Skocz do zawartości

Naklejki Na Felgi, Polerowanie, Oklejanie Felg

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko o paski na felgi.

Tak sobie siedzę w pracy i wykombinowałem, że sobie druknę takie jakieś paski na felgi z nudów. Coś tam zaprojektuję, mam ploter drukująco tnący i odpowiednie folie, ale zastanawiam się jaki pobrać wymiar. Moto oczywiscie nie mam pod ręką.

Zakładam, że felga ma 17" a pasek szerokości około 15mm. 

Może ktoś z Was ma jakieś wymiary, albo podpowie ile mniejsza średnica tego paska powinna być, żeby wlazła na rant felgi?

1,5 cm będzie za dużo. Ja mam 1cm i bardzo dobrze mieści się między rantem felgi a załamaniem felgi do wewnątrz.

To i ja się pochwalę swoimi paskami kupoionymi na allegro 5-mcy i nadal leży jak ulał :driving_moto:

Bandi po kilku modach

Edytowane przez mario975

średnio się opyla skoro koszt 2 zł

Za darmo sie nie opyla? Jak sobie sam mogę na jakiś ścinkach wrzucić... no nie możliwe ;)

Średnicę trochę mniejszą musze chyba wziąć, bo 17 " to rozmiar felgi przy samej krawędzi? 

U mnie oprócz pasków na ranty zastosowałem napisy "wewnątrz" felgi. Niby spoko ale tak czy inaczej chyba zdejmę je przez zimę i dam felgi do piaskowania

• 2 months later...
A oto moje naklejki. 

Wykonane u "Szfajcar", pewnie znana firma większości.

Z małymi perypetiami, zamówiłem złote a dostałem biało czerwone.

No ale wszystko naprawili błyskawicznie i można ich pochwalić.

Co do samego wykonania to bez zastrzeżeń,jakość w pełni zadowalająca.

Mogli by jedynie dorzucać op kawałku paska na wypadek jakiegoś błędu przy montażu.

Ale myślę że jak by ktoś zamawiał to i to dało by się za niewielką kwotę dokupić.

Co do samego montażu to lepiej robić to we dwoje, ja sam na pewno bym tego nie zrobił.

Łapska mam niezdarne i jakoś w ogóle to za precyzyjna robota jak dla mnie .

Na samo rozdzielenie naklejki od nośnika trzeba trochę cierpliwości bo nie zawsze to idzie 

tak jak powinno.

post-2054-0-58854400-1452163226_thumb.jpg

post-2054-0-45863200-1452163244_thumb.jpg

post-2054-0-38294700-1452163256_thumb.jpg

Cześć.

Szerokość to 10mm.

Jak będziesz miał czas mogłbyś wrzucić fotę z bliska tego napisu jak on na rancie siedzi? 

Caly czas nad tym mysle. Do naklejania sciagaliscie kola? Jes to konieczne?

Jak będziesz miał czas mogłbyś wrzucić fotę z bliska tego napisu jak on na rancie siedzi? 

Jasne, znajdę chwilę czasu to wrzucę zdjęcie.

Caly czas nad tym mysle. Do naklejania sciagaliscie kola? Jes to konieczne?

Nie. Nie trzeba ściągać kół. Przednie robi się banalnie bo masz tylko wydły tylne trochę jest zachodu bo wahacz oraz tłumik ale dla chcącego nic trudnego. U mnie na dwa koła godzina roboty i zrobione. Odtłuścić i nakleić. Ja robiłem tak, jak masz felgę 3ramienną to tam gdzie te ramiona idzie napis "Bandit" a tam gdzie nie ma dałem pasek i wsio :D

• 3 weeks later...

a ja zrobiłem wstępną polerkę tylnego koła, przednie się robi - a efekt jak kto lubi. Mi tam się podoba polerka.

post-7873-0-54211400-1453708424_thumb.jpg

z polerowaniem felg mam troszke dośwadczenia gdzies na tym lub na starym forum sa fotki. Polerka wygląda świetnie to prawda ale trzeba dbac o nią mocno. Przepolerowanie raz w sezonie minimum. Tył trzeba regularnie czyścic po smarowani łańcucha.

• 1 month later...

