Skocz do zawartości

Jawa Dandy 125

nieaktywny3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

sprzedam jawkę

pi razy drzwi to coś takiego (uwaga: zdjęcie poglądowe a nie rzeczywiste, w rzeczywistości o niebo gorzej)

podaję go tylko aby wiadomo było o jaki typ sprzętu chodzi

jawa-125-dandy-4.jpg

teraz trochę faktów:

1. moto niedopalane do 2011 roku. wtedy przewiozłem go do garażu ojcowego i tam zostało

2. wyjęty aku - mam do niego w wawie aqu varty na matach - w miarę na bieżąco pod prostownikiem lidlowym (ale też nowy nie jest)

3. miałem na nim parkingówkę - dojeżdzałem do głównej prędkość może 2 km/h, przyhamowałem na białym i się majtnęła (105kg więc chodziła jak chciała). urwała się kulka dźwigni hamulca, skrzywiła się stopka nożnego.

4. pewnej zimy wyciekł płyn hamulcowy - nie wiem jaki to miało wpływ ale po tym pękły plastiki: szybki prędkościomierza i prawego boku (jakoś to posklejałem ale wizualnie - sami wiecie)

5. przebieg niewielki może z 6tysiaków - nie pamiętam

moto ma brak przeglądu od września 2011 roku.

uważam że 5 stówek to taka cena - nazwijmy to "uczciwa" - ale jestem otwarty w obydwie strony :)

moto miałem pozostawić dla córki, ale po przeprowadzce do wawy (moto zostało na śląsku) - żona kategorycznie nie zgodziła się na prawko dla córki na moto - a ja nie będę się upierał bo gdyby szczylowi coś się stało to bym miał przerąbane do końca świata i jeden dzień dłużej.

Moja prośba jest taka - jeżeli kogoś interesuje taki sprzęt, może udostępnić go szwagier (tj otworzyć garaż w Gliwicach)

Niestety przy tej kwocie nie chce mi się jechać z wawy na śląsk tylko po to aby pocykać zdjęcia czy go próbować odpalić - przy poprzednim postoju miałem problem z gaźnikiem - teraz trzeba by go chyba w nafcie zalać aby puścił.

A mam dosyć płacenia OC (opłacone do marca 2016).

Sami rozumiecie - o sprzęcie który ostatni raz odpaliłem w 2011 nic się nie da powiedzieć.

Edit:

Jeżeli jest ktoś chętny z okolicy Gliwic kto zechciałby podjechać na Chorzowską (początek od Dąbrowskiego/Poniatowskiego) i zrobić kilka fotek to bardzo prosze o info.

Ilm-u: rozumiem że :rock:

Edytowane przez syku

Fajna jawka, a cena powiedzm bardzo atrakcyjan, fajne moto do sklepu po gazete. Mysle ze w dobie zapotrzbowania na 125 nie bedzie problemu ze sprzedarzą.

Silnik na 100% chińszczyzna

zrobie ci te fotki. szczegóły na prv.

te jawki były składane na dalekim wschodzie, miały jakieś silnik na licencji japońskiej

to był czterosów z gładzią ceramiczną (takie kiedys pozyskałem informacje) - elektryczny rozrusznik

manetki zdaja się z "kadżiwy", koła chyba germańskie, klocki hamulcowe z jakiegoś "herkulesa" kiedyś dopasowałem (ogólnie mówiąc ulep)

Ilm'u zrobi zdjęciory to będzie coś widać. Ogólnie to 'dafca' lub moto dla pasjonaty dłubania (bo trochę czasu trzeba bedzie mu do odpalenia poświęcić)

Jezeli chesz to moge podesłać oferte dla pasjonatów Chińskich sprzętów

na razie zostawiam to u nas - jak się nie sprzeda to pójdzie na allegro od złotówki BCM - potem będziemy myśleć

czekało tyle lat to byle się ze mną rozstał przed marcem przyszłego roku (kolejne OC)

Edytowane przez syku

zebym miał wiecej miejsca to moze sam bym wzioł, ale mam u brata TS 350 i bede musiał ją zabrać, a mam do niej wielki sentyment

Panowie,po rozmowie z Sykiem rezerwuję maszynę.

