Skocz do zawartości

Suzuki Moto Szkoła 2015

Neonkin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co film zdjęcia które pokazują rodzaje ćwiczeń. Zasadniczo interesuje mnie przebieg szkolenia jako takiego.

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• radzior

7

• kolczyk_1986

5

• nieaktywny3

22

• skrystos

7

Wiesz co film zdjęcia które pokazują rodzaje ćwiczeń. Zasadniczo interesuje mnie przebieg szkolenia jako takiego.

Przykładowy film z Radomia znajdziesz tutaj

O super dzięki. Znalazłem jeszcze kilka filmików z takich szkoleń. Wygląda ciekawie także mam nadzieję, do zobaczenia na jednym z nich ;) 

Edytowane przez skrystos

Pitolenie instruktora, a jazda to różnica. Mozna poczytac tez ksiazki. Polecam bezwzględnie, pozycja obowiazkowa przed sezonem. Tez bym poszedl, ale jest w kwietniu, a po zeszlorocznym calodniowym moknieciu to merci

Nadrobie na torze

Pitolenie instruktora, a jazda to różnica. Mozna poczytac tez ksiazki. Polecam bezwzględnie, pozycja obowiazkowa przed sezonem. Tez bym poszedl, ale jest w kwietniu, a po zeszlorocznym calodniowym moknieciu to merci

Nadrobie na torze

moknięcie nadrobisz?

też w zeszłym roku trafiłem na cały dzień deszczu (radom) - ale i tak uważam że warto było.

w ułężu mieliśmy super pogodę (ani za gorąco ani za zimno)

dwa lata temu pod opolem był znowu taki upał że można było paść (wróciłem do domu z zawrotami głowy)

niestety taki mamy klimat że na święta pada śnieg i jest wiosna (co prawda nie na te co trzeba ale statystyka jest OK)

Syku, akurat ten deszcz z perspektywy czasu traktuje na plus. No ale raz wystarczy

Duzo w lepetynie zostaje, pozycje ciala itd. Warto powtorzyc. We wrocku jakis lipny tor wybrali, wolalbym Opole

Syku, akurat ten deszcz z perspektywy czasu traktuje na plus. No ale raz wystarczy

Duzo w lepetynie zostaje, pozycje ciala itd. Warto powtorzyc. We wrocku jakis lipny tor wybrali, wolalbym Opole

Pavlacos wciąż mam ciarki jak po przerwie trzeba było założyć wszystkie mokre ciuchy na siebie brrr :P Doświadczenie fajne, mimo że sobie pluję w brodę że nie jeździłem do końca :( Gupi akumulator. A w tym roku też chciałem iść no ale jak ma być na Niskich Łąkach to podziękował ;)

@filet - to czemu nie umówisz się w Warszawie

ma w tym roku szkolenie w Ułężu (a traska to traska - można zrobić wycieczkę)

a jeżeli już Ułęż to na II stopień (trochę więcej kasy ale i więcej jeżdżenia

niestety śląsk przeniósł się do Jędrzejowa - było na lotnisku w Nowej Wsi pod Opolem

Zdaje sie na wasza opinie ze kiepska nawierzchnia.

Wykrecamy rekawice i jedziem dalej, a potem buty tydzien suszylem i nr wieksze bo 2 pary skarpet mialem

• 1 month later...

kto z okolic Wawy myka na Ułęż 14 czerwca?

może wspólny przejazd?

• 3 weeks later...

kto z okolic Wawy myka na Ułęż 14 czerwca?

może wspólny przejazd?

ja jadę. ale chyba mało wspólnej jazdy mamy :)

Syku, dobry mam plan, ze na 10 trza być?

bardzo dobry:

cyt:

Zajęcia odbywają się na terenie Motopark Ułężu w niedzielę 14.06.211 r. i mają charakter jednodniowego szkolenia, według następującego planu:
10.00-10.15 rozpoczęcie szkolenia
10.15-11.00 część teoretyczna szkolenia:
11.00-14.00  ćwiczenia praktyczne 
14.00-14.40 przerwa na lunch
14.40-18.00 - jazda po torze
18.00 zakończenie szkolenia i wręczenie certyfikatów Suzuki Shell Moto Szkoła II st.

Ja jadę. Startuję z Bielan. Możemy się spiknąć na orlenie w Zakręcie.8:40?

PS

W planie mam tankowanie w Rykach.

może być - choć zastanawiałem się nad drogą przez kalwarię - przejazd po zachodniej stronie wisły

Nigdy tamtędy nie jechałem, musiałbyś robić za przewodnika. Tylko gdzie w takim razie byłby punkt zbiórki?

Nigdy tamtędy nie jechałem, musiałbyś robić za przewodnika. Tylko gdzie w takim razie byłby punkt zbiórki?

w Ułężu :vampire:

też nie jechałem - ale droga wygląda na prostą

punkt zbiórki byłby wtedy po zjeździe z S2 na Piaseczno.

Z Bielan miałbyś chyba lepszą drogę S8 na S2 i do Ursynowa. Zjazd na Piaseczno, a potem Góra Kalwaria DK79 do Kozienic

W Kozienicach na wprost na DK48 na Dęblin i za Moszczanką mamy zjazd na motopark ułężowski. 

Tankowanie w okolicach Dęblina można wykonać

Ok. Twoja propozycja trasy wydaje sie wolniejsza ale być może oferująca ciekawsze widoki. O ile pamiętam DK79 to jednojezdniowa dwupasmowa droga bez pobocza o nawierzchni pozostawiającej wiele do życzenia😠Przeznaczmy nieco więcej czasu na podróż. 8:15 przy zjeździe z S2 na puławskiej?

Tankowanie można ogarnąć niemal pod torem. Jeśli nie byłeś to zaprowadzę.

ok 8:15

zjedź na puławską i szukaj pierwszego możliwego placu - będę granatową gsxf

no i polatane. Oponki zamknięte :)

tylko gdyby nie ten wypadek i śmigłowiec lądujący na torze to tak nudno by było.

miejmy nadzieję, że koleś z tego wyjdzie bez większego szwanku.

ja wziąłem papier ścierny i też oponki domknąłem, a pilnikiem po ślizgaczu podnóżka.

no i poznałem żonę grega - gregu masz zakaz jazdy na spotkania pbc bez tej drugiej połówki ;)

bo jak wiadomo jedna połówka na dwóch to "NIC"

Macie jakieś info odnośnie chłopaka z wypadku?

Abstrahując od tego wydarzenia, wg mnie to szkolenie było słabo zorganizowane (porównuję z pierwszym etapem w Toruniu 2014).