Skocz do zawartości

Olej - Maź W Oleju - Paliwo W Oleju - Pytania I Porady

Gość szewc
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

proponuję oddać te moto do mechanika - ostatecznie wyjdzie taniej niż właściciel sam będzie go reanimował - to nie jest złośliwość tylko dobra rada

• Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

5

• qnerk

8

• Conorian

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

i tu qnerk ma rację. też należę do ludzi co najpierw sami łapy wsadzają myśląc, że "co? ja nie dam rady naprawić??!!" a potem z podwiniętym ogonem do mechanika szybciutko, :zeby:

ale jednak do pewnych rzeczy się lepiej amatorsko nie zabierać. No chyba że się kolega zna.....ale (bez obrazy) jakby się znał to by takiego szmelcu nie kupił. :vampire:

I jeszcze wina sprzedawcy.

A kogo wina?? Uwazasz ze mozna bezkarnie wciskac ludziom szmelc??

Kolega Adi nie zna sie, i tamten wykorzystal ten fakt, wiedzial ze moto jest uszkodzone, a mimo to wciskal kit ze wszystko jest ok, na to jest paragraf, zatajnil przed kupujacym wady ukryte.

Edytowane przez przemol89

UP a czy ludzie to sa biedne uposledzone dzieci, niepotrafiace myslec? Jak ktos szuka sprzeta na allegro sortujac po najnizszej cenie i pozniej ma pretensje do wszystkich tylko nie do siebie to cos z nim jest nie tak. Nikt wam nie powiedzial ze swiety mikolaj nie istnieje? Za darmo w morde nie dostaniesz, a chcialbys bandziora w bdb stanie za 3,5 kola. Dobrego GS500 za tyle ciezko znalezc. Oczy, rece i internet kazdy ma (skoro tu piszecie) to najpierw dobrze jest sie dowiedziec na co zwrocic uwage, a nie kupic a pozniej beczec.

I co Bys chcial nauczyc tego handlarza? W morde mu dasz? To jeszcze cie przymkna za to. Jest w umowie zazwyczaj paragraf, ze zapoznalem sie ze stanem faktycznym sprzetu. A skoro juz u hanlarza nie chodzil jak trzeba, to po co bylo go brac?

Do autora, lepiej oddaj to w p**du jak masz mozliwosc, dozbieraj kasy i kup cos normalnego a nie ulepa, bo to szkoda nerwow i Twojej pozniejszej pracy, a kasy nie oszczedzisz w ten sposob.

Uważam, że kupowanie p*****nego moto za połowę ceny i później wydzwanianie do sprzedawcy, że światła się nie świecą, to objaw biedy umysłowej :)

Do autora, lepiej oddaj to w p**du jak masz mozliwosc, dozbieraj kasy i kup cos normalnego a nie ulepa, bo to szkoda nerwow i Twojej pozniejszej pracy, a kasy nie oszczedzisz w ten sposob.

Masz racje, gra nie warta swieczki, tym bardziej ze widzialem to moto, rama tez jest w oplakanym stanie. Dolicz teraz rejestracje+oplaty(anglik) , nowy naped bo na tym lancuch juz o asfalt szoruje+ nowy silnik.... a za ta kase kupisz bardzo ladnego bandziorka gotowego do jazdy.

Lepiej oddaj mu to w p**dziet :P

Nie ma co kupowac pod wplywem emocji :)

Edytowane przez przemol89

Uważam, że kupowanie p*****nego moto za połowę ceny i później wydzwanianie do sprzedawcy, że światła się nie świecą, to objaw biedy umysłowej :)

Ja sprzedałem i coś o tym wiem :P Był do mnie żal na 2 dzień a okazało się że klema na aku się poluzowała :D I weź se sprzedaj spokojnie :P

Lepiej oddaj mu to w p**dziet :P

Chyba "w pi*dziec" :D:P

Edytowane przez Conorian

• 5 months later...

post-6450-0-28093800-1364311850_thumb.jpgBig problem Panowie nie wiem co i jak sie dzieje mam zmieszany olej z paliwem w silniku Bandit600-1998 nie ma dotepu do mechanika i musze cos sam wykombinowac . Prosze o jakie kolwiek porady wsazowki jak zacza co sprawdzic wszystko co mozecie Prosze

post-6450-0-28093800-1364311850_thumb.jpg

• 4 weeks later...

