Skocz do zawartości

Oglądałem Bandita - Polecam / Nie Polecam / Uwaga Z Daleka Od Niego

Lazer
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem, wizualnie do poprawy. po lekkim szlifie ale przynajmniej trzyma się kupy i jedzie prosto. Ja wiem swoje wy swoje.

btw. nie odrzucałem tych motocykli (oprócz jednego) tylko ze wzgl. "spawów" co też pisałem

Myślę, żeby na tym zakończyć dyskusję.

Edytowane przez Lazer

Kolega pyta to odpowiadamy. A to, ze robi to w sposób mocno roszczeniowy to inna sprawa.  Tak jakbyś nie mógł sobie odmalować ramy czy wyrobic tabliczki w kilkunastoletnim moto...Podrowienia i niech się moto sprawuje. 

Edytowane przez WaluÅ›

heh no wszystko można :) krzywym też można jeździć :)

Założyłem temat po to, żeby dzielić się spostrzeżeniami na temat oglądanych motocykli.
Mamy taki temat na forum Corrado i pozwala to czasem zaoszczędzić ludziom dużo czasu i pieniędzy. 

Jak ktoś jest zainteresowany opisanym motocyklem to może wierzyć, nie wierzyć, napisać PW do użytkownika, który go opisał i dowiedzieć się więcej a decyzję czy jedzie go oglądać czy nie podejmuje sam.

Edytowane przez Lazer

Mnie się osobiście takie tematy podobają. Sęk w tym, ze z wnioskami i podejrzeniami trzeba ostroznie (chyba kiedys taki temat juz tu byl) ... pozdro!

każdy ma trochę racji.

każdy z nas wybrzydza kupując, bo ma do tego prawo, i nie każdy musi tego słuchać/czytać. nie sztuką jest kupić gniota a później na forach wysłuchiwać gdzie miało się oczy. facet opisuje co widział, to jest jego opinia. na innych forach funkcjonuje temat nie polecane maszyny, w temacie piszą tez właściciele maszyn które dostają "druga szanse" a nie powinny. temat wart kontynuowania.

co  do malowania, tabliczek, i spawów.

w jednym z motocykli które omawiałeś faktycznie coś było. z ciekawości przejrzałem swoje zdjęcia z remontu i spawy wyglądały inaczej. nie wydaje mi się żeby automat lub perfekcyjny Japończyk nawalił takich bobów.

w malowani ramy nie ma nic złego, jeśli nie była ona lepiona na szybko z przystanku autobusowego. mi jakimś cudem udało się zdjąć cało tabliczkę, zastanawia mnie jak trzeba ja zdejmować, żeby ja uszkodzić? 

w wodniakach są wlepki? i tylko wlepki? w 2003 nie było jeszcze wodniaków (12 letni motocykl) a olejaki miały tabliczki, czy się mylę?

Wczoraj ugadałem się na oglądanie mojego bandita z kolegą ollencjusz. Kolega nie chciał jechać 250km, więc zgodziłem się na spotkanie "w połowie trasy". Jako, że jestem pewny swojego moto nie robiło mi to problemu, do czasu gdy znajomy ollencjusza stwierdził, że mój motocykl jest powypadkowy (zmienione kolektory ("kto normalny zmienia kolektory") i ściąga go na lewą stronę
"Przy szybszej jeździe w lewo wypieprzysz się" :zeby:  
Wyszło na to, że straciłem hajs na paliwo, całe popołudnie piątkowe, przez kogoś kto nie ma jak widać zielonego pojęcia o sprawdzaniu motocykli przed zakupem i chyba nie potrafi na nich jeździć, ale czego nie robi się dla ludzi z forum :)

Do wszystkich kupujących, jeżeli sami się nie znacie do zakupy nie bierzcie pierwszego lepszego "znawcy motocykli", tylko osobę dobrze znającą się na tym :)

Tutaj film "potwierdzający" ściąganie w lewo, nagrany dziś (za jakoś sorry nie mam niestety gp)  :zeby: 

Edytowane przez bambo

To jest sciaganie??????, sprobowal bys pojezdzic etz 250 sciagajaca, to bys wiedzial co to sciaganie.prosto nie dalo sie usiedziec.przy puszczonej kierze i jezdzilem czyms takim 4 lata haha

Bambo nie rozumiem ze pojechałeś ponad 120 km żeby ktos mógł obejrzeć twoje moto. Jak wiecej twoich znajomych zechce obejrzeć to zbanrkutujesz. To w dwie strony kawałek. Moto jak widać na filmowców nie ściąga. Zreszta nie trzymać równej drogi moze choćby z niewywazonych kół, to jeszcze nie dyskwalifikuje ostatecznie

Natomiast co do lazera, oprócz opinii podał foty i każdy moze sam sobie ocenić także postąpił bardzo uczciwie. Na forum śląskich motocyklistów był swojego czasu taki wątek uwaga trup/mina i takie kwiatki które sie tam pojawiały to głowa mała. Ja sam kiedyś byłem po benelli w wawie i trochę chajsu na podróż straciłem. Nie mówiąc o słynnym endo motocykle w Brodnicy na ktory będę pluł do konca życia a jak ktos mi powie ze oczerniam i będzie mnie chciał pobić w ramach sprawiedliwości to chetnie w samoobronie tego sprawiedliwego szeryfa doprowadzę do porządku.

Edytowane przez ilm

Bambo nie rozumiem ze pojechałeś ponad 120 km żeby ktos mógł obejrzeć twoje moto.

