Skocz do zawartości

Nowy Tekstyl Modeki

radzior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No to na nowy sezon zanabyłem taki oto zestaw turystyczny tekstylny:

http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/westport/277//

oraz spodnie:

http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/sporting/75//

kolor czarny.

pierwsza jazda i wrażenia bardzo pozytywne.

Po zmianie ze skóry to moim zdaniem niebo, a ziemia na rzecz komfortu. Skóra nie dawała mi tego czego potrzebowałem czyli: elastyczność, ilość kieszeni i kombinacje z dopasowaniem do warunków pogodowych.

Tu mam wypinaną membranę i podpinkę ocieplającą a system wentylacji w kurtce jest aż nadto wydajny. ochraniacze na łokciach i ramionach certyfikowane, na plecach musiałem dokupić Sas-tec,a, więc ochrona jest już OK.

Oczywiście to tylko krótki test, zobaczymy jak zestaw się będzie spisywał w trudniejszych warunkach atmosferycznych. Cena...po negocjacjach dałem nieco mniej niż podaje producent na stronie www. Kupione na motobajzlu w wawie.

Ja spinam takie spodnie z Modeka pace i tez polecam taki zestaw :)

będziesz zadowolony, w moim laserpro z wpiętą membraną nie przepuści nawet kropli

Zrobiłem w niej 7500km. temperatury 0-35 stopni. Ani mocno zmarzłem ani się nie ugotowałem. Z membraną w konkretnym deszczu jechałem ze 40 minut i nie przesiąkła, bez membrany po jeździe w burzy wyglądałem jak topielec...Na razie nic się nie pruje nic nie odpada. Też dokupiłem sas-teca, bo gąbka to za mało. Plus,że można ją dopasować paskami.

A zapomniałbym, nie myślałeś o spodniach westport? Miałbyś komplet i trzecią warstwę w spodniach! Jak ja kupowałem niestety jeszcze nie było :(

Edytowane przez ar1tur

A zapomniałbym, nie myślałeś o spodniach westport? Miałbyś komplet i trzecią warstwę w spodniach! Jak ja kupowałem niestety jeszcze nie było :(

mierzyłem najpierw spodnie westport,tak żeby do kompletu wszystko było,  ale o dziwo nie bardzo mi leżały. Coś z krojem było nie tak. Za to te co wziąłem są z wyższego modelu i leżą idealnie(kuźwa, żeby spodnie były droższe od kurtki). Ciekawostka jest taka, że kurtka jest rozmiaru XL a spodnie XXL :zeby: :zeby: a raczej mam więcej w kałdunie niż w dupie :vampire:

no i nie potrzebuje dodatkowego ocieplenia w gaciach, mam w razie co ciepłe rajstopy Bruebecka :) Bo najważniejsze to mieć dobre rajstopy!!!

rajtuzki bierz tylko z lajkrą i z paskiem z tyłu

nogi wydają się dłuższe :-P

a jak jeszcze szpilki założy...

A zestawik fajny :D

Tez go oglądałem. Tylko przestraszylem się ze robaki będą średnio na nim się prezentować. Ale tak to bardzo zacny

• 2 months later...

Mam podobną kurtkę Modeka Ventura GT i teraz wiedzę, że przepłaciłem :slash: Za swoją kufajkę dałem 1300zł ... Rozćtaplane robale niestety na niej widać, ale z drugiej strony jasny kolor wpływa na "+" jeśli chodzi o widoczność. Trzeba ją poprostu częściej prać.