Skocz do zawartości

Amortyzator

Gość lukas
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.... jak kupiłem bandita bylem przewiesc kolege ktory wazy troche ponad 120 kg ;p .... i zawieszenie siadło ale nie dobijało az tak tragicznie. Teraz po 2 mies jazdy znowu wziolem kolege, ale jak tylko siadł na motor odrazu koło zaczeło obcierac o ten platik od zadupka :/ ..... Dodatkowo zauwazylem ze w zakretach zaczyna lekko tyłem bujac :( ....

Czy myslicie ze to koncówka amortyzatora i czeka mnie wymiana ?

Nie jestem pewien, ale pewnie tak jak u mnie masz regulowaną sprężynę tylną 1-7, sprawdź na jakim jest położeniu i na początek zmień kilka ząbków wyżej. Amortyzator ma zadanie tłumić, czyli powodować stabilnie prowadzące się moto, a nie galaretowaty ciągnik. Gorzej jak olej z amorów już dawno wypłynął, to wiadomo, że będzie dupa i trzeba będzie zmieniać.

Nawet napewno amor jest do wymiany

Własnie problem z tym ze jest juz skrecony na maxa :/ ...... A w takim razie jaki amor polecacie zeby załozyc ?

gazówke z jakiegoś ściga, z RF600 np.

Wiem ze temat był wałkowany ale jak można by dwie szybkie odp uzyskać

1-jaki amor od bandita 1200 czy od rf900 jest lepszy i pasuje bez przerabiania

2-który z wyżej wymienionych amorków podniesie tył moto do góry  

U siebie założyłem amor z B12 i nie zauważyłem aby tył się podniósł do góry. Spełnił on swoje zadanie - tył nie buja w zakrętach. Jeżeli chodzi o rf'a 900 to pisali na forum, że tył się dźwiga do góry.

PS. Pamiętaj o utwardzeniu przodu. Ja włożyłem pod kapsle po 3 podkładki fi35 (3mm grubości) zakupione w castoramie za 1,70zł. :)

w moim po zamianie na amor od 1200 tylek sie podniosl jakies 2-3 cm, nie wiem dlaczergo u Smuge taki efekt nie wystapil , mozliwe ze dlatego ze rozne roczniki

tutaj czytaj o tym http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=1619 ( akurat twoj rocznik jest opisany)

Edytowane przez jacekrysiek

prędzej rf900

racja, sorka mój błąd :mellow:

panowie a od rf600 sie nie nadaje ? .... bo jest na allegro z czego wybrac a z tego rf900 nie ma nic ? :/

poproś o zmierzenie - na mocowania podejdzie (jak każde suzuki), pytanie jak z długością

Dzięki za podpowiedzi i sugestie teraz już wiem od czego zaczynać zabawę z modyfikacja zawieszenia do przodu już dorobię sobie z teflonu podkładkę z prowadzeniem na sprężynę a na tył będę szukał jakiegoś amorka.

od gsxf 750 będzie pasował. Kolega THOMAS opisał to w ostatnim poście w TYM temacie na starym forum

Edytowane przez SMUGE

a czy cos takeigo by sie nadawało ? bo niewiem czy to jest gazowy czy nie ?

http://www.allegro.pl/item1057659557_amortyzator_tyl_suzuki_gsxr_gsx_r_1000_k3_k4.html

P.S A w jaki sposób sprawdzic czy ten amortyzator ktory mam jest do wymiany... Bo nie widac na nim zadnych wycieków ani nic a jednak we dwie osoby siada praktycznie tyłem na koło ...

Edytowane przez lukas

nie będzie pasował, szukaj ze zbiornikiem osobno

A te gazowe to do jakiego przebiegu mozna smiało kupowac.... bo sa na allegro np takie po 30 tyś i niewiem ile jeszcze wytrzymają ?

Dzis spróbowałem amortyzator dac na 3 ząbek, to siedzac na bandicie tył lezał na kole . :/ ..... to jest przez sprezyne ? czy wyciekło z amorka wszystko, a dodam ze nei ma sladów wycieku.... I amorek wysiadł w nagle w okrecie ok 1 miesiaca :/ czy to jest mozliwe ?

czy amortyzator np od GSXR ze zbiorniczkiem przy amortyzatorze bedzie sie dało załozyc ? czy lepiej znalesc taki ktory ma zbiornik na weżyku ?

lukas.Założyć da się wszystko.Pytanie tylko ile do tego potrzeba pracy.Są już sprawdzone typy amortyzatorów które bez większych trudności można zamontować.Po co robić sobie schody.

no to teraz powiedzcie mi jeszcze jedno.... Mechanik dał mi jakis amortyzator ktory pasuje do bandita.... Jest gazowy ze zbiorniczkiem na wezyku... załozylem do motora i mam problem.

Motor wogule nie tłumi odbicia, tak jak by to nie działało.. jak sie ugnie na jakims dołku to potem szczela jak z procy w góre.. :/ czego to moze byc przyczyna ? tym bardziej ze ta srubka od regulacji chyba nie daje nic bo kreciłem nią i jest tak samo ? ... mozliwe ze nie ma juz gazu ? co z tym zrobic teraz ?

on mi nie sprzedał.... dal mi zebym sobie sprawdzil i jak mi bedzie pasował to mu zaplace, jak nie to go oddam... Dlatego pytam was czy to jest cos do ustawienia ? moze trzeba go nabic gazem ? ... czy juz jest do wyzucenia i nie ma sesu kupowac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.