Skocz do zawartości

Prezent Urodzinowy

tomekkj12
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tak dawno miałem 40 urodziny. Miałem sobie wybrac prezent. Padlo na intercomy.

I są! Ale czy jestem szczęśliwy to nie wiem tak do końca. Pierwsza trasa Konstancin Zamość Konstancin w ostatnią sobotę. Siadamy rano 7.15 myślę sobie nareszcie! I zaczęło się. slysze? Co myslisz o remoncie. W tym roku? Podłogę będziemy zmieniać? Jaki kolor? Po kilkunastu pytaniach i braku odpowiedzi pada stwierdzenie. TY MNIE NIE KOCHASZ! Chba je oddam do sklepu puki jeszcze mogę!

ps A żonę kocham

zrób ten remont! zmień podłogę, kolor stary dąb!

następne latanie będzie przyjemne i miłe :P

(...)

ps A żonę kocham

czyją?

a mogła zabić ;)

Edytowane przez syku

No i od razu widać,że Ty to jeszcze młody jesteś i nie znasz życia (małżeńskiego) :p:

Oczywiście wytłumaczyłeś żonie, że w twoim interkomie mikrofon się zjebutał :usmiech: ? BTW u siebie też mam remont do zrobienia, za który nie mogę się zabrać...

Żona opowiada mężowi historyjkę. Mąż zainteresował się: - Czy ty czasem nie zmyślasz, kochanie?
Żona:
- Ja zmyślam? To znaczy, chcesz powiedzieć, że mówię nieprawdę? Mówię nieprawdę - znaczy łżę. Jest takie powiedzenie - "łżesz jak pies". Draniu! Nazwałeś mnie suką

]czyją?

a mogła zabić ;).

No tak byłem na straconej pozycji

Edytuj posty tomek zamiast pisać jeden pod drugim, a remont trzeba zrobić. Kolor podłogi poznasz jako ostatni :)

wysłane dzięki Xperia Z1 Compact

Dobre , miód dla twoich uszu :zeby:

oddaj interkom! :D

po remoncie będą następne, niecierpiące zwłoki tematy :D

oddaj interkom! :D

po remoncie będą następne, niecierpiące zwłoki tematy

Chyba sie posłucham i tak zrobię.

Ciekawe jaki powód wymyślisz, żeby oddać prezent, który kochana żona Ci kupiła, i zapewne w pocie czoła na niego zarabiała...

Ciekawe jaki powód wymyślisz, żeby oddać prezent, który kochana żona Ci kupiła, i zapewne w pocie czoła na niego zarabiała...

toś pomógł :P

drobne doświadczenie z płcią przeciwna mam..i jak strzeli potem focha to zapomni o "jeździe" ;)

Ja mam w takich sytuajcach opracowaną technikę.

Nazwałęm ją : "Przytakuj - ignoruj"

Teraz Panowie to juz pozamiatane. Mam inny sposób. Poprostu co jakiś czas będę kiwał głową na tak a czasami na nie. A intercom będzie wyłączony

Tomek, ustal z żoną zasady, że jak jesteście na przejażdżce, to nie gadacie o tym co trzeba zrobić, naprawić itp... to jest Wasz relaks, a nie pitolenie. Żona powinna zrozumieć. 

A jak nie zrozumie... cóż - widziały gały co brały :D

PS. i zrób ten remont, ja wiem że jak facet powie że coś zrobi to zrobi, nie trzeba mu przypominać co pół roku... :P

Edytowane przez nikamo

Nie tak dawno miałem 40 urodziny. Miałem sobie wybrac prezent. Padlo na intercomy.

I są! Ale czy jestem szczęśliwy to nie wiem tak do końca. Pierwsza trasa Konstancin Zamość Konstancin w ostatnią sobotę. Siadamy rano 7.15 myślę sobie nareszcie! I zaczęło się. slysze? Co myslisz o remoncie. W tym roku? Podłogę będziemy zmieniać? Jaki kolor? Po kilkunastu pytaniach i braku odpowiedzi pada stwierdzenie. TY MNIE NIE KOCHASZ! Chba je oddam do sklepu puki jeszcze mogę!

ps A żonę kocham

Ja pamiętam nasz pierwszy wspólny wyjazd - Berlin - Praga - Wiedeń (Viking też pamięta bo mu w Pradze Hayka padła).

Dzięki temu, że w "trasie" było cicho to na postojach było mnóstwo tematów do obgadania, to co co się działo po drodze, jakie plany dalej etc.

W kilka miesięcy później, podczas podróży do Szwecji, już wyposażeni w interkomy ... z jednej strony fajnie że na bieżąco można komentować ale z drugiej, a to mikrofon nie działa jak powinien, a to się rozłączył, a to ktoś zadzwonił ...

Ostatecznie mam mieszane uczucia czy teraz jeździć "z" czy "bez".

Krzyś D.

Moja małżonka (chyba z racji zawodu) zdaje sobie sprawę, że facet jest jednostką jednozadaniową i dla własnego bezpieczeństwa nie rozprasza mnie takimi tematami w czasie jazdy (nieważne czy to moto, czy samochód).

Ale tak jak Nikamo napisała, wyjaśnij żonie (tylko dyplomatycznie!), że w czasie jazda motocyklem musisz być mega skupiony i gdy zaczniesz analizować w głowie problem remontu (czy inny), to możesz spowodować wypadek, a niedarowałbyś sobie, gdyby coś jej się stało z TWOJEJ winy. Jak jej powiesz, że to jej gadanie może być przyczyną wypadku, to ŚPISZ W STOŁOWYM! ;)

Wiesz troszkę inna sytuacja jest u mnie. Ja zawsze wyjeżdżam z domu w poniedziałek wracam w piątek czasami w sobotę. Ti chce się kobicina wygadac

• Upvote 1

to może byś zadzwonił do żony w tygodniu pogadać? :P

tak czy owak, jak jedziecie na przejażdżkę to powinna być umowa że nie gadacie o rzeczach które trzeba zrobić, naprawić, kupić... relaks to relaks. i albo postawisz sprawe jasno, albo się będziecie męczyć.

to może byś zadzwonił do żony w tygodniu pogadać? :P

tak czy owak, jak jedziecie na przejażdżkę to powinna być umowa że nie gadacie o rzeczach które trzeba zrobić, naprawić, kupić... relaks to relaks. i albo postawisz sprawe jasno, albo się będziecie męczyć.

Dzwonie kilka razy dziennie. Nikt sie nie męczy cala sytuacja była z przymrużeniem oka

• Upvote 1
  • Downvote 1

sorki Tomku za przyznanie ujemnej reputacji - kliknąłem przez przypadek jak mi się strona odświerzała

za to dałem plusa na poście powyżej - aby wyzerować - SORKI

sorki Tomku za przyznanie ujemnej reputacji - kliknąłem przez przypadek jak mi się strona odświerza

za to dałem plusa na poście powyżej - aby wyzerować - SORKI

Ok. Bo juz sie zastanawiałem czym Ci podpadlem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.