Skocz do zawartości

Seryjne Sety

Gość fido92
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Ostatnimi czasy mam w swoim B6,5 mały problem ktory dotyczy seryjnych setow mianowicie jak pewnie kazdy zauwazyl sa dosyc nisko i podczas ostrzejszej jazdy co chwile podnozek szura po asfalcie. Czy ktos z forum wymienial sety na cos dzieki czemu pozbede sie tego problemu??  W tym roku chciałbym poprobowac swoich sil na torach kartingowych wiec tam tymbardziej problem bedzie odczuwalny.

Z góry dzieki, pozdro !!!

Zapomniałem napisac ze na forum bylem juz przed zakupem mojego bandita ktorym jezdze juz ponad 2 lata, ale musialem nowe konto zrobic bo hasla i nawet maila niepamietam wiec sorki.

I szukałem ale nieznalazlem nic o tych setach.

przywitaj się ładnie opisz swoją sytuacje. to może moderatorzy przywrócą twoje stare konto

Ja znam odpowiedź. Poznasz ją jak się ładnie przywitasz i dasz mi na PW znać. Póki co, temat zamykam.

a ja nawet dam linki co i gdzie kupic - ze zdjeciami :) ale dopiero jak krynio da znac ze mozna

ja mam takie -http://www.ebay.co.uk/itm/321646333339?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

niby tylko 3-4 cm regulacji ,ale daje sie odczuc roznice.

porobie fotki i wrzuce wieczorkiem

Wygląda to całkiem fajnie. Jest to na tyle pewne ze podnóżek niezmieni swojej pozycji ?? No i jak z odległością seta od dzwigni zmiany biegow niema z tym problemu?? 

Czekam na fotki pozdro.

jezeli chcesz podniesiesz je troche do gory , to radzilbym brac te 2 ,albo max 3 cm zeby ci za bardzo do gory nie podjechaly, dodatkowo one maja spod podnozkow tak wyprofilowany ze dodatkowo daja wiecje przeswitu ( widzisz to naciecie ) wiec mysle ze spokojnie 2cm ramie by wystarczylo . Podnozek zmieni swoja pozycje - taki jest glowny zamysl tego ''wynalazku'' .

Jedni chca troche do przodu inni do tylu przesunac stope . ty z kolei chcesz do gory zeby podnozki tarly pozniej. Odleglosc od dziwgni zmiany buiegow troche sie zmieni ale nieznacznie . Nie powinno przeszkadzac w zmianie ,a jesli tak to mozna troche dzwignie zmiany biegow podregulowac odpwoiednio.

Mysle ze w twoim przypadku to kwestia moze samych podnozkow( scietych tak jak te ) zlaatwila by sprawe. samo sciecie daje ci jakies dodatkow 2cm przeswitu w pochyleniu wiec powinno wystaczyc. bedziesz tarl za to wydechem ( jesli ori) albo centralna podstawka. Nie wiem jak ustawiona masz zawieche ,ale na tor pasowalo by utwardzic wtedy mnijesze prawdopodobienstwo przytarcia czyms za zakrecie jak odwiniesz. Tyle z mojej praktycznej jazdy w miescie b600 ( 2001) powiem. 

u mnie to wyglada tak , ale jest to takie rozwiaznaie ktore nie kazdemu bedzie sie podobac , z tym ze taka przerobka kosztuje 5 razy mniej niz to co ma krynio u siebie , cale regulowane sety.

ihost_1437081143__img_5736.jpg

ihost_1437081119__img_5735.jpg

Kurde z tym wydechem to faktycznie?? Można nim przyszorować?? Ja mam Leo Vince ale przypuszczam ze jak coś to nie końcówka będzie się tarło. A centralke to mozna chyba zdemontowac ??.

A jak z oponami ogólnie śmigam na Pirelli Angel ST niby opona sportowo turystyczna ale jezdzi mi sie na niej fajnie mozna naprawde ostro jechac i jest pewnie. Dają takie opony rade czy lepiej kupic cos bardziej wyczynowego. Oczywiście niemam zamiaru bic sie o czasy tylko wyzyc sie i troche podszkolic.

ja mam takie coś:

1796917_479776572123129_1626351375_o.jpg

nasz kolega z forum je robi. nick: darkstyx. zdjęcia pokazujące je na motocyklu mogę wrzucić jutro jeśli jest potrzeba.

Edytowane przez krynio

A cena tejże przyjemności? :D