Skocz do zawartości

Osłona Na Tylne Koło

bartekbartlomiej
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ładuje pod kolor motocykla. Całą rama niebieska, plastiki niebieskie więc czarny pług wyglądałby jak na kur*ie siodło.

Na próbę :D to może ktoś kto ma wrzuci tutaj i przefarbujemy w "pajntcie" :D

Kurde do mojego GSFa 650 nie robią... Będę dalej wypatrywał na alledrogo okazji :D

Moze sie ktos poswieci co ma i pozyczy dla formy. Najlepiej w kolor, mnie takie pseudo karbonaty nie leżą

• 1 month later...

Tzn moim zdaniem na pewno zamontował od innego modelu. Dlaczego tak sądzę? Wahacz i nadkole powinno iść w tej samej linii. Jakby miał za szeroką oponę to orałby nią o wahacz a nie tylko o nadkole :) Ale może się mylę.....

Sorry za półroczne opóźnienie w odpisaniu :P

To było normalne do tej generacji (porównywane z innymi bandziorami pod ace cafe), wszystko się zbiegało tylko problem był w słabej sztywności konstrukcji + ciągłym poruszaniu się obejmy wahacza na nim samym (dzięki temu mam teraz pięknie podrapany wahacz że aż rdza łapie). Osłona latała od prawej do lewej, więc początkowo próbowałem ją dociągnąć trytytkami do podnóżków pasażerów (tzn naciągnąć to). Założył to ktoś wcześniej i to duuużo wcześniej bo zdążyło to narobić niemałych szkód.

• 4 months later...

Witam, odgrzebałem temat szukając takiej owiewki pod silnik (pług) do B12,5 niestety można znaleźć tylko markowe i drogie typu PUIG. Przytoczony sprzedawca ma do B6, B6,5 i B12 ale nie do B12,5 :/ czy próbował ktoś montować do B12,5 taki pług z B6,5? Jest szansa że będzie pasował?

Jak ktoś ma jakiś namiar to chętnie przygarnę, rzez zimę trzeba pomyśleć o odświeżeniu wizerunku moto.

Z tego co pamiętam to jest gdzieś na forum wątek o B12,5 z piecem od B6,5 (taki składak ktoś kupił). Skoro piec dało się przełożyć to czemu spojler miałby nie pasować? Z resztą w tym wątku są dokładnie opisane różnice w mocowaniach silnika do ramy - może rozjaśni Twoją sytuację.

Z tego co pamiętam to jest gdzieś na forum wątek o B12,5 z piecem od B6,5 (taki składak ktoś kupił). Skoro piec dało się przełożyć to czemu spojler miałby nie pasować? Z resztą w tym wątku są dokładnie opisane różnice w mocowaniach silnika do ramy - może rozjaśni Twoją sytuację.

Ok dzięki, jakbyś jeszcze zapodał linka to byłoby mega :)

Ok dzięki, jakbyś jeszcze zapodał linka to byłoby mega :)

No to niech będzie mega... Proszę: http://polishbanditcrew.pl/topic/24234-r%C3%B3%C5%BCnica-gsf-650-a-gsf-1250-silnik/

Jak znajdziesz czego szukałeś to możesz dać plusa :P

• 7 months later...

