Skocz do zawartości

Bandit 600 N 2003, Prośba O Opinie.

norm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chce przesiąść się na małego bandziora, spodobał mi się ten egzemplarz: 

http://olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf600-n-k3-2003r-okazja-CID5-ID9H615.html#f2c895546b

Spodobała mi się stylizacja tego moto (normalnie unikam motocykli, które są przemalowywane etc.)

Czy widzicie coś niepokojącego? 

Dziękuje za opinie. 

Pozdrawiam

do przywitalni marsz

Tak jak kolega poradził idź najpierw do odpowiedniego działu, przywitaj się ładnie.

Tu masz wszystko opisane: http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Będzie przywitanie to i opinie się pewnie pojawią.

Taki tutaj mamy klimat :P

Odpokutowałem ;).

Proszę abyście zgasili moje zamiary co do zakupu w/w maszyny ;).

Pojawiła się dla mnie opcja alternatywna.. 

Otóż znalazłem tego bandziora http://olx.pl/oferta/bandzior-na-wypasie-po-wypadku-CID5-IDaWOj7.htmli zastanawiam się czy nie wstawić sobie go do garażu i wymienić mu serducho ;)

Na początku piszesz że unikasz motocykli przemalowywanych/poprzerabianych.

Piewreszy- ma dość dziwne malowanie, jest anglikiem, lampa pewnie jeszcze angielska czyli przeglądu nie przejdzie ale ogólnie nie wygląda najgorzej

drugi-  powypadkowy, anglik, lampa z przodu taka se, kierunki najtańsze z allegro wiec jak wszystko do niego brał jak te kierunki to całkiem ciekawy ten "wypas", o silniku raczej nie wiele się powie bo w sumie go nie ma, czyli nie ma jak sprawdzić czy jest prosty.

ma tylko dwie ciekawe rzeczy wydech i siedzenie.

ja bym go nie brał, no chyba że za tą złotówkę co jest na aukcji

jak chcesz to bierz mojego za 5200. jezdzie dziala ma usd z przodu, jest wersja n, dostaniesz bagaznik do niego, nowe siedzenie,   bedziesz musial sobie co najwyzej zrobic regulacje w przyszlym roku i wymienic olej. lakierniczo dramatu nie ma, rama jest prosta. czasem cos kapnie z miski, ale dokrece sruby i powinno byc ok - miska wymieniana w tamtym roku z nowa uszczelka. tyle.

Ten 2 to już wcześniej pewnie przygody miał, bo to przerabiona S'ka jest. Żeby to jakoś wyglądało to oprócz nowego silnika musiałbyś zegary i lampę od razu wymienić na ori.

Edytowane przez zoozka

jak chcesz to bierz mojego za 5200. jezdzie dziala ma usd z przodu, jest wersja n, dostaniesz bagaznik do niego, nowe siedzenie,   bedziesz musial sobie co najwyzej zrobic regulacje w przyszlym roku i wymienic olej. lakierniczo dramatu nie ma, rama jest prosta. czasem cos kapnie z miski, ale dokrece sruby i powinno byc ok - miska wymieniana w tamtym roku z nowa uszczelka. tyle.

5200 :P? Już podwyżka dla nowego o 200 zł :D?

Widzę, dużo roboty w sprzęt włożyłeś, USD i hamulce. Jakbym wziął Twój sprzęt to musiałbym od razu kupić sobie bak (razi mnie po gałach :D) i zegary (N-ka musi mieć analogi ;() Dodatkowo dochodzi fakt, że musiałbym zrobić trasę Gdańsk - Wrocław i w drugą. Robi się z tego koszt nie 5200 tylko 6200. Ugly but true :(

bo jest nowa kanapa za 350zł i komplet nowych linek za 150. zatem i tak odpuszczam 300zl :P

2. nie wsadzisz tam analogow : USD = zmieniona polka = nie wsadzisz zegarow od bandziora, ale jesli sie uprzesz i jakos je wlozysz - felga ma inny rozmiar. bedzie Ci licznik klamal w *** ;)

3. bak dobrze sie komponuje z kanapa itd. na zywo tak nie razi :D

4. mozna sie spotkac w polowie drogi :P

Edytowane przez Walle

5200 :P? Już podwyżka dla nowego o 200 zł :D?

Widzę, dużo roboty w sprzęt włożyłeś, USD i hamulce. Jakbym wziął Twój sprzęt to musiałbym od razu kupić sobie bak (razi mnie po gałach :D) i zegary (N-ka musi mieć analogi ;() Dodatkowo dochodzi fakt, że musiałbym zrobić trasę Gdańsk - Wrocław i w drugą. Robi się z tego koszt nie 5200 tylko 6200. Ugly but true :(

Kupisz trupa golasa za 5000 (skóra węża  :boje_sie:  ) to dopiero będziesz musiał do niego dołożyć.

Przy kupnie 15 letniego sprzętu trzeba iść na jakieś kompromisy, nie kupisz nojki sztuki igiełki mercedesa za cenę malucha.

Problemem jest tu rzeczywiście odległość do pokonania, zwłaszcza jak na żywo coś Ci się nie spodoba i nie kupisz.

@zoozka 

Nie hejtuje moto kolegi Walle, mechanicznie mi się podoba :D

@Walle wskaźnik poziomu paliwa działa na tym wyświetlaczu ;)? Walle Czy masz podgrzewanie gaźników bo w Bandziorze już się pogubiłem kiedy je wsadzali i czy wsadzali ;).

Dodatkowa sprawa, 

mam fotki "węża" wychodzi z niego angol ;)

http://wrzucacz.pl/file/8761437575468/bandzior-ilawa.rarZerknijcie proszę.

Nawet na fotkach z aukcji widać że worek na ziemniaki jest anglikiem ;)

Moim zdaniem poszukaj czegoś lepszego.

• Upvote 1

wskaźnik jest, ale jako ze w I gen w b6 nie bylo plywaka wiec pokazuje full :D jesli dokupisz plywak i zamontujesz w baku to będzie ok. miejsca od spodu baku sa zaznaczone. grzanych gaziorow nie mam. ostatnio ogladalem dla kolegi b6 angola z 95r i ten o dziwo miał

@zoozka 

Nie hejtuje moto kolegi Walle, mechanicznie mi się podoba :D

Nie chodzi mi o hejt tego konkretnego egzemplarza, tylko generalnie o to, że przy takim budżecie musisz iść na jakiś kompromis.

wskaźnik jest, ale jako ze w I gen w b6 nie bylo plywaka wiec pokazuje full :D jesli dokupisz plywak i zamontujesz w baku to będzie ok. miejsca od spodu baku sa zaznaczone. grzanych gaziorow nie mam. ostatnio ogladalem dla kolegi b6 angola z 95r i ten o dziwo miał

Wszystkie angliki miały w standardzie grzane gaźniki. W naszym klimacie to praktycznie zbędny gadżet (chyba, że jesteś hardkorem i jeździsz zimą), bo załącza się to bodajże przy 8 stopniach.