Ja jechałem 450km, tylko po to, żeby ktoś z forum obejrzał moje moto...

No ale ja miałem to szczęście, że się zdecydował i dostałem 500zł za niego :lol:

dobrze qq prawi

forum pcb jest trochę jak rodzina. bardziej się "ufo" i bardziej pomaga

co nie zmienia faktu że czasami z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. :-)

Wczoraj ugadałem się na oglądanie mojego bandita z kolegą ollencjusz. Kolega nie chciał jechać 250km, więc zgodziłem się na spotkanie "w połowie trasy". Jako, że jestem pewny swojego moto nie robiło mi to problemu, do czasu gdy znajomy ollencjusza stwierdził, że mój motocykl jest powypadkowy (zmienione kolektory ("kto normalny zmienia kolektory") i ściąga go na lewą stronę

"Przy szybszej jeździe w lewo wypieprzysz się" :zeby:  

Wyszło na to, że straciłem hajs na paliwo, całe popołudnie piątkowe, przez kogoś kto nie ma jak widać zielonego pojęcia o sprawdzaniu motocykli przed zakupem i chyba nie potrafi na nich jeździć, ale czego nie robi się dla ludzi z forum :)

Do wszystkich kupujących, jeżeli sami się nie znacie do zakupy nie bierzcie pierwszego lepszego "znawcy motocykli", tylko osobę dobrze znającą się na tym :)

Tutaj film "potwierdzający" ściąganie w lewo, nagrany dziś (za jakoś sorry nie mam niestety gp)  :zeby: 

https://www.youtube.com/watch?v=nxLoAnsXyNc&feature=youtu.be

kolego bambo nie wylewaj tutaj żali. Rozstalismy się w zgodzie a potem mi jakieś filmiki wysyłasz itp. Nie mialem obowiązku kupić Twojego moto bez wzgledu na to czy moj kumpel mial o nim trafna opinie czy blędną. Co do straconego czasu to ja tez go straciłem i nie żale się na forum na ten temat. Sam zaproponowałeś spotkanie w połowie drogi. Co do Twojego moto to może i się nie znam więc nie wypowiadam się na forum ale kupić go od Ciebie obowiązku nie miałem - tyle na ten temat.

Czasami są ludzie co nie chcą kupić a tylko chcą się przejechać.

Sam miałem taką sytuację, gościu obejrzał moto, przejechał się i potem zaczął wymyślać że moto całe malowane, spawane z dwóch i ile to trzeba nie włożyć by to zaczęło jeździć, tydzień później przyjechał normalny kupujący który obejrzał i kupił.

Co do straconego czasu to ja tez go straciłem i nie żale się na forum na ten temat...

Niesłychane, kupujący stracił czas na dojazd do sprzedającego... To nie jest czasami normalna rzecz?  

Niesłychane, kupujący stracił czas na dojazd do sprzedającego... To nie jest czasami normalna rzecz?

tak samo nornalna jak to, że jeśli sprzedający oferuje spotkanie w połowie drogi to powinien się liczyc z tym, że może sie przejechac na darmo. Ja z tym ze sie przejechalem problemu nie mam i o to chodzilo w mojej wypowiedzi. wystarczylo przeczytac ze zrozumieniem.

Edytowane przez ollencjusz

Bambo, po co Ty napisałeś ten post? Żeby pożalić się, że ktoś nie kupił od Ciebie moto i że był to ktoś z PBC??

Jeśli kolega Ollencjusz miałby jakieś zastrzeżenia co do Twego motocykla to raczej on powinien tu o tym napisać. Nie napisał, czyli widać może mu się tylko kolor nie spodobał, ot co :)

Dla mnie niepotrzebne bicie piany, także proszę o zakończenie tej dziwnej dyskusji, bo offtopem zaczyna śmierdzieć.

Nie wylewam żali tylko nie lubię jak ktoś robi ze mnie oszusta :)

Filmik nagrałem tylko po to by potwierdzić, że z moto jest wszystko okej.

Radzę tylko, żeby do oględzin moto brać sobie kogoś kto się na tym zna, a nie tylko tak uważa :)

Edytowane przez bambo

oboje zaryzykowaliście i to było wasze ryzyko. inaczej by było jakby ktoś zapewniał że moto funkel nówka a po przyjechaniu to stary grat bity itd. ja mialem taka sytuacje z endo motocykle który puszczał spod silnika olej jak krowa spod ogona. a przejechałem 500 km bo miał być jak nowy. no ale moje ryzyko - oszustom jednak nie odpuszczę bo to byli typowi handlarze. tutaj mamy inna sytuacje, ot ktos chcial sprzedac ktos chcial kupic ktos nie kupił ktos nie sprzedał. nikt tu od oszustów nikogo nie wyzywa ani od naciagaczy.

syku mówisz ze pbc jest jak rodzina a ja uwazam ze w rodzinie interesy trudno robić bo nic sie nie dzieje dopóki ktos komuś czegoś nie sprzeda. takze wole pbc traktowac jednak jak grono życzliwych osób - entuzjastów. na przyszłośc uważam że dział jest super ale powinien sie ograniczać do linka - opisy byłem widziałem czas straciłem uwaga trup mina.  i koniec. ewentualnie fotki zeby ktos sam mogl sobie wyrobić opinię. na rynku jest wiecej jednak oszustów z minami niż uczciwych sprzedawców krzywdząco potraktowanych przez kupujacego który oczernia. ani bambo nie wydaje mi sie oszustem i ollencjusz oczerniającym kupujacym.