Mam podobny problem, że mocno waliło paliwem jak zmieniałem olej. Czy miało na to wpływ fakt, że przez przypadek zamieniłem fajki na 1 i 2 cylindrze? Przejechałęm tak 100km zanim do tego doszedłem. Później zmieniam olej i strasznie wachą waliło....

Twój silnik jeszcze na gaźnikach chyba jest ? Jeśli tak to zaworki iglicowe prawdopodobnie do wymiany masz.

tak gaźnikowe. A myślisz że ta zamiana fajek (dławił się moto- pracował tylko na 2 cylindrach) nie była przyczyna? Bo jak nie dostawał iskry jak potrzeba to paliwo z 1 i 2 cylindra trafiało do oleju.... mam racje?

Zoozka ale kolega pisze jasno, że zamienił miejscami przewody WN to tutaj zaworki nie mają nic do tego moim zdaniem ;) Jeżeli przejechałeś 100 km na dwóch garach to współczuję dla Twojego pieca :P Swoją drogą dziwne by było jakby nie śmierdziało benzyną :P

Edytowane przez misiek-mc60

Zobaczymy. Do tej pory nie bral oleju. Zobaczymy czy teraz tez nie bedzie bral. Wydaje mi sie,ze nadal nie bedzie bral i wiele sie nie wydarzylo zlego,bo smarowanie mial caly czas.

To zależy jak jechałeś te 100 km i ile benzyny dostało się do oleju. Mi rok temu jeszcze wtedy w B6 puścił jeden zaworek na gaźniku i miałem około pół litra benzyny w oleju. Fakt przejechałem tak z 5-10 km bo nie dało się jechać bo prychał strzelał gasł i poza tym, że zaczęła mi się lekko pocić chłodnica oleju.

• 2 months later...
  • 10 months later...

Witam.

Ostatnio mam problem z moim Bandziorem taki jak w temacie.

Otóż wymieniłem olej po zimie, zalałem tyle ile trzeba, był nieco pod kreską full. Po przejechaniu 300km oleju było już tyle, że okienko było całe zalane. Zlałem olej, poczułem zapach benzyny i nalałem z powrotem tyle ile trzeba. Motocykl stał w garażu nieodpalany 2 tygodnie, stan oleju nieco się podniósł. Dzisiaj po przejechaniu 40km okienko znów jest zalane.

Co może być tego przyczyną?

Nie trzymają zaworki. 

Gaźniki do sprawdzenia. 

zaworki + kranik.

Membrany w kraniku nie trzymają (chyba, że zostawiłeś kranik na PRIV) _ zaworki iglicowe w gaziorach ;)

nie jezdzij z takim olejem, bo wszystko dostaje w dupe, a walki sa wrazliwe na bene w oleju. Doprowadz gaziory do ladu i zalej swiezym :)

Kranik trzyma, bo jak stał to niewiele się zwiększyło. Czyli wyleciało tylko to co było w gaźnikach. 

w 90 % przypadków zaworki iglicowe są powiazane z kranikiem, takze po prostu go wyciagnij i sprawdz czy cieknie, tylko nie przez 5 minut tylko został na kilka godzin.

Też obstawiałem zaworki iglicowe, ale nie myślałem, że mogą przepuszczać aż tyle i tak szybko. Motocyklem wyjechałem tylko dzisiaj dla testu, żeby sprawdzić czy to przepuszcza, czy ja przez pomyłkę wlałem za dużo :P Kranik trzyma na bank, bo nie dawno przy okazji innej roboty sprawdzałem, więc zostają zaworki. Motocykl stoi w garażu, bo raz że nie ma odpowiedniego smarowania, a dwa chłodzenia.

No nic... Wstawię moto na przyczepkę i zawioze do mechaniora. Niby sam jestem mechanikiem, ale za gaźniki sie nie biore, bo nie umiem ich później odpowiednio wyregulować (nigdy tego nie robiłem).

Dzięki wielkie panowie. LwG

Olej jaki Ci zalali jest jednym z lepszych w miarę niskich granicach cenowych - Valvoline DuraBlend 10W40. U siebie mam zalane to samo i raz zauważyłem pienienie, ale miało to miejsce kiedy olej w silniku był trochę rozgrzany i zrobiłem małą dolewkę.