Skocz do zawartości

Cieknie Wtrysk ? Dolot ?

Gość deebo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/12058-136249903-5-644x461-suzuki-bandit-650-dolnoslaskie/

Witajcie

Panowie mam pytanko na linku umiesciłem zdjecie poglądowe mojego zapytanie

otóż dzis zauważyłem ze z pola zaznaczonego na biało cieknie mi maź ciezko mi jest okreslic czy to paliwo czy olej , ale wydaje mi sie ze paliwo. Kiedy cieknie skupia sie na karterach za cylindrami .

Na czerwono zaznaczyłem srubkę która być moze jest do dociśniecia opaski  z której leci bo ewidentnie jak przejade pod tym palcem jest mokro

mieliscie taki przypadek ? Dokrecic ta śrubkę ? czy cos z uszczelką moze sie dziać ?

Pozdrawiam

Jeśli tam się poci,to ją dokręć i kontroluj czy jest poprawa.

U mnie tak było i tak jest. Dociagniecie poprawia sprawę. Może nie w 100% ale sporo. Miałem tak w b6.5 z 2010 i mam tak w b12.5 z 2009. Według mnie typowa sprawa.

Jeśli tam się poci,to ją dokręć i kontroluj czy jest poprawa.

Tylko delikatnie, bo wiecej szkody narobisz

miałem tak samo. ale samo przestało i jest git

na 100% cieknie paliwo u mnie było to samo , dokręcanie śrubki nic nie dało w moim przypadku dopiero zmniejszenie tulejki dystansowej opaski pomogło i problem rozwiązany :zeby:

(...) i mam tak w b12.5 z 2009. Według mnie typowa sprawa.

składaj reklamacje :D

Edytowane przez Owca

Sprzedawca mnie lojalnie poinformował. Spoko. Dobry chłopak

No to dobry sprzedawca :)

na 100% cieknie paliwo u mnie było to samo , dokręcanie śrubki nic nie dało w moim przypadku dopiero zmniejszenie tulejki dystansowej opaski pomogło i problem rozwiązany :zeby:

Skad taka mniejsza tulejke dorwales ?

Skad taka mniejsza tulejke dorwales ?

szlifierka w dłoń i skracać starą. Mój bandit tak nie miał, na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze co dzieje się w airboxie. 

szlifierka w dłoń i skracać starą. Mój bandit tak nie miał, na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze co dzieje się w airboxie. 

Sprawdziem , oczyscilem filtr wyglada ok , ale jedno co zauwazylem to ,ze po stronie dolotu powietrza w airboxie znalazlem pasek "sciek" mazi plama zakurzona tlusta . Zastanowilo mnie to , ale wytarlem oczyscilem i poskladalem. Ciekawe co to i skad to sie tam wzielo

Ja wypierdaczyłem tulejki , dokręciłem z wyczuciem i jest ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.