Skocz do zawartości

Ilm - Ocena Trzech Bandytów Z Małopolskiego

ilm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wpadły mi w oko trzy gsxF , czy coś możecie ze zdjęć wywnioskować? jutro dostane detale ale może ktoś z was zna ludzi którzy śmigają tymi sprzętami:

oto one:

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsxf-650f-givi-gps-2007-bandit-CID5-ID8BLwT.html#9c3313525c- minus jest taki że jak człowiek kupił to nic w niego nie wsadził więc śmigał bez refleksyjnie. plus taki że z polskiego salonu , trzeci właściciel.

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx-f-katana-k9-duzo-dodatkow-zadbana-gsx650f-gsxf-CID5-ID9SOct.html#5ad544e137- świetne dotatki ale podobnie, kupił sobie sprowadzony z takim wyposażeniem to na bank był bity, no i sobie jeździł i mówi że w okolicach 100-120 Km mu łapie drganie kierownicy - może być wyważenie koła ale może być i rama krzywa. moto już stoi wiec moze byc cos nie ten teges bo z takim wyposażeniem to powinno mu od razu zejsć

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx650f-CID5-ID9KMUb.html#9c3313525c- tutaj człowiek jest pierwszym właścicielem w polsce, sprowadzony z Francji (źle to wróży), kupił od handlarza ale podobno pomagał mu w zakupie ktoś z waszego forum o nicku LECHU. jeśli takowy tu jest to prosiłbym o kontakt - sam też bo poszukam by coś się o moto dowiedzieć. no dziwny jest ten moto , wydech mi się wydaje nieoryginalny, lusterka i migacze też (choc to nie waga chyba ze wymiane po szlifie), opony podobno obie z 2008 roku wiec przebieg oryginalny ale obie do wymiany. człowiek pisze ze uzytkowanie turystyczne ale nie ma nawet stelaża. na motocyklach zupełnie sie nie zna, mówi że póśmigał nim 4k i chce zmienic bo przestaszył się bo omal nie miał wypadku i odstawił moto. brzmi wiarygodnie.

prosze o jakieś refleksje, jeśli jest ktos z okolicy kto za dobra flaszke by chciał mi potowarzyszyc w oględzinach tych motorków to w małopolskim to też dajcie znac. jutro bede miał dokłądniesze fotki tego pierwszego i trzeciego. jeśli też ktoś zna fajnego GSXF 650 albo super zadbanego bandita 1250 w dobrym roczniku to dajcie również znać.

pozdrawiam i  z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez ilm

Napisano (edytowane)

ok posyłam więcej fotek pierwszego bandita, tego z  wolbromu

wg mnie zaśniedziałe kolektory, śrubki, łańcuch i opony do wymiany, dekiel lekko zarysowany, półki w porządku, wymienione nieoryginalne lusterka, migacze i wydech (ten wydech to nie wiem co to). tarcze niezłe, przebieg raczej autentyczny, bak bez wgniot. tlenek glinu na felgach :(. w ogóle to kurcze z francji to lecą mocno przerdzewiałe sprawy.

dawajcie swoje opinie na temat tego co widzicie

_0000_20150519_163419.jpg.jpg

_0001_20150519_163607.jpg.jpg

wzory_0000_20150519_163048.jpg.jpg

wzory_0001_20150519_163124.jpg.jpg

wzory_0002_20150519_163153.jpg.jpg

wzory_0003_20150519_163203.jpg.jpg

wzory_0004_20150519_163208.jpg.jpg

wzory_0005_20150519_163219.jpg.jpg

wzory_0006_20150519_163430.jpg.jpg

wzory_0007_20150519_163439.jpg.jpg

Edytowane przez ilm

wydech taki ja mam w oryginale ;)

ksenon do przywrócenia na żarówkę - dla mnie to minus :(

Edytowane przez syku

Napisano (edytowane)

ale ty masz syku 1250  , ja widziałem w tych modelach taki wydech:

http://p2m.mbike.com/000/002/481/73880579.jpg

tzn te fotki co wstawiłem to są z motocykla z trzeciego ogłoszenia

Edytowane przez ilm

Offtop: Uwielbiam teksty w stylu "ma wyposazenie ale jeszcze sie nie sprzedal to musi byc cos nie tak" :D

Witam!