No i zdjęcia z reala - dzięki ilm'owi mogę zaprezentować jaweczkę taką jak wygląda

(to czarne paskudztwo przy jaweczce - co się na siłę w kadr pakowało mogę oddać za dodatkową opłatą ;) bo to ilm'a :puke:;)

thumb_ihost_1437156447__image01.jpg

thumb_ihost_1437156487__image02.jpg

thumb_ihost_1437156526__image03.jpg

thumb_ihost_1437156565__image04.jpg

thumb_ihost_1437156608__image05.jpg

thumb_ihost_1437156650__image06.jpg

thumb_ihost_1437156699__image07.jpg

thumb_ihost_1437156740__image08.jpg

thumb_ihost_1437156788__image09.jpg

thumb_ihost_1437156838__image10.jpg

thumb_ihost_1437156901__image11.jpg

thumb_ihost_1437156935__image12.jpg

thumb_ihost_1437156981__image13.jpg

thumb_ihost_1437157021__image14.jpg

thumb_ihost_1437157069__image15.jpg

Edytowane przez syku

No dobra biorę oba za tysiaka !

oddam z paskudztwem za 35kzł  (ilm się ucieszy - 30kzł dla ilm'a, mi 5kzł wystarczy)

hehe no specjalnie wtrąciłem tego czarnego młota bo wiedziałem że cie to syku ubodzie.

nie sprzedawaj tej 125 tki przyjedziesz nią na zlot.

a tak serio moto widziałem z zewnątrz i robi bardzo dobre wrażenie wizualne. nie widziałem pęknięć, odprysków lakieru, lakier oryginalny i dobrze sie trzyma, generalnie jak z tego kurzu który oblepił ten moto obmyć to naprawdę będzie się kolekcjonersko prezentował. wszystko w oryginale. kompletny.

nie wiem jak bebechy bo nie odpalałem - generalnie czuję, że żeby go uruchomić to trzeba trochę pracy włożyć ale ta cena jest absurdalnie niska jak na stan. brat ma jawkę 350 nie ruszana od dobrych 10 lat i też stan wizualny jest kolekcjonerski ale bebechy niestety po leżakowaniu do zabawy i rozbierania. hamulec przedni właściwie średnio działa , generalnie maszyna lekka i w sam raz do biedronki po mleko.

- tutaj filmik poglądowy , nie dotyczy sprzedawanego egzemplarza ale tak to mniej wiecej pewnie po wyremontowaniu będzie wyglądać.

ilm'ie, o tak - ten specyficzny klank przy odpalaniu - pamiętam go - wspomnienia wracają ale "to se ne wrati"

ale zegarek 5 lat chodzi (lato/zima) na oryginalnej baterii :P

Łał, nawet nieźle to wygląda.

Szkoda że bez kasy jestem bo wtedy z miejsca bym ją wziął, pasowałaby do mojej jawy 350 i jawy 90.

Będę miał ogłoszenie na uwadze.

Panowie,po rozmowie z Sykiem rezerwuję maszynę.

jezeli rezygnujesz rezerwuje ja :)

a jak Jaszczomb zrezygnuje (o co ja już zadbam) to ja go biorę :)

Nie zrezygnuję :D,jak żona zobaczyła fotki,to powiedziała że ją chce i będzie jeździć :good: 

Pytanie podstawowe, jaki dostęp do części ? Cena dobra.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka

Nie było ich za wiele, w Polsce raczej części będzie mało chyba, że będzie miał jedyny serwis Jawy w Polsce który mieści się w Mrągowie ale raczej go nie polecam.

W Czechach części powinny być bo tam mają to o czym nawet polski serwis Jawy nie wie.

Części silnikowych można szukać też od Hondy.

Podsumowując w Polsce raczej nie ma co szukać w Czechach na 90% będą wszystko mieć.

ps. Mam jawę 90 Roadster 72' z prototypowej serii i w Czechach da się do niej części kupić.

Jezeli chodzi o częsci do motocykli  rodem z PRL moge polecić http://www.arimot.pl/#, kozystałem przy zakupie części do Jawy ts350, widziałem u niego kolejki jak za dawnych czasów

Edytowane przez wydech

Sylwek ,cenę zrobiłeś dampingową,szczególnie jak na stan Jawki ze zdjęć.

Proponuję zrobić pierwszą w historii PBC otwartą licytację moto,ha,ha

Widać ,że chętnych nie zabraknie.

Edytowane przez mariuszn2

cenę dałem taką bo to kot w worku.

ostatni przejazd jawka miała w kwietniu-maju 2011 roku. trasa 5km

wcześniej trochę przejazdów gliwice - katowice ale ona jak ciągnęła 115 to mnie tiry brały (uczucie nieprzyjemne przy jej masie)

stąd decyzja o zakupu bercika.

stała w suchym garażu - ale w zasadzie nie była przygotowana na taki postój - poza wyjętym aqu.

Ponieważ jawka u Kudłatego - prosze czerwonych o zamknięcie tematu (jakoś sam nie mogę, albo nie wiem jak)

Może kiedyś ją na forum jeszcze zobaczymy - jak juz stanie na nogach znaczy na kołach ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.