Skocz do zawartości

2 Notebooki

suzikala-Marcin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

no nie każda firma jest na jednym poziomie ja miałem fujitsu siemens tak jak moich 4 kumpli każdemu coś się jebie

A nie zgodzę się.U mnie młody już 2 lata używa Fujitsu Simens czy jak to się tam pisze i nic się nie połamało.A przepraszam bateria kucnęła.I zakłądając że 12 latek raczej nie dba o sprzęt Tam pieprze torbą z lapkiem to znowu katuje coś na tej nieszczesnej klawiaturze aż lapek podskakuje a jednak nadal działa.To tylko kwestia egzemplarza.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Cielak

6

• paluch

4

• Kukuryku

8

zawiasy szybko latają sprawdź w swoim i sam zobacz no i bateria w fujitsu to standard

bateria w fujitsu to standard

Że tak się wtrącę odnośnie baterii to wszystko zależy jak kto ją eksploatuje. Jeśli ktoś męczy baterie doładowywaniem zamiast ładować ją od zera lub ładuje na włączonym sprzęcie to nie ma co się dziwić że bateria nawet Della potrafi po pół roku trzymać mniej niż 20 minut. Robię w branży IT i już nie jedną baterię zajechaną przez użytkownika widziałem ;)

A co do zawiasów to tak samo duży wpływ ma na ich żywotność sposób otwierania lapa. Trzymając za środek matrycy tak szybko ich nie rozjedziemy.

Co do baterii to raczej wiem jak się z nimi obchodzić ;)

Po prostu się jej kucnęło i już. Nie zwalam tego na producenta tylko po prostu się zużyła.W moim lapku do pracy bateria dział już 4 rok i nadal trzyma.Zawiasy też całe co prawda wygięła się obudowa na środku od używania.Touch Pad już wytarty ale jeszcze dycha.To co mam napisać że HP to smieć bo się obudowa zdeformowała? Lapka trzeba kupic do takich celów do jakich ma byc przeznaczony.Jeżeli gierki to nie wszystkie na lapkach działają.Jeżeli obróbka grafiki też trzeba dobrac o odpowiednich parametrach.Jezeli praca w terenie tez wybiera się inny model.

Że tak się wtrącę odnośnie baterii to wszystko zależy jak kto ją eksploatuje. Jeśli ktoś męczy baterie doładowywaniem zamiast ładować ją od zera lub ładuje na włączonym sprzęcie to nie ma co się dziwić że bateria nawet Della potrafi po pół roku trzymać mniej niż 20 minut. Robię w branży IT i już nie jedną baterię zajechaną przez użytkownika widziałem ;)

A co do zawiasów to tak samo duży wpływ ma na ich żywotność sposób otwierania lapa. Trzymając za środek matrycy tak szybko ich nie rozjedziemy.

ja jak tylko mogę to staram się wyciągać baterię podczas pracy na kablu i jak mówisz jak się naładuje to odłączam zasilacz, jadę na baterii i potem podłączam zasilacz jak już jest schyłek mocy,

ale dlaczego nie można ładować wyłączonego lapka???? :blink: bo parę razy mi się to zdarzyło ...

Chyba chodziło o "ładowanie" pełnej baterii, co jest niezdrowe dla ogniw. Ludzi ,którzy rozładowywują baterię do zera podziwiam (to nie dla mnie ;) ) , aczkolwiek życie ogniw się wtedy faktycznie wydłuża.

Największy wpływ ma jednak konstrukcja, są modele lapków gdzie zawiasy są najzwyczajniej źle zrobione i nawyk otwierania klapy za środek nic nie da, po czasie i tak sie rozwalą, może nawet polecą też plecy matrycy ;) Taka konstrukcja jak w Thinkpadach jest dobrze przemyślana, dlatego niezmieniona od lat :D

@Tomek - będziesz miał jakiś problem ze swoim Fujitsu wal jak w dym :D

Edytowane przez Hubson

@Tomek - będziesz miał jakiś problem ze swoim Fujitsu wal jak w dym :D

Jak dostać się do baterii podtrzymującej pamięć? Jest jakiś myk ? Rozkręciłem lapka ale coś trzyma płytę do obudowy.Co prawda mała gimnastyka i można wymienić bateryjke ale może można to jednak rozebrać.Wyczyścił bym młodemu dokładnie wszystko :)

Jak dostać się do baterii podtrzymującej pamięć? Jest jakiś myk ? Rozkręciłem lapka ale coś trzyma płytę do obudowy.Co prawda mała gimnastyka i można wymienić bateryjke ale może można to jednak rozebrać.Wyczyścił bym młodemu dokładnie wszystko :)

PW z konkretami o modelu ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.