Ten sprzęt z Wolbromia jest mojego kolegi - testowałem go w zeszłym sezonie, w tym jeszcze nie było okazji. Wtedy był prosty i spisywał się bez zarzutu teraz pewnie podobnie :) Nic nie szarpało, przerywało itp. Mogę go w zupełności polecić i nie jest to jakaś sztuczna reklama. Jednym słowem warto pojechać, obejrzeć na żywo a nawet trochę ponegocjować.  

Kornelio z off topa nie ucz ojca dzieci robic :-) po telefonie sie okazalo że łapie shimmę prz 100-120km wiec cos jest nie tak a ja znam "okazje" bo jak sie pojawiaja na necie to znikają tego samego dnia albo góra tydzień. mi śmignął taki jeden gsxf z czeladzi, jeden vfr z warszawy i jeszcze jeden moto co od razu widziałem że to jest okazja ale one od razu znikają. takze cos wtym jest ze jak jakies moto jest mega wypasione i nie schodzi przy cenie podobnej do reszty to powinno wzbudzic czujnosc.

Lechu ten własciciel mówił o tobie i wezmę twój głos pod uwagę i własnie wklejam fotki z tego moto.

_0001_20150519_163241.jpg.jpg

_0001_20150519_163344.jpg.jpg

_0002_20150519_163247.jpg.jpg

_0002_20150519_163618.jpg.jpg

_0003_20150519_163254.jpg.jpg

_0006_20150519_163640.jpg.jpg

_0007_20150519_163645.jpg.jpg

_0010_20150519_163740.jpg.jpg

Okazje znikają tylko wtedy jeżeli są wystawione w atrakcyjnej cenie. A jeżeli sprzęt jest zdrowy ale ma odpowiednią cenę to stoi i stoi - najczęściej :)

Mój się sprzedawał rok :D 

A za jego cenę to była świetna okazja :) 

moze po prostu każdy ma z nas inne doświadczenia z rynkiem wtórnym.

Okazje znikają tylko wtedy jeżeli są wystawione w atrakcyjnej cenie. A jeżeli sprzęt jest zdrowy ale ma odpowiednią cenę to stoi i stoi - najczęściej :)

święte słowa - patrzmy na QQ vel kukuryku vel klekuryku vel najukochańszy_najwspanialszy_mod_po_radziorze (wazeliny nigdy za wiele)

stało i stało bo nie chciał go sprzedać a wszyscy wiedzieli że jest "gitez-majonez" ;)

no dziwny jest ten moto , wydech mi się wydaje nieoryginalny, lusterka i migacze też (choc to nie waga chyba ze wymiane po szlifie), opony podobno obie z 2008 roku wiec przebieg oryginalny ale obie do wymiany. człowiek pisze ze uzytkowanie turystyczne ale nie ma nawet stelaża. na motocyklach zupełnie sie nie zna, mówi że póśmigał nim 4k i chce zmienic bo przestaszył się bo omal nie miał wypadku i odstawił moto. brzmi wiarygodnie.

Hehe wszystko to co napisałeś to po trochu prawda, lusterka i migacze nieoryginalne, mocowanie tablicy też. Jeżeli chodzi o użytkowanie to tak po prawdzie ten motocykl chyba więcej u niego stoi niż jeździ - jak trochę popada to już w ogóle nie wyciąga go z garażu. Na 100% nie był katowany itp. dlatego myślę, że warto się po niego wybrać. Ale mogę być nieobiektywny :)

edit: a i jeszcze jedno: wg. mnie zdanie "użytkowany turystycznie" zmieniłbym na "latanie wokół komina"  :zeby:

Edytowane przez Lechu

No turystycznie on nie lata skoro nie ma nawet stelaża. Boje sie ze jeżdżąc nie smarowali łańcucha. Ale w gruncie rzeczy nie martwię sie tym jak on go przez 4tys posiadania użytkowości tylko co sie z nim działo we Francji.