Witam,

Panowie, (Panie ew jesli jakies sa na forum ) czy mogbym prosic o zmierzenie w cm jak sie u was ma odlegosc opony do tylnego zadupka ? Tj od opony do tego wgebienia w zadupku w najkrótszą drogą ? U mnie  oponka wg standartowych rozmarow ale zadupek jest przerabiany czyt ktos obciał ta podsawke pod nr rej.  Pytam  tylko dlarego żę: kupiłem na alle drogo ( wierzcie mi dawwwwwno temu) taki wynalazek jw opisywany acesoryjną osłonę łańcucha + błotnik. Problem w tym że jak posmarowałem smarem w spreju to zaczeło chalapać po wszstkim a dotąd jezdziłem bezosłony łacucha itp. No i właśnie chciałem ten wynalzek zazmonować (opisywany na tym formum) co by mnie i moto chronił przed tym smarem. Problem w tym że na najdrobniejej przeszkodzie przy nie wielkich prędkościach( czyt. spacerowych przejażdzach przez  krawężnik pod blokiem) dobija mi nowo zamontowany błotnik o zadupek. Wiadomo lakier na błotniczku sie obija i nie będzie to juz ładnie wyglądać pal licho pomaluje jescze raz tylko to nie może sie dotykać.  Dobra czytałem o ustwieniec zawieszenia  w poscie na:Zawieszenie Motocykla - Działanie I Regulacja :Rozpoczęty przez jab2, sie 21 2014 22:49 ale to sie nie  ma nijak do mojego problemu co innego problemy zawieszeniem  i prowadzenim moto. Jakimś super specem to nie jestem ale przed montażem tego ustojstwa było ok tj komfot jazdy + prowadznie  = OK. Ustawienia zawieszenia są tyko dla mnie, nie jeżdze z pelecaczkiem pal licho jeśli sa złe wg innych  tj dla mnie ok, a jakby  kto inny by je  uznal do d**y też jestem wstanie uwierzyć. Miał ktoś kiedyś taki problem?

Jak dla mnie to źle smarujesz łańcuch że Ci chlapie po wszystkim...:P sprawdz wysokość siedziska wg katalogu, może masz założone kości obniżające i dlatego przyciera, oslone masz dedykowaną do bandita?

Witam,

Panowie, (Panie ew jesli jakies sa na forum ) czy mogbym prosic o zmierzenie w cm jak sie u was ma odlegosc opony do tylnego zadupka ? Tj od opony do tego wgebienia w zadupku w najkrótszą drogą ? U mnie oponka wg standartowych rozmarow ale zadupek jest przerabiany czyt ktos obciał ta podsawke pod nr rej. Pytam tylko dlarego żę: kupiłem na alle drogo ( wierzcie mi dawwwwwno temu) taki wynalazek jw opisywany acesoryjną osłonę łańcucha + błotnik. Problem w tym że jak posmarowałem smarem w spreju to zaczeło chalapać po wszstkim a dotąd jezdziłem bezosłony łacucha itp. No i właśnie chciałem ten wynalzek zazmonować (opisywany na tym formum) co by mnie i moto chronił przed tym smarem. Problem w tym że na najdrobniejej przeszkodzie przy nie wielkich prędkościach( czyt. spacerowych przejażdzach przez krawężnik pod blokiem) dobija mi nowo zamontowany błotnik o zadupek. Wiadomo lakier na błotniczku sie obija i nie będzie to juz ładnie wyglądać pal licho pomaluje jescze raz tylko to nie może sie dotykać. Dobra czytałem o ustwieniec zawieszenia w poscie na:Zawieszenie Motocykla - Działanie I Regulacja :Rozpoczęty przez jab2, sie 21 2014 22:49 ale to sie nie ma nijak do mojego problemu co innego problemy zawieszeniem i prowadzenim moto. Jakimś super specem to nie jestem ale przed montażem tego ustojstwa było ok tj komfot jazdy + prowadznie = OK. Ustawienia zawieszenia są tyko dla mnie, nie jeżdze z pelecaczkiem pal licho jeśli sa złe wg innych tj dla mnie ok, a jakby kto inny by je uznal do d**y też jestem wstanie uwierzyć. Miał ktoś kiedyś taki problem?

Może jakaś fotka? Wtedy można by coś więcej na ten temat powiedzieć . Mam B12.5 u mnie to tak wyglada

5274f984bd6c5f156fa7e9b352ac937e.jpg

Miałem Puiga mam teraz taką oryginalna z SUZUKI i oryginał lepiej wykonany i materiał lepszy.