Skocz do zawartości

Kacyk - Ocena Motocykla

Gość kacyk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/suzuki-gsx1250fa-2010r-z-polskiego-salonu-i5470866409.html

Hej ho!

Co byście powiedzieli o tym sprzęcie, może ktoś go zna i jest gotów polecić? Generalnie tak, oglądałem go już, wydaje się być w porządalu, oprócz tego że brudny to stan naprawdę niezły jak na polskie warunki, historie ma pewną, sprawdziłem w suzuki. Zaniepokoiło mnie tylko że od środka owiewki popisane były jakieś strzałki, mazaje kolorowymi (jakby) kredami -  czy serwis przy sprawdzaniu sprzęta mógł coś takiego zrobić? I druga sprawa właściciel mówi że dwukrotnie zmieniał już klocki hamulcowe, czy rzeczywiście w tym sprzęcie klocki się tak szybko kończą przy agresywnym miejskim stylu jazdy? 

Dopatrujecie się tu jakichś nieprawidłowości innych?

Na co zwrócić uwagę przy jeździe próbnej? 

Dzięki z góry za sugestie

Edytowane przez Krzysztof

moto raczej ok, z tego co wiem to miało jedną parkingówkę. serwisowane w aso Jasłowski. Motocykl faceta mojej dobrej znajomej 

generalnie bardzo sympatyczni ludzie, moto spoko tylko pytam profilaktycznie :) owiewki nie zmieniali? ;)

BTW sorki za zły tytuł tematu, ale ni cholery nie mogę zmienić go pełnym edytorem

z tego co wiem to nie. moto zostało że tak powiem zostało oparte o busa. stanął na koleinie i nogi zabrakło do podparcia :D

z tego co wiem to nie. moto zostało że tak powiem zostało oparte o busa. stanął na koleinie i nogi zabrakło do podparcia :D

wszystkie przygody znam, bardzo rzetelnie i konkretnie zostały mi przedstawione, co się chwali! :)

też takie mazy mam w swoim - mogę jutro dokładniej popatrzeć - ale jakby ktoś kredką świecową albo mazakiem pisał

(tak mi się coś kojarzy z wizyty u Cirusa) - moto mam salonowe, więc przygodę by musiało mieć przed zakupem (a na takie nie wyglądało, bo żadnych najmniejszych rysek nie zauważyłem)

edit: kiedy po nie jedziesz? może fachowiec ze mnie dupiaty ale wersję GSX1250FA z 2010 znam

edit2: takie ja mam malunki

thumb_ihost_1435088637__20150623_212642.

thumb_ihost_1435088690__20150623_213008.

Edytowane przez syku

ja mam 44k , klocki od nowości i sporo ich jeszcze pozostało  :zeby:

zużycie zależy od typu materiału z jakiego zostały zrobione klocki 

niby masz lenar rację - ale to by oznaczało że "miał fioła" pod względem miękkości klocków i wymienił salonowe na dużo bardziej miękkie

a wtedy bardziej bym się spodziewał stalowego oplotu - ale fakt że to o niczym nie świadczy, o tym bardziej powie stan łańcucha i kolor kolektorów i wydechu (chociaż kolektory mogły być polerowane - ale ze zdjęć na takiego polerowanego nie wygląda)

Berta2 jest drugim moto z tego samego rocznika - obydwa (salonowe) i obydwa miały różnicę w odchyleniu kierownicy od baku (przy dobiciu do ograniczników).

Dobra wiem - ulepy kupowałem ;)

Mariusz ma w swoim GSXFie taki około przebieg - to może zapewne podać np grubość tarcz

ja mam 44k , klocki od nowości i sporo ich jeszcze pozostało  :zeby:

No właśnie ,ja też coś chyba wolno śmigam ,bo właśnie odebrałem moto  po serwisie 24 kkm,

a ponieważ wybieram się do CR to poprosiłem mechanika o szczegółową kontrolę hamulców.Diagnoza;

przód jakby z fabryki wyjechał ,ż tyłu jeszcze min. 60 %.

Jedne i drugie klocki od nowości.

Syku jade po niego w czwartek (jak sie zdecyduje) :D

Przebieg jest raczej na stówe real, mam info z suzuki, napęd oryginalny, akumulator też, kolektory jak widać na fotach ;) tarcze macałem, wydawały się być zużyte równomiernie i było ich trochę. Z tego co mówi właściciel jeździ ostro, gaz hamulec i z plecakiem ale czy tyle klocków się zużyć da? :D

jeżeli - to o której? i skąd w Wawie

jeśli czas spasuje i chcesz kogoś nie zaangażowanego emocjonalnie - to możemy próbować się zgadać (numer masz w moim profilu)

nie mówię że coś znajdę ;) - ale łatwiej porównywać moto z tym na którym się jeździ

Syku jade po niego w czwartek (jak sie zdecyduje) :D

Przebieg jest raczej na stówe real, mam info z suzuki, napęd oryginalny, akumulator też, kolektory jak widać na fotach ;) tarcze macałem, wydawały się być zużyte równomiernie i było ich trochę. Z tego co mówi właściciel jeździ ostro, gaz hamulec i z plecakiem ale czy tyle klocków się zużyć da? :D

Zapytaj się Cirrussa.

