Skocz do zawartości

Osłona Na Tylne Koło

bartekbartlomiej
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, szukam pewnego rodzaju osłony na tylne koło. Dorzucam zdjęcie poszukiwanej części. Wiem że znaleźć to mogę na alledrogo i itd. Tylko że koszt tego to ok. 500 zł a piszę tutaj bo może ma ktoś coś takiego i jest mu zbędne ? Ewentualnie wie gdzie mogę taką używaną znaleźć ?  

post-7907-0-36267900-1427234458_thumb.jpg

Edytowane przez bartekbartlomiej

To chyba nie ten dział, wystaw ogłoszenie w dziale 'kupię'.

Koszt takiej z laminatu do malowania to sto parę pln, Puiga w czarnym albo karbonie to już 4-5 setek. Ja Puiga czarny połysk do 600-ki dorwałem na alledrogo używkę za coś ponad stówę. A więć trzeba czekać na okazje!

Z własnego doświadczenia odradzę taką osłonę. Czemu? A dlatemu że taka osłona zeżarła mi ranty opony tak drastycznie, że opona wiecznie wyglądała jakbym latał 24/7 na kolanie. I w końcu wywaliłem i kupiłem oryginalną osłonę łańcucha i jest spokój.

Wiesuaf a niby czemu akurat Ci ranty miało tak mocno niszczyć ? trochę dziwne :/

Wiesuaf: musiałeś coś popierdzielić przy montażu...

Z własnego doświadczenia odradzę taką osłonę. Czemu? A dlatemu że taka osłona zeżarła mi ranty opony tak drastycznie, że opona wiecznie wyglądała jakbym latał 24/7 na kolanie. I w końcu wywaliłem i kupiłem oryginalną osłonę łańcucha i jest spokój.

Może zamontowałeś osłonę od innej generacji wtedy byłoby to możliwe. lub miałeś założoną szerszą oponę?

Może zamontowałeś osłonę od innej generacji wtedy byłoby to możliwe. lub miałeś założoną szerszą oponę?

Tzn moim zdaniem na pewno zamontował od innego modelu. Dlaczego tak sądzę? Wahacz i nadkole powinno iść w tej samej linii. Jakby miał za szeroką oponę to orałby nią o wahacz a nie tylko o nadkole :) Ale może się mylę.....

Matras a myślisz będzie pasowac do 650 ta od 1200 ?

bartek. ja kupiłem najtańszą z aledrogo. pomalowałem strukturą i jest ok. 

moim zdaniem nie warto płacić  kilka 100 za firme

poluje na to od jakiegoś czasu, bo chciałem komplet pług i osłona - potem lakier :/

sprawa jest prosta, tylko trochę chęci:

jest firma (też na aledrogo) co robi we lwówku śl, tego typu szmery bajery z laminatu (mają np.: pług do bandita)

rozmawiałem z babką, że jakby jej podrzucić jakiegoś gotowca, to mogliby robić też tylną osłonę (mowa o 650/1250)

@Pavlacos - podrzuć firmę bo szukam do siebie pługa aby później pomalować.

Taki Hugger (właściwie dobrany i zamontowany :usmiech: ) to dobra jest rzecz. Od zeszłego sezonu mam pyramida i w okolicy amortyzatora sucho jest i syfu ryle nie ma

Moja nic nie obciera a zrobiłem z nią 5000 km  :usmiech:

allegro.pl/spojler-plug-owiewka-suzuki-bandit-650-gsf-dr409-i5155144734.html

Matras : To chyba ta, zadzwon zapytaj, byli tez na oldtimerze swojego czasu

bartek. ja kupiłem najtańszą z aledrogo. pomalowałem strukturą i jest ok. 

moim zdaniem nie warto płacić  kilka 100 za firme

No tak dlatego poluję na używaną i też samemu chce pomalować tylko chodzi o to żeby pasowała a sprawy wizualne sam załatwię :D

poluje na to od jakiegoś czasu, bo chciałem komplet pług i osłona - potem lakier :/

sprawa jest prosta, tylko trochę chęci:

jest firma (też na aledrogo) co robi we lwówku śl, tego typu szmery bajery z laminatu (mają np.: pług do bandita)

rozmawiałem z babką, że jakby jej podrzucić jakiegoś gotowca, to mogliby robić też tylną osłonę (mowa o 650/1250)

Też właśnie znalazłem jakiegoś gościa co robi to na allegro ale akurat do mojego dziorka nie miał formy i wspominał jakbym znalazł to by zrobił bez problemu i ok 135 zł :D

Taki Hugger (właściwie dobrany i zamontowany :usmiech: ) to dobra jest rzecz. Od zeszłego sezonu mam pyramida i w okolicy amortyzatora sucho jest i syfu ryle nie ma

Właśnie dlatego szukam takiego bajeru bo i to dobrze wizualnie wygląda i przy okazji jak wspomniałeś dobrą robotę robi :D

ja tego nie widziałem w używkach, a od czasu do czasu zaglądam.

robi to er max i puig, ale cena z kosmosu :/

miałem to w kawce i potwierdzam - sucho i elegancko, ale spasowanie jest faktycznie bardzo dokładne, także zamianki z innego modelu odpadają.

najlepiej kupić razem, coby razem pomalować :)

Nie pisz postów jeden pod drugim tylko cytuj poszczególne posty a później odpisuj na każdy jeden w jednym poście. Niepotrzebny robi się śmietnik :)

edzia:

Jeżeli chodzi o firmę z allegro odnośnie pługu to ja już u siebie miałęm zapisaną aukcję z pługiem od nich do swojej 600 :

http://allegro.pl/spojler-plug-owiewka-suzuki-bandit-600-1200-dr267-i5197740332.html

Edytowane przez Matras

To jest dokładnie ten sam sprzedawca co mój link z allegro. Wcześniej pisał o nim pavlacos

podoba mi się to! :) a chcecie malować pod kolor motocykla czy na czarny mat czy coś takiego? bo mi osobiście czarne się widzą ale nw jakby to w całości wyglądało :puknijsie: