Skocz do zawartości

Naklejki Na Felgi, Polerowanie, Oklejanie Felg

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja się pochwałę swoimi po piaskowaniu i jazda z papierami od 120-1200 i pasta do amelinium niebieska :) f3105b77771e9e4e963ee9bff000c70f.jpgac99ebffb0d905db70273560f20bdbe8.jpg

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Miazga, wyglądaja niesamowicie.

To i ja się pochwałę swoimi po piaskowaniu i jazda z papierami od 120-1200 i pasta do amelinium niebieska :) f3105b77771e9e4e963ee9bff000c70f.jpgac99ebffb0d905db70273560f20bdbe8.jpg

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Jaki to konkretnie kod lakieru ?

• 4 weeks later...

Witam ☺.

Jak w temacie oraz z uwagii na zamknięty temat "polerowanie felg" chciałem prosić o porady i wskazówki jak przy pomocy czego i czym wypolerować felgi w motocyklu a później pomalować i przykleić ładne naklejki 😀.

Będę robił coś takiego pierwszy raz więc proszę o instruktaż ☺.

Myślę że wątek ten przy okazji będzie bazą wiedzy jeśli chodzi o ten zakres tematyki ☺.

Jak będziesz to robił pierwszy raz to... proponuję oddać firmie która się tym zajmuję. Malowanie proszkowe hasło klucz. Nie to żebym Cię zniechęcał ale ten czas który poświęcisz na rozbieranie, czyszczenie i malowanie to wolałbym zostać w pracy na nadgodziny i zarobić na profesjonalną usługę. Takie moje zdanie ;)

jak chcesz malowac to tylko proszkowo, do tego piaskowanie albo lepiej chemiczne sciaganie farby, sa firmy co to ogarniaja.

Jak chcesz polerowac to najlepiej pozbyc sie farby i polerujesz aluminium na wysoki polysk albo lustro a tu juz inna bajka i koszty srodkow do tego i czas jak chcesz w domu.

Ok, może macie rację a gdyby tylko pomalować na już istniejące felgi ?

Jak pomalować? Olać temat najlepiej i cieszyć się jazdą...

Ajeśli sie ubierasz przy swoim

To...moim zdaniem

Kup już odnowione felgi albo już wypolerowae. Oszczędzisz czas i pie iądze w przypadku polerki

Mapet jezdzic a w zime robic jezeli malowac to proszek

W zimie to ten motocykl będzie już stał u innego właściciela . Grubszy serwis zrobiłem teraz z myślą o swoim zdrowiu także nakleje naklejki a resztę pozostawie nowemu wlascicielowi ☺

a co z felgami jest nie tak? moje maja 16 lat ale jak sie je wyczysci to calkiem wygladaja niezle.

a co z felgami jest nie tak? moje maja 16 lat ale jak sie je wyczysci to calkiem wygladaja niezle.

Miejscami zeszła czarna farba a może to spray w sumie nie wiem i odkryło blache.

A ja jestem pedantyczny i wszystko chce zrobić na błysk .

Kupiłem naklejki na felgi żeby to ładniej jeszcze wyglądało i pomyślałem o pomalowaniu wcześniej. Mam je czarne i może można byłoby je tylko sprejem ciachnąć

to moze lepiej zwykla zaprawka jakas nawet pedzlem ladnie ogarnac ?

Kupić czarną farbę w sprayu i zaprawic ?

Rób co uważasz za słuszne. Chcesz malować to maluj całe wałkiem, pędzelkiem czy szprajem. Jedyne słuszne wyjście to piach i proszek. Wszystkie inne rozwiązania chyba nie muszą być jakoś obszernie opisywane.

A ja jestem pedantyczny i wszystko chce zrobić na błysk .

... Mam je czarne i może można byłoby je tylko sprejem ciachnąć

Wiesz dlaczego Bandit jest taki tani i pomimo to jest sporo milosnikow tego motocykla?

Mysle, ze nie.

Jezeli jestes taki pedantyczny jak piszesz, to jakim cudem chcesz pryskac sprayem?

Rozbierz cale moto, usun wszystkie odpryski powstale podczas spawania nie naruszajac samych spawow bo jest niedozwolone i polakieruj albo oddaj do fachowca. Lakier Bandziora w kazdym centymetrze kwadratowym to tandeta wiec nie zaluj grosza i daj polozyc jakis konkretny akrylowy 2k,  zadne lakiery na bazie wodnej, najmniej ze trzy albo piec warstw, szlifujac kazda aby nie bylo widac "skorki pomaranczy" a na koniec jeszcze pozadnie lakierem bezbarwbym wypolerowanym na wysoki polysk.  ;)

• Upvote 1

a potem się wypierdnij nim w piasek na zlocie żeby było co wspominać .... tyle bym dodał.

Wiesz dlaczego Bandit jest taki tani i pomimo to jest sporo milosnikow tego motocykla?

Mysle, ze nie.

Jezeli jestes taki pedantyczny jak piszesz, to jakim cudem chcesz pryskac sprayem?

Rozbierz cale moto, usun wszystkie odpryski powstale podczas spawania nie naruszajac samych spawow bo jest niedozwolone i polakieruj albo oddaj do fachowca. Lakier Bandziora w kazdym centymetrze kwadratowym to tandeta wiec nie zaluj grosza i daj polozyc jakis konkretny akrylowy 2k,  zadne lakiery na bazie wodnej, najmniej ze trzy albo piec warstw, szlifujac kazda aby nie bylo widac "skorki pomaranczy" a na koniec jeszcze pozadnie lakierem bezbarwbym wypolerowanym na wysoki polysk.   ;)

Nie tylko w bandzirze. W kazdym suzuki lakier to dno.

• krynio pinned this temat
  • 2 weeks later...

Cześć,

czy polerował ktoś może lagi?

Moje są "poobijane" od kamieni itp. chciałem je lekko poprawić papierem wodnym (chyba 2000), niestety stały się bardziej białe niż srebrne i widać dużo przebarwień i przetarć.

Może ktoś podpowiedzieć jak to wszystko teraz ogarnąć, żeby ładnie wszystko się wyrównało?

Jakaś pasta, papier, wełna? 

Pewnie chcesz polerować golenie a nie lagi.
Ja kiedyś w Bandicie dałem do malowania proszkowego. Wyszło całkiem ładnie.

Just now, PiotrekBe said:

Pewnie chcesz polerować golenie a nie lagi.
Ja kiedyś w Bandicie dałem do malowania proszkowego. Wyszło całkiem ładnie.

Tak, masz rację miałem na myśli golenie :)

Dzięki za sprostowanie 

Godzinę temu, darekb1 napisał:

Pasta polerska, filc i jazda :)

Nie cza jechać papierem?

• 3 years later...

Naklejki od FOOQS z allegro. Felgi wcześniej pomalowane proszkowo.

IMG_20230323_175735.jpg

IMG_20230323_184745.jpg

IMG_20230325_100844.jpg

IMG_20230325_101201.jpg

• Upvote 1