Przed wypadem do CR zmienił opony i klocki.

Wrócił i opony i klocki do wymiany.(w hajce)

Aż się boję jechać do tej Chorwacji,

w końcu GSX 1250 FA to taka tańsza hajka,ha,ha

Tak więc widać ,że jak się chce to się da :stupid:

Kacyk, rzadko się zdarza, że motocykl ma REALNIE udokumentowaną przeszłość, jest bez większej gleby itd. Wnioskuję, że papiery na wymiany różnych rzeczy ma bo pewnie robił w serwisie. Tu się nie ma co zastanawiać tylko jechać jak najszybciej i obadać sprzęta na żywo - jak odpowiada to brać. Oczywiście jeżeli cena odpowiada bo nie jestem w stanie powiedzieć czy jest dobra...

Zużycie klocków to kwestia stylu jazdy i materiału wykonania. Jeżeli hamuje się ostrzej albo sporo jeździ z pasażerem to takie zużycie przy tym przebiegu jest realne.

30k przebiegu i klocki "jak nowe" też się zdarza, ale to raczej podróżowanie autostradowe albo lajtowa jazda w mieście z bardzo łagodnym hamowaniem.

Wiem bo widziałem w życiu pare maszyn i zdaje sobie sprawę że trafić coś z historią udokumentowaną ciężko. Co do ceny w sumie nie wiem czy jest atrakcyjna czy nie, wiadomo negocjacje będą ale czasami warto zapłacić trochę więcej właśnie za historię i pewność że moto nie leżało

Myślę, że jeżeli wszystko jest ok, to cena jest akceptowalna. Nie jest to okazja od płaczącegodziadkaniemcacotylkodokościołajeździł, ale jak najbardziej realna. Jeszcze jak coś urwiesz z tego to tylko brać

a to mój krajan jakiś sprzedaje ...ursusiak się znaczy :) 

Mnie zaniepokoiły kolektory... u mnie przy przebiegu 17 tysiecy błyszczą się jak psu jajka a tutaj wydawały się jakieś takie mało świeże .. 

Klocki, opony, napęd... zależy jak kto jeździ.

Nie mogę napatrzeć się na sąsiada co w dużym hornecie mu opona nie znika z tyłu! Czarodziej  :usmiech:

Edit: 2gi sezon a cały czas w tym samym stanie!

Edytowane przez Havana Bob

Jak moto ogólnie ok to nie ma co sie czepiać na siłe, jak jest zdrowy egzemplarz daj mu komuś ogarnietemu do przejechania sie i tyle, później zrób mu przeglad pozakupowy i ciesz sie fajnym motocyklem.

a te 44 tysie na 1 klockach można miedzy bajki włożyć (przy normalnej jeździe) bo przy tym przebiegu zwykle kończy sie drugi raz napęd, chyba że ktos hamuje jak flinston :D albo używa tylko tylnego hamulca - tak mam dziadka który lata stara fjr, nie wiem ile rayz juz mu zmieniałem klocki z tyłu ale przodu nigdy nie ruszałem.

Edytowane przez Cirus

No kolektory wyglądają słabo ale myślę że mogą tak wyglądać po tych 22 kkm, wypoleruje i jakoś to będzie ;). Dziś jazda próbna, parę moto już objeżdżałem więc myślę że dam rade sam ocenić ;). Tak jak pisze kolega wyżej, na siłę zawsze się coś znajdzie, to używana maszyna więc na co nieco trzeba przymknąć oko

Moto kupione!

Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować forumowemu koledze Sylwkowi (Syku) za pomoc w oględzinach (mega profeska), wspólną jazdę próbną, użyczenie swojego sprzęta do porównania i poświęcone mi ponad 2 godziny swojego czasu, a także sporo cennych rad odnośnie modelu i samej jazdy :). Dzięki, serce rośnie że ktoś chce bezinteresownie pomóc w tak poważnym dla mnie zakupie :).

nic bezinteresownie - "podaj dalej" - pokaż że możesz pomóc innym  :)

ja bym go nie kupił - bo czarny (bleeeeeee) a taki kolor ma mój kolega ze ślunska.

(kurcze miałem się obrazić i już nie nazywać go kolegą - SKS się objawia - Starość Ku...a Starość)

• Upvote 1

jasne, jak tylko się nauczę maszyny będę mógł służyć pomocą dalej ;_)

a ja myślałem że Ślązak za Ślązakiem w ogień pójdzie ... a tu proszę kolor maszyny może poróżnić na wieki wieków!

a ja myślałem że Ślązak za Ślązakiem w ogień pójdzie ... a tu proszę kolor maszyny może poróżnić na wieki wieków!

to nie przez kolor - to przez to że młodszego kupił ;)

więc od tego czasu - czarne i z 2011 rocznika są brzydkie, no i bez stelaży na boczne kufry tym bardziej :)