Moje b12 jest w super stanie technicznym...lac i jeździć z zewnątrz niestety nie jest jak z salonu bo to 97r...ale stoi od października a zainteresowanie praktycznie żadne...wisi juz i tak za cenę mniejsza niz mnie kosztowal jego zakup i ogarniecie aby można bylo bezpiecznie jeździć ale ludzie tego nie doceniają a ci którzy to doceniają chca juZ cos młodszego....

A co myślicie o tych fotkach?

O fotkach?

Jak dla mnie, to przydałby im się filtr polaryzacyjny, wyższa wartość przesłony i dłuższy czas naświetlania...

:lol: 

Silnik umyty, więc nic nie widać, sety wyglądają, jakby nie przejechały więcej niż 1000km (w porównaniu z moimi), napęd do wymiany.

Trza odpalić, posłuchać i się przejechać.

Widać po rdzy, że to moto stało długo (być może jeszcze we Francji) a po tym jak wygląda chociażby łańcuch widać, że obecny właściciel raczej o sprzęt nie dbał. Osobiście nie jestem fanem pucowania kolektorów, ale te to już wyglądają fatalnie.

Na dzień dobry będziesz musiał włożyć pewnie ze 2 - 2,5k na opony, napęd i podstawowy przegląd.

Napisano (edytowane)

w przypadku tego moto to wiem ze 500 zł na jedna opone, 500 zł na drugą oponę, 500 zł napęd, wymiana oleju z 400 zł (bo oczywiscie nie wymieniał oleju własciciel na nowy sezon). te kolektory wyglądaja fatalnie ale wszystkie motocykle z francji wyglądaja jak kupa w tej kwestii. śrubki od zacisków tez do wymiany bo tez chwyta je rdza. no ale koleś chce troche zejsc z ceny wiec to jest do zastanowienia jeśli jest prosty i nie skatowali go nieodwracalnie przez te 17k . czatuje na fotki od innych motocykli choć tam niechętnie coś je robią. chce za jednym razem wszytskie trzy objechać jeśli ktos sie zna na tym modelu i jest na małopolskim i chciałby na taką wycieczke sie zabrać za naprawdę dobrego wiskacza czy innego grey goose'a to proszę o kontakt.

pytanie do lecha gdzie było bite, bo nie ma szans zeby sprowadzony motocykl nie był bity, pytanie tylko w jaki sposób był uderzony i czy lechu ma wiedze na ten temat jak go dobierał.

Edytowane przez ilm

Poprzedni właściciel wymienił lusterka, kierunki i mocowanie tablicy - wg mnie musiało coś być, chyba delikatny szlif na prawo, bo raczej nikt nie wymienia lusterek z dobrych oryginalnych na takie w których mało co widać  :zeby: Na pewno minusem jest to, że od kupna moto do dnia dzisiejszego nic w niego nie było inwestowane. Z tego co pamiętam te bodajże dwa lata temu podczas zakupu ten GSXF wywarł na mnie dobre wrażenie, mogłoby tak pozostać gdyby właściciel o niego zadbał. W garażu mam WSK-ę, która już od 10 lat czeka na remont i ma łańcuch w lepszym stanie (ale tego mu nie powtarzaj hehe). Ja na Twoim miejscu bym się targował, bo pewnie opuści cenę na laczki i nowy napęd.

(...)wymiana oleju z 400 zł (bo oczywiscie nie wymieniał oleju własciciel na nowy sezon). (...).

:zdziwiony:

Jaki olej chcesz lać?

Jaki olej chcesz lać?

ilm leje najlepszy - z pierwszego tłoczenia i to na zimno - "kuyawsky" czy jakoś tak

Edytowane przez syku

Jaki olej chcesz lać?

tyle biorą za wymiane w aso.

ok przeszacowałem , liczmy 200 zł :-)

Temat do zamknięcia, skończyło sie na gsx 1250 sa rocznik 2011 - syku cierpi :)

radziorro. qq dajcie mu bana
powód jakiś znajdziemy. nie ma bata aby nie złamał jakiegoś punktu regulaminu pbc

a serio gratki. dawaj zdjęcia jak odbierzesz z serwisu

edit

i nie "gsx 1250 sa" tylko "gsx 1250 fa" 

Edytowane przez syku