Skocz do zawartości

Nowe Przepisy..

Gość kien
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ma ktos konkretne informacje na temat nowych przepisow za predkosc o za brak prawka od kiedy wchodza w zycie???

Z tego co czytałem ostatnio nadal trwają prace nad ustawą ale mogę się mylić 

"Projekt ustawy był już dwukrotnie opiniowany w zakresie zgodności z prawem Unii Europejskiej, teraz trwają konsultacje międzyresortowe. Ich finałem może być modyfikacja lub odrzucenie projektu. Jednak najbardziej prawdopodobnym jest skierowanie nowych przepisów pod obrady Sejmu. Wówczas koalicja rządząca może przegłosować zmiany i skierować je do podpisu Prezydenta. Ustawa w zakładanym projekcie wchodzi w życie po upływie 6 miesięcy od dnia ogłoszenia."

Tu masz ścieżkę legislacyjną, bo chyba o tym projekcie mówicie:

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=3156

W dniu 5 marca "skierowano do: Komisji Nadzwyczajnej do spraw zmian w kodyfikacjach, z zaleceniem zasięgnięcia opinii Komisji Infrastruktury". Czyli - sprawa w toku.

Popieram, brakuje tylko kary chłosty

W czym problem? Jeśli jeździ się przepisowo nie narażając innych uczestników ruchu, nie ma się czego bać.

niech pierwszy rzuci czymkolwiek kto nigdy nie przekroczył o 50 prędkości :driving_moto:  wiadomo w jednych miejscach to zagraża mniej w innych bardziej a w innych to debilizm, ale to dla policjanta chyba bez znaczenia

może być cegłówka w tego złego co naraża innych

ale o co chodzi? nie daj się złapać jak murzyn w siatkę i po problemie :D

Oby tylko zmiana przepisów sprawiła, że jeden z drugim się zastanowi zanim ruszy na miejski terror...

Obawiam się, że tylko przez pierwsze tygodnie/miesiące obowiązywania będzie efekt, a potem znowu wszystko wróci do 'normy'.

Kara publicznej chłosty na pewno działałaby dłużej.

oby tylko zmiana przepisów nie sprawiła, że będą one mocno nadużywane przez zbyt ambitnych policjantów,

myślę tu o miejscach gdzie zagrożenie jest znikome, ale z bloczku dobrze kartki schodzą 

Niestety, wszędzie, po obu stronach barykady, występuje czynnik ludzki - bardzo zawodny.

Oby Kien nigdy nie stworzył sytuacji, w której musiałby się przekonywać o ostrości nowych przepisów (niekoniecznie poprzez jeżdżenie zawsze zgodnie z przepisami ;) to pozostawmy hardkorom takim, jak ja).

I myślę, że skoro otrzymał odpowiedź na swoje pytanie, można śmiało zamknąć temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.