ja bym brał, a nie możesz odesłać jakby nie pasował ?.

Popieram, to może być również numer seryjny, i jeżeli złacze pasuje to ja bym brał, a nie możesz odesłać jakby nie pasował ?.

Kupujący przez internet bądź wysyłkowo ma 10 dni roboczych na zwrócenie towaru bez podania przyczyny jeżeli mu się nie spodoba.

Dokładnie ugadaj z gościem że jak nie podejdzie to odsyłasz . Pamietam naszą rozmowę podjade do kumpla i spytam czy nie ma przypadkiem takowego.

Kupujący przez internet bądź wysyłkowo ma 10 dni roboczych na zwrócenie towaru bez podania przyczyny jeżeli mu się nie spodoba.

Ma 7 dni (słownie siedem) :)

Dziesięć :P A nawet więcej :) Chyba, że w 2009 była nowelizacja ustawy.

http://www.zakupyprzezinternet.info/content/zwrot-towaru-po-10-dniach-od-zakupu

Edit:

......a może jednak 7 .... :D

Popatrz może czy silniki się różnił albo cewki w tych 400, w 600 od 95 do 99 wszystko jest to samo(tzn, wszystko ładnie śmiga), a moduły mają różne numery.

Macie rację

"W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy"

Byłem przekonany że 7.Sprawdzę jeszcze w ustawie czy zmian nie było.

Tak jak już doszliście ile to dni to sądźcie się teraz o 100zł przez pół roku :)

on jeszcze nic nie kupił a już się sądzicie ? :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.