Witam Panowie,

Zamierzam dopieścić swojego bandita poprzez zakup i montaż naklejek w formie pasków na koła ale muszę podać dwa wymiary tj. rozmiar felgii chodzi tu zapewne o podanie ile felga ma Cali oraz szerokość naklejek na rantach felg. 

Nie wiem jak to się ma do różnych roczników i modeli dziorków czy rozmiary felg są identyczne czy różne dlatego proszę o pomoc :).

Mam dziorka z 2007 r i jak to tam wygląda z rozmiarem felgi oraz szerokością pasku?

Czy ktoś coś takiego kiedyś robił i może pomóc doradzić ?

Pzdr

Rozmiar felgi masz na oponie szerokosc paska jaki chcesz taki dasz wiekszosc jest standardowa

Temat rozwiązany. Wybrałem białe szerokości 8 mm na felgi 17 :).

Dzięki za podpowiedzi :).

Pzdr

• 2 weeks later...

mnie teraz czeka powtórka z rozrywki :)

zakupiona felga, naklejki przyjadą czas będzie się pobawić.

Takie małe pytanko, będzie jak wcześniej czyli naklejki + napis "Bandit" na rancie. Myślałem też o napisie "Suzuki" wewnątrz felgi. Pytanie - będzie wieśniacko, przereklamowanie? Nie ukrywam, że ten napis od środka felgi mnie się podoba ale nie wiem jakby to wyszło później a kupić i zrywać bo "wieś" to mnie się nie opyla :D

Jak Ci się podoba to naklejaj, nie patrz na innych i ich opinie. Mi np podoba się sam piasek albo polerka rantu, napisy mi nie leza ale jak ktoś ma to nie wynikam i nie komentuje.

Taaaak tylko czy nie będzie przesadzone... Na rantach Bandit, w środku po jednej naklejce SUZUKI :D

Kusicie , łobuziaki, kusicie..... :D

Doooooobra zamówię i nakleję :D

Jak zrobisz wstaw fotki,chętnie zobacze jak to wyszło i może sam sie skusze? :oczy:

Na obecną chwilę to tak wygląda. Felga pójdzie do malowania, jeszcze raz nakleję takie same paski + napis SUZUKI na wewnętrznym rancie felgi.

ihost_1458383986__lewy_tyl_z_lampa.jpg

ihost_1458384069__lewy_przod_z_lampa.jpg

Chłopaki nie mogę się zdecydować na kolor pasków, do szarego lakieru? Prędzej miałem białe ale chce jakiś inny kolor ale żeby nie było wiochy, co sądzicie o zielonych? Albo żółtych? Nie chce kupować na test.. Trochę opinii potrzebuje, strój z kaskiem mam z zielonymi paskami to może fajnie by akcentowało, tak samo myślę jeszcze o klamkach sportowych i przewodach w stalowych oplotach w jakimś kolorze ale też bez pomysłu jestem

Edytowane przez Hanni

• 2 weeks later...

Odswieze trochę temat. Zakupiłem paski i mam zamiar na dniach je założyć. Z tego co się orientuję trzeba odtluscic miejsce na feldze, na które będą naklejone te paski. Sam proces odtluszczania powinnienem przeprowadzić z użyciem specjalnego preparatu czy przy pomocy normalnego płynu ?

Jak to wygląda w skrócie ? Liczę na waszą niezastąpioną pomoc :-)

Odswieze trochę temat. Zakupiłem paski i mam zamiar na dniach je założyć. Z tego co się orientuję trzeba odtluscic miejsce na feldze, na które będą naklejone te paski. Sam proces odtluszczania powinnienem przeprowadzić z użyciem specjalnego preparatu czy przy pomocy normalnego płynu ?

Jak to wygląda w skrócie ? Liczę na waszą niezastąpioną pomoc :-)

mysle, ze jak najpierw porzadnie umyjesz, a pozniej odtluscisz benzyna ekstrakcyjna bedzie ok

mysle, ze jak najpierw porzadnie umyjesz, a pozniej odtluscisz benzyna ekstrakcyjna bedzie ok

Albo rozpuszczalnikiem.... :D:vampire:

Edytowane przez Matras

• krynio pinned this temat