Skocz do zawartości

Kumulacja!

ar1tur
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wracałem dziś z Warszawy, kilka kilometrów po wjeździe na s8 nagle bandit zwalnia...Co do kur...nędzy? Zjazd na awaryjny sprawdzam bak pusty...kranik oczywiście ustawiony bez rezerwy...W okolicy widzę jakieś zakłady ok.Przez barierki,nasyp,rów melioracyjny do pierwszego po prośbie, ale niestety same dizle, do drugiego, bingo! Chłopaki mają kanister 95,skombinowali nawet lejek z butelki, tor przeszkód i jesteśmy przy moto. Zatankowany więc podziękowałem dałem za benzynę i na flaszkę. Panowie poszli ja przygotowuję się do jazdy, starter i...i taki ch...! Nie kręci! Nigdy żadnego problemu z odpalaniem, zawsze od strzała a tu zonk. Przyznam szczerze że pierwsza myśl ch...paliwo. Wkur...na maksa usiadłem ochłonąć. Widzę kolesie w becie stają koło mnie oferują pomoc. Pytam o kable niestety nie mają...ale proponują żebyśmy spróbowali na pych. Ssanie, dwójka, pych,starter...udało się! Motocykliści sobie pomagają! (Jeden ma Hondę)Dzięki panowie i pozdrawiam! Szczęśliwy zapierdzielam a tu jak nie chluśnie...I tak z mokrą dupą wreszcie dotarłem do domu. Panowie, następne moto obowiązkowo z kontrolką paliwa!!!

Nie kręcił tylko bzyczał i znikały info na wyświetlaczu. Naładuję i sprawdzę napięcie aku i może czy alternator ładuje...

Takie dni rozwijają człowieka :), o ile to wytrzyma :)

Nie kręcił tylko bzyczał i znikały info na wyświetlaczu. Naładuję i sprawdzę napięcie aku i może czy alternator ładuje...

Albo czy masa na silniku dobrze dokręcona. :driving_moto:

może wystarczyło lekko ruszyć moto na biegu żeby odblokować rozrusznik

może wystarczyło lekko ruszyć moto na biegu żeby odblokować rozrusznik

Cholera wie! Podładowałem aku i dziś odpalał za każdym razem. Nie było kumpla więc nie mogłem pożyczyć miernika. Moto 3 sezon u mnie a aku już było a nie wiem z którego roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.